Kokeen jälkeen sunnuntaina treenailtiin Hessun kanssa kotikalliolla ruudun paikkaa sekä ruutuun juoksuja. Tehtiin myös liikkeestä istumista (oli kyllä taas tosi vaikeaa) ja luoksetulon seisomaan pysähdystä. 

Maanantaina Hepsula odotti taas autossa ensin sen ajan, kun pidin pentukurssia ja sitten omiin treeneihin. Treenien alkua odotellessa tehtiin kontaktitreeniä sivulla ja seuraamisen liikkeelle lähtöjä. Hessu ei taaskaan kiihtynyt vieraista koirista mitenkään (oi jospa se olisi nyt vihdoin tasaantunut). Ruutua tehtiin myös pitkältä ja läheltä, kerran taidettiin tehdä kokonaisuudessaan. Niin ja saatiin oikea tokoeste kentälle, joten Hessun kanssa sitä moneen kertaan eri suunnista ja tosi hyvin meni, ei tietoakaan kiertämisestä :) Paikkamakuuseen mentiin (olikohan meitä 4) peräkanaa, Hessu irti VOI -tyyliin. Tuli hyvin mukana (vaikka osaa koirista ei ole pitkään aikaan nähnyt). Itse paikkamakuu tällä kertaa todella rauhallinen (eikä noussut istumaan, kuten viime treeneissä). Yllätin Hessun ja kävin palkkaamassa (kun malttoi olla hienosti mopopoikien ohiajamisesta huolimatta). Palasin piiloon ja sieltä koirien luo ja koirat yksitellen ylös (Hessu kyllä ennakoi, joten laitoin sen uudelleen maahan ja vasta myöhemmin ylös). Kentällä liikkeestä istuminen sujui tällä kertaa ihan kivasti. Luoksetulon stoppeja tehtiin sivupalkalla. 

Kotona on tehty ruuan avulla (takapalkkana) kaukoja ja on mennyt todella hyvin, ilman yhtään etenemistä. Tänään aamulla Hessu teki ruuan avulla ulkona paikkamakuun ja oli ihan rauhallinen (hiukan pää pyöri, kun katseli lähelle tulleita lintuja). 

Muuten ei olla juuri treenattu, pari satunnaista liikkeestä istumista olen lenkin yhteydessä tehnyt. Hepsula ja muu koiralauma on kyllä riehunut paljon kongo -lelujensa kanssa päivittäin. Ihan vetreiltä tuntuvat kuitenkin nuo vanhuskoiratkin. Tänään tehdään Hessun kanssa kotipihalla hiukan pidempi treeni (ihan etukäteen suunniteltu).

Tässä pari kuvaa, kun koirat jonottavat lelujaan :) 

WP_20140513_001-normal.jpg

WP_20140513_002-normal.jpg