Eilen oli sitten ne jo pari viikkoa jännittämäni kouluratsastuskisat. Olin ilmoittautunut C-merkin kouluohjelmaan. En ole aikaisemmin kisannut, ainoastaan joskus junnuna suorittanun junjorimerkin. Lähtölistaa odottelin, kuin tulisilla hiilillä ;) Tässäpä sitten lähtölista ja tuomarimuutoskin tuli viime hetkellä. Hessun kanssa starttasimme III -luokassa kuudensina, eli hiukan vielä lähtölista muuttui paikan päällä. 

Huomenna kouluratsastuksen kilpailuharjoitukset klo: 15.00. Alkuperäinen tuomari joutui valitettavasti perumaan, mutta saimme onneksi korvaavaksi tuomariksi Saara Rantapuun! 

Lähtölistat ovat:

Luokka II
Katja Aura - Kidi
Kaisa Autio - Helmi
Emilia Mustajärvi - Eemeli
Iiris Nummila - Saku

Luokka III
Saga Lavi - Hessu
Niina Salomaa - Arska
Pauliina Tukiainen - Täppi
Lina Wallenius - Kidi
Jenna Parviainen - Helmi
Pia Vihko - Eemeli
Terhi Rapila - Saku
Katja Karhinen - Hessu
Elina Ahlberg - Täppi

Sitten vaan ajoissa tallille, olin kantamassa valkoisia aitoja ja rakentamassa rataa, kun Hessulla ensin ratsastava puunasi heppaa :) Jopa Hessun mitätön harja saatiin nätisti letitettyä ja kaikilla kisaajilla oli seuran hienot valkoiset kisaratsastushuovat. Tässä kuva Hessusta, kun sitä valmistellaan.

WP_20150418_004.jpg

Tässä vielä toinenkin kuva, missä Hessu ihmettelee, mitä sen hännälle tehdään ;)

letitys.jpg

 

Eniten pelkäsin, että unohdan radan, joten itse ratsastus jäi kyllä ihan toissijaiseksi. Seuraavalla kerralla, ehkä pystyn keskittymään enemmän varsinaiseen ratsastukseen ;) Saan vielä myöhemmin kuvia ja videon itse ratsastuksesta, varmasti erittäin opettavaista katsoa. Hessullahan on todella hankala, pompottava ja terävä harjoitusravi, mikä vielä korostui, kun en saanut jännitykseltäni Hessua kunnolla tuntumalle. Ratsastin myös ilman kannuksia ja raippaa vaikka jompi kumpi olisi saanut olla (tulipahan testattua tämäkin). Jos vielä osallistun kishoihin, täytyy myös miettiä tarkemmin lämmittely, nyt en osannut oikein siihenkään keskittyä.

Saatiin siis "huikeat" 98 pistettä (hih) eli 54,4 %. Hyväksytyn rajahan on 50%. Tässäpä sitten joitain tuomarin kommentteja:

-ensimmäinsessä keskihalkasijalle pysähdyksessä seisoi vinossa, mutta tsemppasin viimeiseen ja siitä tulikin maininta suora ja paljon paremmat pisteet.

-molempien laukkavaolttien kohdalla oikoi aika paljon ja toisella kertaa myös ympyrät olivat liian pienet. Hessua pelotti se tuomarin pöytä sekä tuomari + sihteeri, joten en vain saanut sitä siinä kohtaa tarpeeksi lähelle ja Hessu myös kääntyi laukassa liian jyrkästi molemmilla kerroilla ympyrälle, kun se halusi pois pöydän luota. Olen kuitenkin tyytyväinen, että sain laukkaamaan ja vielä oikeat laukatkin (laukannostot on Hessulla joskus tosi haastavia).

-lävistäjällä tuli myös liikaa käyntiaskelia, kun Hessu lähti laiskasti raviin.

-pitäisi keskittyä ratsastamaan huolellisemmin kaarevat urat sekä päästää jalat rennoiksi alas (tämä on varsinkin Hessula haastavaa, sen ravin vuoksi). 

No tästä on vaan suunta ylöspäin ja nenä kohti uusia haasteita ;) Josko seuraavalla kerralla saisin jonkun helpomman ratsastettavan, varsinkin näissä raviluokissa olisi kiva, jos ravissa olisi helppo istua. Taivoitteet kuitenkin saavutettu: uskalsin osallistua ja muistin radan!

Tänään olisi taas ratsitunti, olisipa Hessu, niin voisin korjailla eilisiä virheitä.