Torstaina oli kauden viimeiset hallitokot. Oltiin Hessun kanssa kahdestaan eikä edes hallin toisella kentällä ollut ketään. Aloitin voi -luokan hyppynoudolla, joka on kyllä meillä jo valmis liike. Hyppynoudossa Hessu ei edes pureskele kapulaa, kuten ajoittain tavallisessa noudossa. Hyppynoudon jaälkeen avo -hyppyä, edelleen Hessu jää istumaan liian lähelle estettä. Hyppyytin namin kanssa pitkälle, mutta en jaksanut hirveästi työstää, kun kerran se ykköstulos on jo saavutettu ;)

Sitten voi -luokan metallinoutoa, jonka Hessu osaa myös. Täytyy muistaa välillä hyppyyttää metallikapula suussa, jotta ottaa paremman otteen. Eli muuten hyvä, mutta pitää hiukan liian löysästi kapulasta kiinni. Avo -nouto tehtiin myös ja ihan ok, ei karannut kapulalle. Luovutuksessa otin namin esille, joten ei edes pureskellut :) Tehtiin pari kertaa pallon kanssa kapulan pitoa purematta ja hetken päästä kehut, vapautus ja pallo palkaksi.

Sitten taidettiin tehdä ruutua, ensin niin pitkältä kun mahtui juoksu suoraan ruutuun pallopalkalle. Tämän jälkeen jätin Hessun istumaan ja kävin taputtamassa ruudun keskiosaa ja lähetys ruutuun. Hessu meni laukalla ja ekasta käskystä maahan. Hessun olen nyt opettanut menemään ruudussa suoraan maahan, muut koirat opetin ensin seisomaan ja vasta sitten maahan. Jotenkin sopii Hebelle paremmin, mutta saa nähdä täytyykö vielä jossain vaiheessa muuttaa, jos en saa sihdattua oikeaan kohtaan sitä maahanmenoa sitten kokeissa.

Seuraamisessa harjoiteltiin peruutusta. Nythän, jos olen peruuttanut on Hessu seurannut sellaisilla pienillä loikilla. Hallin seinän vieressä sain kuitenkin seuraamaan taaksepäin ihan kunnon askelilla. Tehtiin pariin kertaan pari askelta ja hyvä palkka.

Liikkeestä maahan meneminen ja seisoiminen ok. Hiukan jumppasin namin kanssa nopeita maahanmenoja. Jätin myös seisomaan ja pyörin ympärillä, nyt Hessu on kyllä oppinut seisomaan hyvin paikallaan vaikka minä tekisin mitä ympärillä. Liikkeestä istumisen treenailu pitäisi myös aloitella.

Luoksetuloa käsi -merkillä takapalkalla ja ilman. Takapalkalla himmailee hirmuisesti, mutta se ei haittaa, sillä kokeessa tulee aina niin lujaa. Vielä en ottanut voi -luokan maahanmenoa mukaan. Tehtiin myös törmäämättömyysharjoituksia sivulle tulossa, nyt mulla voi olla käsi jo lähes normaalissa asennossa alhaalla, eikä törmää (ei edes katso kädessä olevaa namia). Joskin alkuun näytän että käsi on ylhäällä, lasken sen sitten alas ja kutsun "tänne" -käskyllä.

Sitten jätin Hessun paikkamakuuseen ja menin tosi pitkälle piiloon, toisen kentän puolelle aidan taakse makaamaan ja sain kurkittua sieltä aidan välistä. Hyvin pysyi, kerran nuuski vähän maata, mutta sitten laski pään maahan. Taisin olla piilossa 4 minuuttia. Kotona ollaan tehty myös ruokakupin kanssa 3 ja 5 minuutin paikkamakuuta. Kun ilmat on paremmat ollaan ulkona. Ikkunan kautta olen nähnyt, että Hessu pysyy paikallan tai sitten lapset on pitäneet silmällä samalla, kun hyppivät trampalla. Ulkona on taas niin paljon enemmän häiriötä (linnut ym. kuin sisällä).

Ai niin tehtiin halleilla myös yli 10 metristä ihan loistavat avo -kaukot :) Tämän lisäksi läheltä niitä m - s, s - m, i - s, s - i vaihtoja. Ei kyllä mitään helppoa, kun Hessu yrittää väkisin syödä namin ja vääntelehtiin...saatiin kuitenkin lopuksi hienoja vaihtoja. Huh, tuntuu että tässä sitä työsarkaa riittää.

Ihan lopuksi tehtiin Hessun suureksi riemuksi ihan oma keksimää agilityä eli A-este, putki ja hyppy. Hessu tietää käskyt putki ja hyppy ja kiipee. Eli jätin Hessun istumaan 5 metrin päähän A -esteestä ja menin itse kentän keskelle (esteet oli aika tasan ympäri kentän). Sitten käsky kiipee....putki ja samlla osoitin sitä kädellä....ja hyppy sekä ositin estettä kädellä ja sitten lelu palkaksi. Mitään kontaktejahan Hebe ei osaa, mutta oli kyllä ihan into piukeena tästä radasta. Täytyy jatkossakin palkata radalla, jos on esteitä :)

Kohta starttaamee taas kohti tokokokeita. Ainakaan vielä ei kauheasti jännitä, kun on se ykköstulos jo saatu. Nyt onkin oiva tilaisuus keskittyä muuhunkin kuin jännittämiseen ;) Hyvää treeniä meille nämä koekäynnit.