Eilen oltiin Hessun kanssa Vekoran maanantaitreeneissä. Aiheena olivat perusasento, kontakti, luoksepäästävyys ja seuraaminen. Koirakoita oli paikalla vain neljä, joten saatiin tiivistä opetusta.

Luoksepäästävyys (aivan vieras ihminen, joka tuli suoraan luokse ja rapsutteli Hessua) meni hienosti :) Kehuin Hessua kontaktin pitämisestä ja satunnaisesti myös palkkasin namilla. Tätä luoksepäästävyyttä on nyt päästy treenaamaan paljon ja se kyllä tuottaa jo tulosta. Nyt vähitellen pitäisi häivyttää namit ja kehumiset.

Perusasennossa Hessu tulee itse hiukan liian eteen (ilmeisesti nähdäkseen mun naaman, kun ottaa katsekontaktia). Täytyy olla tarkempi tämän kanssa. Kun koira on oikeassa kohdassa, sitä ei juuri nää (ehkä vain nenänpään). Saatiin kommenttia, että Hessu on hienosti suorassa ja tulee reippaasti perusasentoon. Tehtiin myös hauskaa treeniä, eli jätettiin koira paikalleen istumaan ja ohjaajat etenivät kolmisen askelta. Vasen käsi oli sivulla (nyrkissä nami). Sitten kutsu (sivu, tai seuraa..tai mikä se kenelläkin on) ja koiran piti pyrkiä vauhdikkaasti oikeaan paikkaan. Tämä meni Hessulla hienosti ja heti kun tunsin sen nenänpään kehu ja nami (katsomatta koiraa).

Tehtiin perusasennosta liikkeelle lähtöjä ja kontaktin piti kestää se yksi askel. Tämä on vaikeaa, kun koira yleensä poikkasee kontaktin noustessaan ylös. Alkuun autoin namilla, mutta loppuun saatiin jo parikin yhden askeleen seuraamista hyvällä kontaktilla :) Seuraamista treenatiin myös hauskalla leikillä, eli kun koira teki omiaan tai katseli muualle, niin nami vasempaan nyrkkiin ja reippaasti liikkeelle. Niin, että koira joutui tekemään töitä päästäkseen seuraamaan. Kun nenä tuntui kädessä niin palkka. Tämä oli Hessusta ihan hirmu hauskaa. Tein todella vaikeita käännöksiä ja kaarroksia ja lujaa vauhtia, mutta Hessun nenä pysyi tiiviisti kädessä kiinni. Tämä lisää myös koiran tarkkaavaisuutta, tämän treenin jälkeen Hessu piti mua todella tarkkaan silmällä, jos vaikka taas lähden...;)

Tein Hessun kanssa myös aikaisemmin aloittamaani kontaktiharjoitusta, missä Hessun pitää pitää minuun katsekontakti vaikka namikäsi (nyrkissä nami) siirtyisi Hessun vasemmalle puolelle, ylös ja alas jne. Meni jo aika hienosti.

Aina omaa vuoroa odottaessa puuhailtiin sitten muutakin. Laitoin pari namia maahan ja Hessun paikkamakuuseen muiden sekaan. Etenin vain pienen matkan päähän ja odotin hetken, siitä palasin Hessun taakse ja sivulle ja hetken päästä "vapaa" käskyllä Hessu sai syödä namit. Nämä menivät tosi hyvin. Kotitreeneissä olen jo niin pitkällä, että käyn piilossa, mutta häiriössä tehdään paljon helpompia. Olen nyt häivyttänyt alustan ja namit pariin namiin ja vähitellen pitäisi niistäkin päästä eroon.

Tehtiin myös Hessun kanssa odotellessa noutokapulan kantamista ja luovutusta, okein hyvä. Luoksetuloja tehtiin myös ja välillä perusasentoon asti. Muistin tehdä myös niin, että jätän Hessun istumaan ja etenen, seison siellä hetken ja palaankin Hessun vierelle. Hessulla kun on taipumusta ennakoida noita luoksetuloja.

Loman kunniaksi tadian ottaa Milon kanssa kotipihatreeniä, jos vaikka Hessu saisi pitää lomaa perjantain treeneihin asti (saa nähdä maltanko).

Hessu on treeneissä todella tarkkaavainen ja tekee mielellään, mutta myös tylsistyy melko heti, jos mitään ei tapahdu. Silloin sanoo usein hau-hau. Pitäisi keksiä jotain, millä sen saisi malttamaan. Nyt olen sitten pitänyt sitä perusasennossa sivulla tai paikkamakuussa, jos en ole muuta keksinyt. Täytyykin miettiä, miten opettaisin sen vaikka rentoutumaan kyljelleen. Voi että se olisikin sitten aikanaan hyödyllisnen esim. tokokokeissa odotellessa.