Eilen hurautin töiden jälkeen Frodon kanssa Luukkiin. Samalla reissulla sain Pauliinalta uudet treenihousut, jotka onkin tosi hyvät (kerrankin sellaista materiaalia, mitä olen toivonut ja tarpeeksi isot taskut palkkaamista varten). Siinä Pauliinaa odotellessa Frodo sai haistella penturyhmään kuuluvia pentuja, olipa ihana valkkaripentunenkin mukana (ei kuitenkaan Milon, mutta samaa ikäluokkaa).

Lähdin sitten Frodon kanssa kentälle treenaamaan. Aloitettiin hyppynoudoilla (laitoin esteen astetta matalammaksi metrisestä). Frodo olikin ihan innoissaan ja reippaalla laukalla homma hoitui, eikä hipassutkaan estettä. Luovutukset hyvät ja pallo palkaksi mun taakse. Otettiin näitä pari kertaa.

Sitten tasamaanoutoja ja Frodopa yllätti, sillä tasamaanoudotkin vauhdikkaalla laukalla (myös takaisin päin). Hyvä juttu! Näitäkin pari kertaa.

Kaukoja otin niin, että Frodon tassujen edessä oli hyppyesteen lauta, jolloin ei päässyt etenemään. Otin sarjana varsinkin maasta - seiso - istu -maahan. Ensimmäinen olikin oikein loistava ja kun Frodo ei päässyt etenemään niin se työntää takajalat taakse maahan mennessään (etujalat siis täysin paikallaan). Toisella kerralla meni vinoon, joten kävin laittamassa perusasentoon ja nyt niin, että lauta edessä ja hyppyeste sivulla. Elikä Frodo ei päässyt eteen eikä sivulle ja nyt menikin aivan loistavasti pitkä sarja kaukoja. Palkaksi vapautus pallolle taakse.

Sitten treenattiin tokon luoksetulon seisomaan pysähdystä. Aluksi Frodo eteni merkin jälkeen monta askelta. Lopulta saatiin pysähdys napakaksi ja pallo lensi heti Frodon yli palkaksi. Loppuun vielä suoria luoksetuloja. Hidasti selvästi ensin, kun odotti pysäytyskäskyä, mutta lopulta saatiin pari vauhdikastakin luoksetuloa.

Sitten treenailtiin seuraamisen liikkeellelähtöjä ja katsekontaktia ja paikalla käännöksiä ym. Suhteellisen hyvin Frodo piti kontaktin ja käännökset hyviä. Nyt Frodo piti jo kontaktia hyvin kun sanoin "seuraa" enkä lähtenytkään liikkeelle (aikaisemminhan Frodolta putosi kontakti heti, kun sanoin seuraa). Eli ihan hyvin. Otettiin myös yksi vähän pidempi pätkä seuraamista, joka hyvin.

Tähän väliin otettiin koko Luukin kentän pitunen eteenmeno (palkkana ruohikossa oli tennispallo, mikä ei näkynyt). Eteenmeno oli aivan loistava ja ihan vähän Frodo joutui palloa loppupäässä etsimään.

Sitten otettiin vielä A-estenouto, joka aivan loistava :)

Lopuksi heittelin Frodolle palloa kentällä ja leikittiin. Kentän takaosassa oli iso lätäkkö, jossa testasin meneekö Frodo lätäkköön maahan käskystä. Ensin lähetys lätäkköön seisomaan ja sitten maahan (hyvin toimi). Palkaksi pallo.

Luukista suunnattiin Lahja -heppaa katsomaan. Siskoni oli Lahjan kanssa tunnilla ja upeasti menivät. Maneesitunnin jälkeen Siskoni & Lahja ja toinen ratsukko lähtivät maastoon ja minä Frodon kanssa mukaan jalkaisin. Frodo se paineli irti hevosten mukana eikä mitään ongelmaa. Hepat on niin tottuneet koiriin (meidän äidillä usein omat koirat mukana kun ratsastamassa) ja Frodokaan ei hepoista sen kummemmin piittaa.

Milo oli onneksi saanut olla kotona pihalla purkamassa energiaa ja oli muuten ollutkin tosi villinä. Sisälläkin oli hakenut Rokki -kissaa leikkimään kokoajan. Jos vaikka jaksaisin tänään lähteä Milon kanssa tokokentälle ja uittamaan sitä. Katsotaan ;)