Vuoden viimeistä päivää viedään! Kylläpä se taas vuosi vierähti nopeasti. Lomalla olen edelleen, vasta maanantaina töihin. Hessun kanssa edelleen päivittäin tunnin ylimääräisiä lenkkejä (ihan luksusta lenkkeillä valoisaan aikaan) ja Milon kanssa hiukan lyhkäsempiä sekä tietysti pihalla saavat olla irti. Maanantaina käytiin Hessun kanssa hallilla omatoimitreeneissä. Kuvassa paikallaolo (Hessu toinen vasemmalta, tekee istumisen).

Halde.jpg

Alkuun kun meitä oli vain pari koirakkoa hallilla mahduttiin tekemään hyvin koko kentän pituudelta tötterön kiertoa sekä pysäytyksellä että ilman. Kertaalleen EVL:n luoksetulo (oli ihan mahtavan hyvät molemmat pysät ja vapautin Hessun vasta perusasennosta takapalkalle). Tehtiin myös merkkiä läheltä, pyrkii kiertämään merkin oikealle puolelle (jää kyllä sen 2 metrin sisään, mutta siinä on riski että vasemmalle lähtiessään kaataa merkin). Tarkkana siis merkin paikan kanssa. Loppuaika lähinnä seuraamista muiden häiriössä lähellä ja kauempana. Varasin Hessulle myös tammi- helmikuulle vuoroja toiselle hallille, mistä löytyy välineet/esteet EVL:n kaikkiin liikkeisiin. Käydään siellä kahdestaan tai korkeintaa jonkun toisen koirakon kanssa, jotta mahtuu kunnolla tekemään isoja liikkeitä. 

Ensi viikonloppuna meillä on Hessun kanssa NoseWork -kurssi. Eilen harjoiteltiin kurssin etukäteistehtäviä, muistin napata yhden kuvankin. Kuvassa on kahden laatikon päällä namit ja Hessu on vielä oven takana, eikä ole nähnyt laatikoita eikä namien laittoa. Kun avasin oven  ja annoin luvan tulla, etsi Hessu namit aivan omatoimisesti, eikä minun tarvinnut puhua tai liikkua. Vaikeutettiin aika pian ja nameja piilotettiin myös huonekaluihin ja laatikoita vietiin pitemmälle ja eri asentoihin. Kova tuhina kuului, kun Hessu etsi. Aina kun oli löytänyt viimeisenkin namin sanoin "Hyvä" ja käskin takaisin viereiseen huoneeseen odottamaan uutta järjestelyä. Taidetiin tehdä neljä kertaa peräjälkeen. Meillä on alakerrassa remontti vielä kesken, joten hyödynsin myös kaikenlaisia "koneita" namien piilottamiseen, hyvin Hessu etsi myös niistä :) Saa nähdä keritäänkö tänään tekemään treeniä, mutta huomenna viimeistään toinen satsi ennen kurssia.

Nose.jpg

Loppuun vielä kuva Paavali -konnasta. Paavalin mielestä nyt on todellakin kevät ja sillä on kova tohina päällä, toivottavasti se saadaan vielä uudelleen horrostamaan, kunhan kelit kylmenee, lunta sataa ja tulee se oikea talvi.

Halde2.jpg