Taas on viikko vierähtänyt ja säät ne vain paranee :) Lenkkeilyä on harrastettu edelleen ja tässäpä pari kuvaakn. Tässä ensimmäisessäkin kuvassa on Hessu, se on tuon suon ihan vasemmassa reunassa ;)

WP_20140327_006-normal.jpg

WP_20140326_002-normal.jpg

WP_20140327_013-normal.jpg

WP_20140327_015-normal.jpg

WP_20140326_012-normal.jpg

Väintään kaksi kertaa viikossa tekee Hessuli ruokailun yhteydessä 5 min paikkamakuun. Tänä aamulla siirryttiin jo ulos, tässäpä parin ikkunan läpi otettu kuva paikkamakaajasta :) Juuri noin rauhallisena haluaisin sen makaavan sitten kokeissakin.

pmakuu-normal.jpg

Ruokailujen yhteydessä on edelleen jatkettu kaukotreeniä. Aikaa on lisätty vaihtojen väliin sekä myös matkaa on lisätty 10 metriin. Pitkällä matkalla saa olla tarkkana, ettei ne takajalat liikahda yhtään eteenpäin. Olen usein antanut ensimmäisellä seiso - maahan tai seiso - istu käskyllä vielä vartalon avun (eli nytkähtänyt eteenpäin), tällöin ei etenemistä tule. Nyt pitäisi se vähitellen häivytellä pois. 

Eilen oltiin hallitreeneissä kahdestaan toisen koirakon kanssa. Aloiteltiin seuraamisella, joka oli alkuun aikamoisen levotonta. Hessu jopa äänteli, mitä ei ole aikaisemmin seuratessa tehnyt. Tein kyllä pitkät seuraamiset ja siirtymiset ilman palkkaa (ja vielä ihan treenien alkuun)  ja sitä ei tainnut Hessu -herra oikein kestää (keuli ja vinkui).  Kyllä se siitä sitten parani ja lopuksi kun tein vielä liikkeestä istumisen, niin siinä oli jo tosi hyvä seuraaminen. Peruutusta jouduttiin vähän "hinkkaamaan", kun muka millään ei osannut. Lopetettiin onnistuneeseen peruutukseen. 

Sitten taidettiin tehdä ruutua. Nyt on hyvä vauhtilaukka ruutuun :) Maahan mennessä (25 metrin päästä) tulee eteenpäin, mikä huono juttu. Treenattiin sitten sitä, että Hessu seisoo ruudussa, käsky maahan ja palkka. Lähempää meni hienosti eikä edennyt. Tein myös ruudun loppuosan, kutsumatta Hessua seuraamaan ja palasin palkkaamaan, kun makasi siellä ruudussa. Ei tehty kokonaisena liikkeenä tällä kertaa, vaikka alkuun ajattelin tehdä. Läheltä tehtiin myös "lätkää" sekä ruutuun lätkälle juoksuja pidemmältäkin matkalta. 

Sitten taidettiin tehdä toisen koirakon kanssa paikkamakuu. Hessu irti (Hessu olikin koko treenit irti). Seuraamista toisen koirakon perässä paikkamakuupaikalle. Sain estettyä Hessun yhden aikomuksen lösähätää maahan (ennen käskyä). Tämän jälkeen istui hyvin vieressä siihen asti, kun käsky maahan. Menin hallista ulos asti ja kurkin ikkunasta. Hessu ei reagoinut lainkaan toisen koirakon tekemiseen (kerran huusin oven raosta "Ö-Ö", kun haisteli maata). Sen jälkeen nenä pysyi pois maasta ja makasi hienosti (olin ehkä 2 min piilossa). Palasin koiran taakse siitä sivulle ja perusasentoon. Palkka ja kehut vasta kun oltiin "kehästä" pois. 

Luoksetuloa suoraan ja stopilla kierrosta sekä ilman. Alkuun tosi huonot seisomiset. Jätin sitten Hessun makaamaan ja heitin narupallon sivupalkaksi. Sivupalkalla tekikin aivan loistavan seisomaan pysähdyksen, maahan menon, sivulle tulon ja siitä vapautus lelulle :) Oi että kun sen saisi tekemään tuolla tavalla ilman sitä sivupalkkaakin. Treenit jatkukoon...

Yllättäen aivan MIELETTÖMÄN hyvät tunnarit reilun 10 metrin matkalta. Mitä ihmettä Hessulle on tapahtunut? Vieras ihmienen hipelöi kapulat ja asetti ne ympyrään. Minä vein oman ja palasin Hessun vierelle (nenä taaksepäin). Siitä käännyin ympäri ja lähetys "oma". Hessu lähti kuin tykin suusta, otti oman HETI, kun sen haistoi ja tuli YHTÄ lujaa takaisin sivulle. Luovutuksen jälkeen valtavat kehut ja palkka :) Toisella kerralla muuten hyvä, mutta pudotti kerran kapulan (kun tuli niin lujaa ja pyöritti sitä suussa). Kolmannella kerralla toi väärän (en noteerannut). Kävin hiukan hajustamassa omaa lisää ja uudella yrityksellä toi hienosti oikean. Vaihdoin oman joka kerran jälkeen. Lopuksi vielä hajustamattomat kapulat riviin, matka sama ja oma sinne joukkoon. Tämä meni myös aivan loistavasti :) Jatkossa pidetään matka 10 metrissä joka treeneissä. Varmuutta siihen oman hakemiseen vaan lisää, niin eiköhän se siitä. Suussa pyörittelyyn pitäisi myös puuttua, mutta vähitellen. 

Hyppynouto ok puukapulalla Metallia pitää kyllä aika kevyesti (kolisee), mutta ei kuitenkaan tipu suusta. Juoksutin ja hyppyytin metalli suussa. Tehtiin myös kierron kautta molempien kapuloiden takaa ottoa, tässä oli tosi hyvä pito myös metallissa, joten narupallopalkka eikä tehty metallia enempää. Yksi yli 10 metrin kaukovaihto maasta - seiso (tai siis kaksi, kun ensimmäisellä kerralla Hepe olikin tekemässä luoksetuloa...). Toinen olit tosi hieno ja siitä namipalkka. Loppuun vielä kolmisen frisbee heittoa kierron kautta. 

Niin ja se röhköpossu on nyt hommattava Hessulle, meni taas ihan sekaisin, kun Laura tuli paikalle ja sai kerran selllaisen palkaksi :) Onneksi Lauralla oli myös toinen, muuten en olisi sitä ikinä saanut Hessulta takaisin...

Oli kivat treenit, mutta tarvitaan lisää häiriötä. Onneksi kohta alkaa Ninan treenit ulkokentällä. Paikkamakuukavereita tarvittaisiin myös. Hessu käyttäytyi myös hallin ulkopuolella hienosti, eikä vaivautunut edes haukkumaan muille koirille :) Sää näyttää tänäänkin loistavalta, huomenna päästään varmasti ulkokentälle ratsastamaan (olisi ensimmäinen kerta tänä keväänä).