Eilen alkoivat Kaarihalleilla treenit. Ensin kotona Hessulle n. 8 km lenkki, kun lenkitettiin Heben kanssa peräkanaa Milo ja Frodo. Sitten lähdettiinkin tokotreeneihin Kaarihalleille.

Alkuun oltiin Hessun kanssa kahdestaan. Toisella kentän puoliskolla oli alkuun menossa agitreenit ja sitten rallytokotreenit (hyvää häiriötä meille). Ensin tehtiin noutoja. Ihan siistejä, välillä Hessu kapulan kanssa tullessaan tulee aika pitkälle sivulta ohi, ennenkuin palaa sivulle perusasentoon. Tehtiin pelkkiä tuonteja, jolloin perusasentoon tulo paljon parempi. Ei pureskellut kapulaa ja piti hyvin sivullakin. Tehtiin myös AVO -hyppyä, alkuun niin, että hypyn jälkeen käsky istu (tähän tarvittiin kyllä kaksi käskyä) ja kun istui kävin antamassa namin esteen yli, palasin omalle paikalleni ja käsky "hyppy", jolloin Hessu hyppäsi takaisin ja tuli perusasentoon. Hebe jää aika lähelle esteen toiselle puolelle, joten vein namin toiselle puolelle suht pitkälle esteestä. Sitten Hessu perusasentoon ja käsky "hyppy", kun on syönyt namit käsky "istu" ja uudella "hyppy" -käskyllä takaisin.

Seuraamiset tuntuivat kivalta, eikä keulinut, minä yritin pitää sen vasemman käden rennossa liikkeessä. Agi-putken avulla tehtiin "seis" liikettä, joka tosi hyvä. Siirsin sitä sitten luoksetuloon (normimatkaa lyhemmälle). Kun "seis" käskystä pysähtyi, lensi pallo Hessun pään yli palkaksi. Olin ihan yllättynyt, kuinka kivasti tuo pysähtyminen meni suorallakin matkalla. Vahvistettiin kyllä aina välillä sen putken avulla, siinä on kyllä ihan "sikahieno" stoppi.

Liikkeessä maahan menot hyvät ja kestää hyvin sen, että palatessa kävelen neljä metriä Hessun taakse ja vasta sitten sivulle. Seisomisessa se olikin hankalaa ja Hessulla liikkuivat etutassut, kun kääntyi katsomaan. Tehtiin sitten erikseen treeniä, missä pyydän Hessun seisomaan ja kiertelen sen ympärillä ja ohi jne. palkan saa, jos yksikään varvas ei liikahda paikaltaan. Lopuksi malttoi aika hyvinkin.

Sitten saatiin kaverikoirakko mukaan treeneihin yes Hessu jatkoi treenaamista irti, eikä toinen koira ollut häiriö lainkaan (jee). Taisin tässä välissä tehdä pariin kertaan Hessulle tunnarin alkeita, eli "oman" piilotetun kapulan etsimistä. Tosi helposti löysi (vaikeistakin paikoista). Hyvät luovutukset, eikä edes pureskellut tällä kertaa.

Yhteisenä liikkeenä paikkamakuu (Hessulla namia etupalkkana). Oltiin ehkä hiukan vajaa 3 minuuttia ja minä olin ihan näkösällä. Hienosti pysyi Hessu.

Välillä Hessu sai tehdä rakastamaansa agi A-estettä ja lisää putkeakin pysähdyksineen. Lopussa tehtiin vielä uusi paikkamakuu eri kohdassa. Hessulla edelleen etupalkka. Käytiin toisen ohjaajan kanssa vuoronperää piilossa. Ensimmäsiellä kerralla kun olin mennyt piiloon, oli Hessu katsellut ihmeissään ympärilleen, että minne katosin. Ei kuitenkaan liikkunut paikallaan ja kaksi viimeistä kertaa oli rauhallisempi. Palattiin koirien taakse ja vapautus etunamille.

Kaukojen alkeita tehtiin myös. Alkuun niin, että istuin maassa ja namilla ohjasin istumaan ja maahan. Tehtiin useassa välissä ja ihan viimeisenä onnistui hienosti myös niin, että jätin Heben makaamaan, siirryin itse aivan sen eteen ja sitten käskyllä ja käsimerkillä vaihdot istu-maahan-istu-maahan-istu-maahan.

Kovasti myös leikittiin Hessun kanssa ja sai juosta lelunsa perässä :)

Näissä AVO-liikkeissä siis vielä töitä:
- paikkamakuun koko 3 min. piilossa, muutenkin vahvistetaan paikkamakuuta, mieliala tärkeä (pää maassa ja rentona)
- luoksetulon stoppi pitkälle matkalle, liike kokonaiseksi, kun palaset valmiit
- kaukot valmiiksi (istu-maahan), välimatka, täytyy muistaa edetä rauhassa
- liikkeestä seisominen varmaksi (ei liikuta jalkojaan, kun palaan koiran taakse)
- hypyn jälkeen istuminen (yhdellä käskyllä!)

Treeneihin mukaan myös ruutu- ja merkkitreeniä sekä tunnaria. Metallinoutoakin voi muistutella, vaikka sen osaakin.