Perjantaina olin Hessun kanssa Kauklahdessa ulkokentällä treenaamassa. Kun pääsin paikalle, oli kentällä treenaamassa kaksi meille vierasta koirakkoa. Hyödynsimme Hessun kanssa vieraita koiria häiriönä ja treenasimme kentän toisella puoliskolla. Täytyy tähän alkuun kehua, että Hessu ei haukkunut kertaakaan ei edes tullessaan autosta ulos :)

Treenattiin seuuraamista, luoksetuloja ja stoppeja, kaukoja, liikkeestä istumista ja seisomista, noutoa ja Hessu myös välillä oli yksin paikkamakuussa, kun muut treenasivat. Ihan ok ja Hessu pystyi hyvin keskittymään minuun, vaikka kahdelle vieraalle koiralle heitettiin välillä palloakin palkaksi. Kokeilin luoksetulon stoppeja myös sillä käsimerkillä ja se kyllä toimi taas hienosti, pitäisikö nyt sitten vaihtaa siihen....olisi hyvä päättää tässä ennen kokeeseen menoa ;) Välillä Hessu meni autoon huilaamaan ja lopuksi tehtiin vielä neljän koirakon voimin paikkamakuu (olimme kaikki piilossa). Hyvä oli, Hessu rauhoittui heti :)

Eilen oli koirilla vapaapäivä ja lenkkeilimme sateisessa metsässä. Lenkin aikana "hävitin" hanskat ja lähetin sitten ensin Milon ja heti perään Frodon niitä etsimään. Hessua en edes lähettänyt, kun ei olla esineruutua tehty pitkään aikaan. Lähtihän se Hessu kyllä muiden mukaan juoksemaan. Yllätys olikin suuri, kun Frodo toi ensimmäisen hanskan ja Hessu toisen :) Hessun hanska sai kyllä pienet "tapporavistukset" mutta hienosti luovutti. Milo ei tainnut keskittyä, hösäsi vain menemään. Täytyy jatkossa "hävittää" kolme esinettä, niin on jokaiselle jotain.

Sain Hessulle ylimääräisen hieronnan tälle päivälle, se on hyvä käydä läpi ennen koetta. Täytyy nyt varata myös vanhuskoirille käisttelyajat. Huomenna illalla meillä alkaa Hessun kanssa Nina Mannerin koulutukset. Meidän vuoro on 30 minuuttia ja pitäisi tässä miettiä, että mitä haluan siellä käytävän läpi.