Eilen ajeltiin Hessun kanssa kaarihalleille tokoilemaan. Alkuun Heben kanssa kahdestaan tehtiin ruutua sekä läheltä, että pitkältä. Nyt tuntui menevän paremmin kuin aikoihin. Ruutu oli nurmikolla ja pelkät tötteröt, kun en jaksanut virittää nauhaa. Hessu juoksi myös todella pitkältä matkalta hyvin ruutuun, vaikka lelua ei lainkaan näkynyt pitkän heinän seasta. Hahmotti myös läheltä ruudun paljon paremmin ja saatiin paljon onnistumisia eli lähetys "ruutu", kun keskellä ruutua "hyvä" ja nami lensi palkaksi.

Tehtiin myös metallinoutoa (vanha kapula teippauksilla). Laitoin teippaukset nyt hetkeksi (keskeltä paljas), jotta saataisiin tuosta metalliapulasta Hessun mielestä kivempi. Hessu on myös joka ruokailun yhteydessä tehnyt metallinoudon (eli jätän kapulan meidän väliin ja siitä kapulan nouto ja luovutus). Ote on parantunut ja intoa on tullut paljon lisää (oikein näkäisenä ja kuola lähes valuen se oikein vahtaa, että saako jo noutaa...saako jo noutaa...:). Kaarihalleilla jo isompanakin liikkeenä metallinouto, eli heitin kapulan. Pitokin on nyt ollut parempi. Puukapulanouto lopuksi, joka loistava. Ote on nyt ihan kohdillaan, eikä törmää (ei edes hipaise) minua perusasentoon tullessa.

Liikkeestä istumiset ensin reiluilla avuilla ja pari kertaa jo ilman apuja, hyvin jää täpäkästi istumaan. Pariin kertaan koko liike ja muilla kerroilla nami lensi palkaksi heti istumsiesta. Hyvä, hyvä :)

Kolmen koirakon voimin sitten paikkamakuu. Hessun vieressä corgi (yes saatiin pikkukoirahäiriötä). Mentiin irti, seuraamisessa paikkamakuuseen ja normaalia pienemmät välit. Ei ennakoinut maahan menoa vaan hienosti käskystä. Oltiin piilossa neljä minuuttia. Palkkasin maahan ja vapautus. Eikä siis mitään ongelmia, toinen koirista oli valkkariuros.

Tämän jälkeen taas luoksetuloa sivupalkalla. Ensin suora luoksetulo (ihana tasainen laukka koko matkan). Sivulta vapautus kongolle. Sitten käsimerkillä seis ihan mun edessä (hieno) ja vapautus kongolle. Toiseen kertaan vielä suora luoksetulo ja pysäytyksellä. Nämä menevät nyt hienosti, seuraavalla kerralla koitan pysäyttää jo lähemmäksi sitä oikeaa paikkaa ja otan sitä maahanmenoakin mukaan. Myös luoksetulossa on minuun törmääminen jäänyt ja tämä on ihan loistavaa.

Tehtiin vielä corgin vierellä toinenkin lyhyempi paikkamakuun. Nyt käskytin Heben perusasentoon asti, hyvin meni.

Oli oikein iloiset ja hyvän mielen treenit, vaikka oli todella kuumaa ja pölyistä. Tehtiin pääosin nurmikolla ja vain paikkamakuut ja seuraamiset hiekalla. Hessulla on yhdessä varpaassa pieni nirhauma, niin en halunnut että rajuissa liikkeissä satuttaa sitä lisää. Seuraamiset oli muuten todella hienot (kolme askelta taakse, oikealle, vasemmalle ja eteen ihan loistavat). Tehtiin myös juosten käännöksiä, sillä eiköhän niitä sitten voittajassa tule niitäkin (pitäisi varmaan kerrata ne säännöt...).