Kännykuva Milosta, joka odottaa malttamattomana radalle pääsyä :)

Ennen treenejä tehtiin metsälenkki Milon kanssa ja Milo kävi jopa yhdessä isossa lätäkössä uimassa...no sää oli muutenkin märkä ;)

Meitä oli kahdeksan koirakon treeniporukka ja Milo otettiin radalle kolmanneksi viimeisenä. Sää oli siis erittäin kostea eikä tuulesta tietoakaan, vaikka hiukan ilma kyllä virtasi aina välillä. Milolle kolme ukkoa, kaulassa kiintorulla ja ukoilla myös irtorullat. Ukot  valmiina. Rata oli kisamittaista alorataa pitempi.

Ensin lähetin Milon oikealle ja teki oikein hyvän piston käyden etukulmassa ja lähti sitten etenemään rataa, kutsuin takaisin, kun oli edennyt jonkin matkaa. Ihmeteltiin kyllä, että ei nostanut etukulman ukkoa. Uusi lähetys, ei mennyt enään etukulmaan vaan jatkoi rataa eteenpäin ja upposi hyvin syvälle. Olin juuri huutamassa pois, kun tulikin kiintorulla suussa. Lähetin näytölle ja ihmettelin suuresti, että tekee valeen, mutta sielläpä olikin ukko radan keskipiilossa (siis väärässä paikassa). Milohan toimi oikein upeesti ja minäkin sain taas luottamusta koiraan.  Näytölle lähti siis erittäin reippaasti ja palkkana namit.

Sitten lähetys vasemmalle ja Milo jarruttikin isolle ojalle juomaan heti lähetyksen jälkeen. Kutsuin pois ja lähetin uudestaan, nyt menikin vauhdilla yli ojan ja rupesi hommiin. Hieno laatikko, mutta meni kaukaa piilon takaa ohi, eikä saanut hajua. Kauniisti Milo kaartoi takaisin keskilinjalle. Edettiin sitten hiukan ja uudesta lähetyspaikasta taas lähetys. Milo painelli hurjalla vauhdilla yli ojien ja suon ja nyt lähestyi piiloakin sellaisesta suunnasta että sai hajun kaatuneen puun valtavan juurakon takana piillossa makaavasta maalimiehestä. Irtorulla tuli vauhdilla mulle käteen asti ja Milo lähti vauhdilla näytölle, päästin jälleen vapaana liina perässä näytölle. Palkkanan namit.

Sitten lähetys oikealle ja Milo lähti työskentelemään taaksepäin joten kutsuin pois. Vielä toisellakin kerralla kaarsi taaksepäin ja kutsuin pois. Kolmannella sitten vihdoin lähti, kuten näytin ja upposi hyvin ja syvälle ja oikeasta takakulmasta kallion ja kuusen välistä löytyi ukko. Irtorulla tuli jälleen mulle käteen asti ja päästin juoksemaan näyttöliinan kanssa näytölle. Ukolla palkkana lelu :) Tämä oli Milolle aivan uusi maalimies, mutta ei Milo uusia ihmisiä arastele. Maalimiehen leikin jälkeen minä vielä heittelin Milolle narulelua, kun käveltiin repuille.

Radan jäkeen treenikaverit kertoivat, että vasemmalla radan takakulmassa oli ulkoilemassa lauma collieita. No eipä ne Miloa tuntunut häiritsevän (minä en niitä edes nähnyt). Yleensäkin, kun Milo on töissä, se ei jaksa kiinnostua mistään muusta vaan painaa täysillä hommia ;)

Autoille kävellessä Milo pulahti jälleen isoon lätäkköön/lampeen uimaan (no puhdistuivat ainakin kurat). Ensi lauantain treeneissä täytyy muistaa ottaa Milolle molemmat etukulmat ja pyritään kunnollisiin ja suoriin pistoihin. Jatkossakin Milolle voisi ottaa ainakin jonkin verran alorataa pitemmän radan, jotta opitaan molemmat etenemään.

Niin ja treenien lopuksi herkuteltiin Anskin & Tahvon kisaleivonnaisilla ja kahvilla (nami, nami).

Tässä vielä toinenkin kuva radalle odottelevasta Milosta: