Eilen olin iltasella vielä Milon kanssa tottistreeneissä. Paikka oli meille haasteellinen eli kenttä pellolla ja vieressä lampaat laitumella. Lampaille Milo välillä haukkuikin (ihmeissään, kun ne tuli lähelle ja sanoi bää ;) Milo haisteli ilmaa ja oli oikeesti ihan "huuli pyöreenä" että mitä noi on. Parina meillä dobberi -poika ohjaajineen.

Milo ensin paikallamakuuseen ja halusin pitkän liinan päähän varmistajan. Seisoin selkä koiraan päin noin 20 metrin päässä. Kävin välillä palkkaamassa ja Milo pysyi hyvin paikallaan vaikka tujottelikin toista koirakkoa, kun ottivat seuraamista ihan vierestä. Milo ei myöskään välittänyt ampumisista mitään (niitä tulikin eilen oikein rutkasti, kun kaikille ammuttiin enempi vähempi ja koirat olivat kentän laidalla autoissa). Olin erittäin tyytyväinen, että Milo pysyi näin hyvin, eikä edes nuuskutellut peltoa, vaikka sieltä olisi varmasti löytynyt hyviä hajuja...

Sitten otettiin pari kertaa treenaten uutta suoraan sivulle perusasentoon tuloa. Sain hyvän lisävinkin tämän treenaamiseen seisomalla itse vasen jalka taaempana ja siirtämällä sen samalla kun namilla ohjaan koiraan suoraan sivulle.

Milon seuraaminen oli suoraa, mutta katsekontaktista sain huomautella usein, sillä nyt tämä pelto olisi kiinnostanut kovasti. Otin käännöksiä ja pysähdyksiä. Perusasentoon saisi mennä pysähdyksen jälkeen nopeammin. Lopetettiin, kun hyvässä kontaktissa ja palkaksi taistelut.

Liikkeestä seiso (jossa meillä ollut ongelmia) menikin yllättäen ekalla hienosti. Siitä sitten palkka :)

Liikkeestä maahan meni todella kuin hidastetussa elokuvassa. Tein kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla yhtä hidas. Sain sitten vinkiksi treenata kotona niin, että otan lelun esiin käsken maahan ja sitten saa lelun. Kun Milo tajuaa, että lelun saa sitä nopeammin, mitä nopeammin menee maahan jatketaan tätä niin, että joka kerralla ei lelua tule (eli Milo ei tiedä koska tulee palkka ja koska ei ).

Sitten otettiin pk-este (pari lautaa matalampana). Aluksi Milo huiteli esteen ohi, mutta avustajan kanssa saatiin edestakaisin hyppy onnistumaan. Milo oli mulla sivulla ja avustaja näytti esteen takaa lelua. Lähetin Milon "hyppy" käskyllä ja kun oli hypännyt näytin minä toista lelua ja Milo hyppäsi takaisin ja sitten palkka.

Lopuksi vielä henkilöryhmä, mikä meni tosi hyvin. Seuraaminen tiivistä, piti katsekontaktin istu nopeasti, kun pysähdyin, ei välittänyt ihmisistä mitään. Palkkasin henkilöryhmän keskellä lelulla.

Oli oikein hyvä ja tarpeellinen treeni. Seuraavalla kerralla kun päästään mukaan treenataan toisen koirakon kanssa ilmoittautumista. Se on meille hankalaa ja eilen en sitä ottanut, kun oli niin paljon haastetta jo muutenkin. Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt, että Milo ei kentällä räyhännyt.