Eilen oltiin pitkälti toista tuntia Milon kanssa treenaamassa muiden koirien ohitusta ym. ryhmässä kävelyä. Meitä taisi olla kuusi koirakkoa ja montaa eri pk-rotua. Lähdettiin taas reippaasti jonossa liikkeelle ja käveltiin jonossa toisiamme vastaan ym. Välillä siedätettiin koiria rauhoittumaan paikalleen istumaan ja makaamaan, kun keskusteltiin.

Meitä vastaan tuli useampi vieraskin koirakko, eikä Milo välittänyt niistä laisinkaan.

Koululla laitoin Milon kiinni ja menin itse piiloon. Muut koirakot ohittivat Milon, kun olin piilossa. Hyvin Milo pysyi kiltisti paikallaan ja hiljaa. Palattuani kehuin kovasti ja palkkasin pallolla. Seuraavalla kerralla voisi ohituksia tehdä juosten ja myös pienentää välimatkaa Miloon.

Sitten muut olivat paikallaan ja vuoronperään kierreltiin ja kaarreltiin koirien välissä. Kun muut odottivat paikallaan otin Milolle viereisellä kentällä pari luoksetuloa. Milo tuli vauhdilla ja iloisesti, eikä sitä kiinnostanut muut koirakot laisinkaan.

Sitten lähdettiin lenkille ja kuljettiin sekä jonossa, että vierekkäin. Ohiteltiin toisiamme kävellen vastaan tullen sekä taakaata ohi. Vastaavia ohituksia myös juosten.

Olipas taas oikein hyvä ja tarpeellinen treeni. Milokin osasi ihan hyvin rentoutua ja keskittyä lähinnä minuun. On se vaan kiva lenkkeillä, kun Milokin on oppinut käyttäytymään Hymy