Milon treenit jälleen ensimmäisenä vuorossa. Täytyy tähän heti alkuun todeta, että treenien jälkeen olin valmis vaikka myymään koko koiran, kyllä taas oli niin vaikeeta että. Enhän mä siis oikeesti sitä mihinkään myisi, mutta saa nähdä kuinka kauan jaksan sen kanssa tahkota. Tässä kuitenkin treeniselostukset:

Kentällä oli vasta kaksi koirakkoa kun tulin ja otinkin Milon kanssa hihnassa BH:n seuraamiskaavion (meni oikein hyvin). Liikkeestä istuminen, maahan ja luoksetulo myös hyvin. Tässä vaiheessa Milo keskittyi ihan täysillä tekemiseen. Sitten laitoin sen paikallamakuuseen (hihnan päähän), niin että se näki nämä kaksi koirakkoa. Ei ongelmaa ja kävin välipalkkaamassa. Oikein hyvä siis. Sitten vapautin. Ennen varsinaisten treenien alkua Milo ei haukkunut ja oli muutenkin ihan ok.

Kun meidän treeniryhmä aloitti, piti Milonkin sitten rähistä. Oli todella vaikea saada Milo riviin paikallamakuuta varten, kun se olis vaan räyhännyt. Lopulta sain sen kontaktiin ja sitten Milo pysyikin (hihnan päässä) oikein hyvin, vaikka viereiset koirat pyörivätkin. Tämän jälkeen oli toisten koirakoiden ohittamista ja kävelemistä niin, että koiria on sekä edessä että takana. Me oltiin suosiolla Milon kanssa sivussa ja yritin saada sen kontaktiin ja käskynalle (ja olemaan hiljaa) kun koirakot tulevat meidän ohi. Milo sai pari kunnon räyhäkohtausta ja oli tosi vaikea saada siihen mitään kontaktia (onnistui lopulta, kun lähdin tarpeeksi pitkälle muista). Kontaktissa sitten taas sujui seuraamiset hyvin. Otettiin myös luoksetulo ja taas hirveellä räyhäämisellä muiden ohi, mutta luoksetulo ihan mahtava, eikä se edes katsonut muita.

Vetäjän kanssa mietittiin ja todettiin, että kun Milo on käskynalla se tekee aivan loistavasti ja osaa hyvin (ongelmana siis on saada sen huomio minuun ja se käskynalle, kun paikalla muita koiria). Ja kun se ei ole käskynalla tulee räyhäkohtauksia ja on todella vaikeaa saada siihen sen jälkeen kontaktia. Ei oikeen olla saatu selville, miksi Milo räyhää? Välillä sillä jopa häntä heiluu, kun se räyhää? Kovasti yritetään Milon räyhäämistä selvittää.  Tavoitteenahan mulla olisi Milon kanssa, että heti kun se näkee jotain mielenkiintoista esim. toisen koirakon se ottaisi kontaktin minuun ja saisi palkan. Nyt siis yritän tehdä niin, että kun se esim. katsoo toista koiraa ja on hiljaa sanon hyvä ja kun se ottaa minuun katsekontaktin niin palkka. Tämä vaan tuntuu tavattoman vaikealta, mutta ei kai auta muu kun jatkaa vaan.

Seuraaviin ohjattuihin tokohin menen Milon kanssa Frodon kisaryhmään. Tehdään vähän analyysiä, kuinka se toimii sellaisessa ryhmässä missä muut koirat treenaa omiaan eikä kukaan tuijota, hauku tai kiinnitä siihen mitään huomiota.

Olipas taas sepustus, mutta ei ole mikään helppo tapaus tämä Milo ja ilman osaavien ihmisten apua olisin jo luovuttanut. Yritetään nyt kuitenkin vielä, josko saatais tämä räyhääminen aisoihin.

Frodotuksen kanssa aloiteltiin ruudulla. Ruudun vieressä oli häiriötötteröt ja sinnehän se Frodo oli menossa. Vietiin lopulta yhdessä pallo ruudun takareunalle ja sitten rupesi onnistumaan. Ensin lähetys suoraan palkalle, sitten pari kertaa lähetys ilman palkkaa ja kävin palkkaamassa kun seisoi ruudussa, niin sinne ruutuun. Sitten vielä vietiin palkka yhdessä ja lähetys ruutuun ja vapautus palkalle.

Kaukokäskyt (palkka takana) oli aivan lositavat! Ei liikkunut milliäkään. Yhdessä kohdassa ei vaan meinannut enään mennä maahan, mutta lopulta meni ja sen jälkeen taas mahtavan hyvät vaihdot. Vapautus lelulle viimesestä maahan -seiso liikkeestä.

Sitten otin uutta ohjattua noutoa. Ensin vein Frodon seisomaan merkille, sitten oikealta kaartaen vein kapulan ja palasin noin 5 metriä Frodon eteen lähetys paikalle ja käsky + käsimerkki "oikea". Tämä oli oikein loistava vaikka paljon häiriötä ympärillä. Otin myös saman kaksi kertaa vasemmalle ja hienot oli ;))

Liikkeestä istuminen oli ok.

Tunnarissa oli vaikeuksia saada Frodo jäämään paikalleen, kun minä käännyn ympäri. No onnistui lopulta. Ensimmäisellä oli menossa hakemaan vieressä tekevän koirakon ohjatun noudon kapulaan, kielsin ja haki sitten väärän tunnarikapulan ja kun "liikkeenohjaaja" sanoi "väärä" Frodo pudotti sen ja kävi hakemassa oikean. Meni ilmeisesti vähän sekaisin tuosta ohjatun noudon kapulasta. Otettiin uusiksi ja nyt tuli oikea, mutta minusta vähän tökkäsi väärää kapulaa. Tähän väliin otti toinen koirakko pari kertaa tunnarin ja sitten me uudelleen. Nyt onnistuikin aivan loistavasti ja Frodolle oikein hyvät palkat :)

Lopuksi otettiin EVL:n paikallaistuimen ja paikallamakaaminen (tämän palkkasin maahan) ja molemmat aivan loistavia :))

Frodo tekee kyllä innokkaasti ja tarkasti, toivottavasti saadaan tämä hyvä vire säilymään marraskuun kisoihin asti.