Onkohan bolgin seurantajärjestelmässä jotain ongelmia? Sen mukaan tällä minun blogillani olisi eilen ollut peräti 316 kpl kävijöitä (ei voi pitää paikkaansa)! Tai sitten tästä on vaan tullut niin kovin suosittu...heh, heh ;)

Sitten asiaan eli treenilöihin. Viime viikon aikana ollaan Hessun kanssa pidennetty lenkkejä töiden jälkeen, koska on ollut niin ihanan valoisaa (alla kuva tiistain lenkiltä). Viikonlopulle ja ensi viikolle on luvattu niin upeaa säätä, että taitaa lenkit pidentyä vielä lisää. Lisäksi eilinen vesisade vei mennessään lähes kaikki lumet, KEVÄT :)

WP_20140319_001-normal.jpg

Lenkkien lisäksi ollaan kotona treenattu luoksetulon seisomaan pysähtymistä (joka oli päässyt aika huonolle mallille). Olen tehnyt kierron kautta (narupallo kädessä näkyvillä) noin 15 metrin matkalta, joko suoraan mun ohi juoksuja (pallo lentänyt siis mun taakse) tai sitten seisomaan pysäytys ja pallo lentänyt jommalle kummalle sivulle. Nämä on toiminut aika hyvin ja vauhti on ollut hyvä. Olen myös tehnyt pari kertaa niin, että olen jättänyt "kierron" pois, mutta jättänyt Hessun seisomaan esim. kierrettävän puun viereen nenä minuun päin ja siitä sama juttu. Hyvin on vauhti pysynyt, vaikka joka kerta ei tulekaan sitä kiihdyttävää kiertoa. Lisäksi olen tehnyt niin, että jätän Hessun seisomaan ja etenen noin 5 metrin päähän. Kutsun Hessua ja parin askeleen jälkeen seisomaanpysähdyskäsky ja palkka lentää Hessun taakse. Tähän olen sitten lisännyt matkaa. On se kyllä kumma, että tuo seisominen on niin vaikeaa (paitsi kierron tai agilityputken jälkeen...).

Kotipihalla ollaan lisäksi tehty hiukan seuraamista askelsiirtymineen (joka suuntaan). Nämähän on ollut nyt läksynäkin. Myös ruutuun juoksuja ylipitkältä matkalta on tehty kotona aika paljonkin. Ruoka-aikoina Hessu on tehnyt joko 5 min paikkamakuun (minä menen eri huoneeseen) tai sitten kaukovaihtoja (nyt ollaan tehty liikkeisiin aikaa, eli lasken mielessäni hitaasti viiteen ja sitten vasta vaihto). 

Eilen oli sitten vuorossa hallitokot. Meitä oli kaksi koirakkoa. Aloitettiin Heben kanssa ruutujutuilla. Ensin kolmisen kertaa "lätkää" lähietäisyydeltä. Sitten siirsin lätkän ruudun takaosaan ja sitä tehtiin läheltä ja hiukan kauempaakin. Pari kertaa kauempaa lähetettäessä Hessu jäi ihan ruudun etuosaan, mutta uudella käskyllä meni lätkälle. Sitten taidettiin tehdä kertaalleen 25 metristä ruutuun lelulle juoksu. Lopuksi päätin kokeilla koemaisesti. Lähetys 25 metristä ja Hessu lähti oikein hyvällä laukalla suoraan ruudun takaosaan (taisi olla pari tassua jo yli ruudun). Kääntyi kuitenkin ruutuun päin, kun käskin "seiso" ja seisoi ruudun sisällä, mutta takareunassa (YES). Meni ensimmäisestä käskystä maahan. Pysyi todella hyvin (eikä edes haistellut maata) liikkeen lopun ja "seuraa" käskyllä hienosti ILMAN TÖRMÄÄMISTÄ sivulle, perusasento ja huippukehut & palkka. Oli kyllä niin hieno että :) Pitäisi nyt vaan osata ylläpitää tuo liike. Ihan lopuksi vielä täysillä ruutuun lelulle juoksu.

Sitten tehtiin kierron kautta vaihdellen suoraa luoksetuloa lelulle (mun taakse) ja sitä seisomaan pysähdystä. Pysähdykset oli ihan hyviä. 

Tämän jälkeen tehtiin hyppynoutoa puukapulalla sekä metallinoutoa (sekä tasamaalla, että hypyn kansa). Näiden jälkeen kierron kautta kapuloiden takaa ottoa (nyt meni tosi hienosti jokaisella kerralla). Muut kerrat luovutukseen asti, mutta välissä kerran hyvät kapulataistelut puukapulan kanssa. Tästä tuli selvästi intoa ja parempaa pitoa myös metallikapulaan. Metallikapulanoutoa muistettava ottaa myös kokonaisena aina välillä, nyt olen ottanut hetsaamalla ja innostamalla aika paljon.

Paikkamakuu tehtiin yhdessä toisen koirakon kanssa. Hessu irti kehään, paikkamakuu ja irti pois kehästä. Palkka vasta "kehän" ulkopuolella. Ei oltu täyttä aikaa, palasin, kun Hessu oli ollut pitemmän aikaa paikallaan nuuskimatta maata. 

Sitten taidettiin tehdä seuraamista siirtymisineen (seuraaminen oli kyllä tosi poikittavaa ja edistävää...). Seuraamisesta istuminen oli hieno. Tunnaria kolme kertaa. Ekalla kerralla löysi "oman" heti, mutta oli taas epävarma sen tuomisen kanssa, joten annoin "hyvä" avun. Toisella kertaa päätin olla antamatta apuja, löysi taas oman heti, mutta haisteli kapulat vielä uudelleen ja sitten toi hienosti. Kolmannella kerralla toi myös hienosti :) Jokaisella kerralla oli namia sivupalkkana. Nyt tykkäsin Hessun tavasta haistella kapulat rauhassa (ilman että imeskeli niitä kaikkia). Etäisyyttä meillä oli myös lähes se 10 metriä, kyllä tämäkin tästä vähitellen..toivottavasti. 

Loppussa Hessu sai juosta kierron kautta Frisbeen perään (hienoja koppeja). Hessu ihastui Lauran (tai siis Hara -koiran) röhköpossuun ikihyviksi. Laura hiukan seurautti Hebeä (Hessuhan meni ajoittain ihan suorassa) ja antoi Hessun leikkiä possulla sen jälkeen. Kun keräilin tavaroita pois, niin Hessu kävi salaa aina välillä painamassa possua nenällään Lauran treenikassilla ;) Se on nyt hommattava Hessullekin oma possu! Ai niin Laura sai tosi hyviä ja nopeita maahanmenoja Hessulle Possupalkalla!

Huomenna taas ratsastamaan :)

Tässäpä vielä toinenkin kuva Hebestä viime viikon lenkiltä.

WP_20140319_004-normal.jpg