Ajeltiin päivällä Hessun kanssa Kauklahteen treenaamaan. Alkuun taas häiriöseuraamista Haran kanssa. Hessulla ei meinannut alkuun kontakti onnistua millään, katseli parkkipaikalla olleita muita ihmisiä jne. joskaan Harasta ei hirveesti häiriötä ottanut. 

Sitten tehtiin vuorotellen kaukoja, Hessun laitoin jälleen maahan makaamaan aina Haran treenin ajaksi ja lopussa vaadin myös istumaan sivulla. Sivupalkalla pysyi hyvin Hessun jalat paikoillaan, mutta vaati maasta istumiseen useamman kerran kahta käskyä. Kun sitten otin välillä seisomista mukaan, rupesi sujumaan. Loput kerrat tein ilman sivupalkkaa ja toimikin paremmin. Sain upeat maasta seiso ja istu kymmenestä metristä :) Yhtään ei Hessu edes haistellut, vaikka lopussa Hara teki kaukoja samassa kohdassa. Tällä kertaa ei siis edennyt vaan pysyi todella hyvin paikallaan joka kerralla. Taidettiin tehdä 4 - 5 eri kertaa ja eri määrillä ja lopuksi vain yksi vaihto.

Tämän jälkeen tehtiin pari liikkeestä istumista ja lisää seuraamista. Sitten Hessu autoon odottamaan. Hessu teki sitten omalla vuorollaan tunnaria. Tehtiin koemaisesti minun kääntymiset mukaan lukien. Hessu toi ekalla kerralla peräjälkeen kaksi väärää kapulaa. Stoppasin sitten siihen ja pyysin sen kertaalleen etsimään heinikosta oman ja se löytyikin. Käytettiin sitten tätä samaa omaa ja nyt oli niin vahva haju, että meni hyvin. Tehtiin lopuksi vielä uudella "omalla" kertaalleen ja löysi oman. Olen ehkä liikaa harjoitellut niin, että siirtelen itse muita kapuloita grillipihdeillä ja sitten se yksi tunnari haisee vain minulle (ja muut ei millekään). Nyt kun Laura laittoi nakille haisevilla (heh) käsillään ne muut, niin oli selvästi vaikeampaa Hessulle. Eli nyt jatkotreenejä niin, että muut ihmiset saavat kopeloida niitä muita kapuloita ennen treeniä, josko tällä saataisiin Hessu varmemmaksi. Olen varmaan myös pitänyt sitä "omaa" ehkä liian kauan, kun nyt vertasin koemaisissa treeneissä. Eli treeniä lisää.

Tehtiin myös luoksetulon stoppia. Vikalla kerralla niin, että narupallo sivupalkkana ja Hessulle käsky "tänne" kun on tullut pallon ohi käsky "seis" ja heti "vapaa", eli sain palakattua myös siitä pysähtymisestä enkä aina siitä paikallaan seisomisesta. 

Olipa taas oikein kivat treenit :)