Eilen oli ryhmätreenit Veikkolassa. Mentiin taas Hessun kanssa tarkoituksella hiukan aikaisemmin, jotta se oppisi vähän relaamaan siellä kentän laidalla. Kentälle kävellessä haukkui autossa pari koiraa ja pari muutakin koiraa haukahti kentänlaidallla ja tuijotti Hessua. Hessu aloitti pari kertaa örisemään, mutta ihme kyllä lopetti heti, kun sanoin "riittää". Sitten se pääsi hengailemaan "Myy" siskon kanssa. Välillä Hessu malttoi hetken makailla tai istua rauhassa, mutta välillä taas vinkui hermostuneena, kun katseli toisten koirien touhuja. Laitoin sen kiinni puuhun, kun menin rakentamaan ruututa, silloin osaa rentoutua makaamaan ja on ihan hiljaa (kun minä en ole vieressä). 

Itse treenaaminen oli sitten epätvoivoista, kentällä on ilmeisesti (tai siis varmasti) ollut juoksuinen narttu. Sinänsä tosi hyvää häiriötä meille, mutta on kyllä ihan syvältä, että Hessu lähtee huitelemaan hajujen perässä (ja vielä USEAAN kertaan). Kävi nostamassa koipea, liehittelemässä tyttöjä ja lutkuttelemassa kuola valuen juoksunartun hajuja. Mä NIIN haluan narttukoiran!!!

Oli treeneissä jotain hyvääkin. Senni apuna saatiin Hessu viimein tajuamaan, että vaikka se ei näe (enkä minä laita takapalkkaa), niin se saattaa siellä takana olla kuitenkin ;) Kolmannella kerralla, kun vapautin luoksetulossa suoraan makaamisesta, osasi Hessu rynnätä taakse, minne Senni oli salaa laittanut narupallon (kaksi ekaa kertaa lähti minua kohden ja oli ihan ihmeissään, että mikä palkka). Tehtiin myös kertaalleen minun kierron kautta suoraan takapalkalle, joka sekin oli laitettu Hessun näkemättä (hyvin onnistui). Näitä nyt paljon lisää, täytyy itse viedä takapalkka paikoilleen Hessun näkemättä ja aina kun mahdollista käyttää avustajia. Olisi hyvä, jos Hessu luulisi, että esim. kokeessa saattaa vaikka liikkeenohjaaja laittaa sen palkan :)

Ruutuakin tehtiin pallopalkalla läheltä ja niin, että Hessu tuli pitkältä ja minä olin lähellä. Edelleen se punkee vasemmalta ruudun ohi tai sivusta ruutuun. Lopettettiin, kun meni suoraan. Tehtiin myös ruudun loppuosaa ja kertaalleen kutsuin ruudusta seuraamaan. 

Kaukoja alustalla, oli kyllä tosi huonoja. Ei tullut montaa onnistumista, lopetettiin kuitenkin onnistuneeseen. Kotona ruoka sivupalkkana tekee jo  seiso - maahan ilman yhtään etenemistä yli 10 m päästä. 

Lopuksi pelkkiä sivulle tuloja eri suunnista ja aina palkka kun oikeassa paikassa. Rupesi sujumaan todella sutjakkaasti (tämä on nimittäin takkuillut, en ole muistanut palkata pitkään aikaan...). Palkkaa myös omatoimisesta kontaktin ottamisesta ja pitämisestä sekä yhden askeleen seuraamisesta. 

Että sellaset treenit, kyllä taas iski epätoivo tuon otuksen kanssa. Ratsastamassakin olin ja oli todella hyvä ja tehokas tunti (tuntuu nyt lihaksissa). Tehtiin paljon istuntatyöskentelyä ja hevosen ohjausta käyttämättä suitsia. Työskenneltiin myös laukassa todella pitkät pätkät keskiympyrällä (koska hevoset nyt kesällä menevät vain tunnin päivässä, voi niiden kanssa työskennellä enempi laukassakin).  Täytyy yrittää, jos saisi vielä ennen loman loppua ohjelmaan mahtumaan edes yhden ratsitunnin :)