Tapaninpäivänä treenasin kovassa tuulessa hiukan Hessun ja Milon kanssa kotipihalla.

Hessun kanssa ensin noutoja niin, että kapula on jätetty meidän väliin ja siitä kutsu "nouto". Hessullahan luoksetulo on jo tokoliikkeenä valmis (Hessu tulee suoraan sivulle). Kokeilin nyt myös noudossa suoraan sivulle tuloa ja sehän toimi loistavasti. Tein pariin otteeseen noutoliikkeen kokonaisuudessaan ja onnistui hienosti (WAU). Ainoastaan ensimmäisellä heittokerralla täytyy Hebeä vielä muistuttaa, että kapulan noutoon saa lähteä vasta käskystä. Toisella kerralla osaa sitten jo odottaa käskyä. Meillähän on nyt sitten noutoliikekin valmiin puoleinen. Tehtiin myös pari luoksetuloa (hienosti). Hiukan seuraamista ja liikkeestä seisomaan jäämistä. Tämäkin rupeaa vähitellen onnistumaan :) Myös paikkamakuuta tehtiin ilman etunamia. Hienosti se Hessu keskittyi vaikka myrsky myllersi ympärillä. Lopuksi käytiin tekemässä kotiesteellä tokon alo -hyppyjä, jotka menivät hyvin. Palkkasin siihen, kun olin Hessun vieressä ja Hessu seisoi.

Milon kanssa ensin seuraamista (innoissaan poikitti alkuun aika reippaasti). Kolme askelta eteen, taakse ja sivulle todella hienosti, hyvä Milo :) Sitten jäävät eli liikkeestä istuminen ja maahan (tosi hienosti ja jäi jopa suoraan). Toko VOI -luoksetulo hyvä (yllättäen tosi hyvä myös seisomaan jääminen). Kaukot myös hienosti.

23.12. olin Hessun kanssa kaarihalleilla treenaamassa. Treenikaverina oli Anski ja Eetu. Tokon alo -hypyt hyvät ja hienosti Hessu teki myös metalliesineellä hyppynoudon :) Myös puukapulalla hyppynoutoa. Tehtiin myös oman tunnarikapulan etsimistä, paikkamakuuta, seuraamista ja luoksetuloja. Liikkeestä seisominen on myös hiukan edistynyt. Liikkeestä maahan treenattiin myös. Hessu sai myös riehua narupallonsa kanssa ja heittelin sitä sille pitkän aikaa. Ai niin, Hessun kanssa tehtiin myös agi-rengasta :)

Ratsastamassa olen myös käynyt ahkerasti. Eilen lähes puolentoistatunnin ratsastus, mistä osa videoitiin. Kamalaahan se on omaa ratsastusta katsoa, mutta kyllä siitä oppiikin :)

Huomenna olisi vuorossa taas hallitokoilut. Alkuviikosta Hessun rokotus ja jälleen ylimääräinen ratsastustunti :)