Tai siis oltiin Milon kanssa kentällä, mutta treenaan nykyään sen kanssa niin, että ei varsinaisesti olla missään ryhmässä vaan treenaan itsenäisesti siellä muiden keskellä. Toki olen tarvittaessa saanut hyvä neuvoja ja apuja. Kun mentiin pyöri kentällä agilityporukan lisäksi kolme tokoryhmää. Milo haukku kyllä autossa, kun ajettiin parkkiin, mutta muuten se ei tainnut parin yksittäisen haukahduksen lisäksi sanoa mitään :)

Aloitettiin reippaalla seuraamisella ja käännöksillä. Pidin reippaan vauhdin ja palkkasin ruhtinaallisesti hyvästä kontaktista. Pari kertaa Milon kontakti herpaantui, kun esim. ihan vieressä tehtiin vauhdikasta luoksetuloa ja kun toisella puolella palkattiin riemukkaasti lelupallolla. Milo ei kuitenkaan sanonut mitään (jäi vaan katsomaan) ja sain suhteellisen helposti palautettua kontaktin. Välillä otettiin paikalla makuuta (Milo remmin päässä). Minä liikuin puolelta toiselle ja seisoskelin välillä sen sivulla ja välillä edessä. Oikein loistavasti pysyi paikallaan (ensi kerralla otan pitkän liinan). Otettiin lisää seuraamisia, käännöksiä, läheltä eteen tuloja niin että minulla lelu leuan alla, liikkeestä istumista, maahanmenoa ja seisomista. Kyllähän se Milo osasi. Otin vielä parissa eri kohdassa paikallamakuuta niin, että olin selkä koiraan päin (edelleen siis pitkä hihna varuilta). Milo pysyi kyllä todella hyvin vaikka muut tekivät ja juoksivat ympärillä.

Kun alkoi kisaavien ryhmä (Frodon oikea ryhmä) niin pyörittiin Milon kanssa mukana. Laitoin sen välillä mun viereen makaamaan ja katseltiin rauhassa. Välillä leikittiin. Milolla oli mun kanssa niin kivaa, että ei se juuri muista välittänyt. Vaikeinta Milon oli istua nätisti mun vieressä samalla kun ihan lähellä toiselle koiralle heitettiin kapulaa ja toista koiraa lähetettiin ohjattuun noutoon. Pari kertaa Milo nousikin tuijottamaan (olisi halunnut noutaa ne kapulat...). Kääntämällä Milon hetkeksi toiseen suuntaan sain palautettua kontaktin ja taas Milo jaksoi istua. Rauhallisesta istumisesta taas leikkiä palkaksi ja lopuksi vieraatkin leikkivät Milon kanssa. Tätä istumaan tai makaamaan rauhoittumista on hyvä Milon kanssa treenata, varsinkin tämä kisaavien ryhmä on siitä hyvä, että kaikki muut koirat ovat irti ja sinkoilevat milloin ruutuun, hypäämään, noutamaan, kaukokäskyjä yms. ja se olisi tietysti Milosta kovin kiinnostavaa. Hyvin kuitenkin rauhoittui eilen, kun vertasi edelliseen kertaan.

Treeni tuntui oikein hyvältä ja Milo pysyi ihemeellisen hyvin kontaktissa. Pidettiin niin kivoja leikkituokioita, että minä kiinnostin sitä muita koiria enempi. Lopuksi Milo sai viedä lelunsa autolle. Milo ei edes haukkunut lähtiessä autosta muita koiria, mitä se yleensä harrastaa. Poikkeuksellisesti Milo oli aivan innoissaan vielä kotonakin ja kun päästin sen autosta se tuli ihan itse hakemaan kontaktia mun sivulle, josko meillä Milon kanssa vihdoin alkaisi tämä yhteistyö sujua :))

Rokki -kisu sai leikkauksen jälkeen vielä kauluksenkin, kun ei millään malttanut olla nuolematta haavoja. Hyvin miukumauku voi syö, juo ja kehrää entiseen malliin, joskin kauluri sitä välillä selvästi ottaa aivoon. Täytyy tänään iltasella kokeilla, josko se osaisi jo olla ilman ja laittaa vaikka sitten vaan yöksi.