Eilen oli viimeisen kerran N. Mannerin ohjatut tokot. Paikkamakuuta en tehnyt muiden kanssa, vaan ensin laitoin Hessun noin 50 metrin päähän muista paikkamakuuseen etupalkalla. Hessu oli niin päin, että näki muut koirat. Matka noin 15 metriä ja suht. lyhyt aika. Meni hyvin. Toinen kerta 10 metriä lähempänä, mutta muuten samalla tavalla. Tämä myös hyvä. Käveltiin Hessun kanssa treenikentän sivusta ja Hebe oli ihan rauhallinen. Hessu sai sitten odotella autossa omaa vuoroaan.

Omalla vuorolla otettiin ensi luoksepäästävyys. Hebe oli hiukan kiihtynyt ja vinknkui sekä haukahti pariin otteeseen. Sanoin Hessulle "tuomari tulee" käskyn. Vaikka Hebe oli innoissaan, niin pysyi kyllä hyvin ja "tuomari" pystyi hyvin käsittelemään. Hyvä Hebe! Sitten tehtiin irti seuraaminen. Yllättävän hyvin Hebe seurasi ja vaikka perusasennossa katseli ihan muualle, niin "seuraa" käskyllä otti välittömästi kontaktin ja rupesi hommiin. Aivan muiden koirakoiden lähellä käännös oikealle ja täyskäännös levisivät täysin, mutta kunhan minä vaan muistan jatkaa reippaasti, niin Hessu tulee nopeasti mukaan. Eli en saa jäädä sitä huutelemaan. Perusasennot olivat kyllä seuraamisen yhteydessä loistavia. Liikkeestä maahan meni super hienosti, olisi tullut hyvät pisteet kokeessa :) Hyvä Hebe!! Sitten kyllä jäi se maahan meneminen päälle ja Hessu tarjosi myös liikkeestä seisomisessa maahan menemistä. Sain hyvän neuvon tuon seisomisen kanssa, eli käskyn "seiso" jälkeen heti vaan lentää narupallo oikeasta kädestä taaksepäin. Näitä täytyy nyt tehdä tänään lisää. Tänään aamulla kokeilin Hessun kanssa ja nyt kyllä liikkeestä seisominen pelitti hienosti! Eilen tehtiin myös luoksetulo. Ensimmäisellä lähti liikkeenohjaajan käskystä, toisella muuten hyvin, mutta perusasento oli todella takana. Lopuksi sitten narupalloleikkiä ja sitten Hessu autoon.

Tänään olisi vuorossa paikkamakuuta niin, että lisätään koirakoita. Täytyy tehdä myös nuo jäävät  sekä muistaa palkata perusasennosta, jotta paikka pysyy oikeana.