Frodon hakutreenit olivat tänään seuraavanlaiset. Tallattiin noin aloluokan kokoinen alue ja Frodo otettiin radalle viimeisenä. Frodolla oli kiintorulla kaulassa koko treenin ajan.

Ensin lähetys oikealle. Etukulmassa ukko suojaverkon alla ja Frodolla irtorullailmaisu. Frodo joutui jonkun aikaa etsimään. Toi irtorullan aivan etureunaa pitkin (olin edennyt kyllä keskilinjalla). Toi rullan hyvin käteen asti ja lähti näytölle suoraan (ei omia jälkiään). Palkaksi nakkia ja käveltiin maalimiehen perässä keskilinjalle.

Seuraava lähetys vasemmalle. Frodo lähti hyvin etukulmaan ja minä etenin taas reilusti keskilinjalla. Tämä ukko oli tiheän kuusen alla piilossa noin 20 metriä etukulmasta ja 50 m syvällä. Frodolla kiintorulla ilmaisu. Maalimies kertoi, että Frodo oli käynyt nuuhkaisemassa maalimiehen kättä ja sitten ottanut rullan. Vahvistin rullan pitämistä käskyllä "pidä" kun Frodo oli parin metrin päässä. Irrotti itse rullan, mutta ihan minussa kiinni. Lähti hyvin näytölle suorinta tietä ja roikuin liinassa ukolle asti, jossa palkkana nakkia ja taputuksia. Tulimme taas maalimiehen perässä keskilinjalle.

Sitten lähetys oikealle ja Frodo upposi hyvin. Teki hyvän tyhjän laatikon ja palasi keskilinjalle kun kutsuin. Palkaksi pari froliikkia.

Lähetys vasemmalle. Upposi hyvin ja teki ihan hyvän tyhjän, palasi ilman kutsua keksilinalle. Palkaksi Froliikkia.

Uusi lähetys vasemmalle teki taas ihan hyvän tyhjän ja palasi itse keskilinjalle.

Lähetys oikealle. Teki tynkä tyhjän, matalan ja kapean. En vaatinut uutta, koska Frodo oli saanut vasemmalta puolelta selvästi hajun.

Lähetys vasemmalle ja nyt teki hyvän laatikon ja löysi ukon takakulmasta kalliokielekkeen takaa. Suorapalkka lelulla taistellen. Minäkin taistelin vielä hiukan keskilinjalla ja sitten Frodo pääsi mukaan juoksemaan, kun kerättiin ratamerkit.

Ihan hyvä treeni. Ei valeita. Maasto oli kyllä helppo. Seuraavalla kerralla tallataan Frodolle taas avoluokan rata, ja toivottavasti saadaan umppareita mukaan. Ajattelin pitää Frodolla kiintorullan ja muut saisivat tehdä meille valmiin radan :)

Milolla oli kotona hommia, kun oli lasten ja mumman kanssa metsäretkellä. Kovasti piti pitää silmällä, etteivät lapset häviä näköpiiristä. Olivat pitkään metsässä ja taisi olla kova homma, sillä nyt Milo kuorsaa täysillä.

Eilen kävi Niki -koira juoksemassa todella paljon Frodon kanssa (taisi Frodolla olla lihakset tänään vähän jumissa). Milon kanssa olivat ihan rauhassa, Milo kävi vaan haistelemassa ja paineli sitten yksin metsässä. Vähän käveltiin remmilenkkiä vierekkäin (ajattelin siedättää Miloa), mutta ei ollut mitään siedättämistä, Milo ei edes vetänyt hihnassa (heh). Ensiviikolla treenataan Nikin ja Milon kanssa yhdessä ainakin paikallamakuuta meidän pihalla. Yksinhän Milo jo pysyykin. Sitten kun onnistuu toisen kanssa, siirrytään vieraaseen ympäristöön.