Torstaina aamulla huomasin Hessulla nivusessa kuolleen punkin (edelleen kiinni ihossa) ja ihan kamala ihottuma siinä ympärillä (tummanpunainen, lähes violetti oli se iho). Sainkin Hessulle onneksi lääkäriajan samalle iltapäivälle ja töiden jälkeen hurautettiin lääkäriin. Mentiin vaa'an kautta ja Hessun paino oli 21,5 kg eli nyt Hebe on ihannepainossa :) Lähdettiin siis laihduttamaan sieltä reilusta 26 kilosta. Nyt taiteilemme, että paino myös pysyy näissä lukemissa. 

Onneksi olen opettanut Hessulle "kylki" -käskyn, sain sen hoitohuoneen lattialle helposti kyljelleen ja siitä selälleen. Namin avulla siellä pysyikin ja lääkäri pystyi tutkimaan punkin jälkeä ja myös putsaamaan sen. Hessu kyllä ampaisi ylös, heti kun nami loppui, mutta ehdittiin suorittaa tarvittava putsaus :) Antibiootithan siitä napsahti 10 päiväksi ja varoaika 7 päivää, no kokeita ei meillä ole nyt pitkään aikaan tulossa, joten ei senkään puolesta haittaa. Missään nimessä Hessu ei saa nuolla sitä kohtaa, eikä onneksi nuolekaan, tai muuten olisi tarvittu kauluria. Hessu sai viime viikon sunnuntaina punkkimyrkyt niskaan ja ilmeisesti silloin on minulta jäänyt huomaamatta tämä yksi punkki. Punkki on sitten kuollut ko. myrkkyyn mutta kuollessaan varmasti sylkenyt kaikki omat myrkkynsä Hebe -parkaan :( Oli nimittäin edelleen kovasti kiinni ja sain oikein punkkipihdeillä vääntää, että sain irti. 

 

Istuu-normal.jpg

Lääkäristä karautettiin suoraan Kauklahteen treenaamaan toisen koirakon kanssa. Yllä kuva Heben ihka ensimmäisestä paikalla istumisesta (Hebe vasemmalla). Ihan ok, mutta hiukan piti flirttailla taas viereiselle tytölle häntää hurjasti heiluttaen. Komensin ja lopetti. Kävin suoristamassa Hessun uudelleen, kun meni vähän vinoon siitä hännän heiluttamisesta ja enää ei edes vilkuillut tytsyä, oikein hyvin siis :) Tehtiin tähän perään paikkamakuu ja tuo istuminen auttoi siihen, että Hessupa ei ennakoinutkaan maahanmenoa (se on ollut vähän ongelmakin kokeissa paikkamakuuseen mentäessä). Istumiseen ja paikkamakuuseen menin Hessu irti. Yritin "mukana" käskyllä ja kyllähän se siinä sivulla tuli, mutta pää pyöri ja haahuili sen verran, että päädyin kuitenkin siihen tiukkaan "seuraa". Kyllä me tuota "seuraa" käskyä tullaan sitten kokeissakin käyttämään, koska joutuessaan pitämään katsekontaktin se keskittyy minuun eikä kaikkeen muuhun (voittajassahan mennään koirat irti paikkamakuuseen). Paikkamakuussa oli aloittamassa hännän heiluttamisen taas, mutta minun "ö-ööö" käskyllä lopetti kuin seinään ja oli ihan hievahtamatta loppuajan (oli ihan ihmeissään, että mistä se ääni tuli, kun huusin sen piilosta). Loppu siis täpäkkänä oikein hyvin. Oli kuitenkin sen verran levotonta, että ollaan nyt tehty kotonakin taas ruokakupilla paikkamakuuta ja ihan uudessa paikassa. Hessulle vaikeaa, kun se jää ulos paikkamakuuseen ja minä & ruokakippo jäädään sisälle. 

Liikkuroin ensin toisen koirakon liikkeet ja Hebe joutui odottamaan autossa, hiukan siellä haukkuikin välillä. Me keskityttiin sitten ruutuun, kaukoihin ja luoksetuloon. Ruudussa pitää nyt minun miettiä tarkkaan se paikka mihin koiran haluan ja palkata vain siitä. Eli kun haluan sen sinne takaosaan, ei muu paikka kelpaa. Jos jäi liian eteen ruudussa ja kun vaan MALTOIN odottaa ilman käskytystä Hessu kyllä itse siirtyi sinne oikeaan kohtaan (sitten hyvä ja nami lensi palkaksi). Eli tehtiin paljon läheltä ruutuun lähetyksiä. Välillä taputin kohtaa ruudussa, välillä avustaja taputti ja välillä ei taputettu. Mun mielestä Hessu kyllä jo rupeaa hahmottamaan aika hyvinkin sitä oikeaa kohtaa, vaikka olen itse ollut välillä melkoisen epäjohdonmukainen ;) Täytyy tänään treenailla vuorostaan niitä pitkältä ruutuun ja ruudun läpi juoksuja. 

Kaukoissa maasta - seiso - maahan jo ihan hyvällä mallilla (siis läheltä ja namikin kädessä valmiina). Saatiin hyvä idea siihen istu - seiso - istu. Eli Hessu seisoo ja sen mahan alla on joku tarpeeksi korkea esine, niin seiso - istu se joutuu kunnolla nostamaan etujalkoja ja lähes hypähtämään taaksepäin. Tämä saatiin kotona menemään tosi hienosti ja saadaan Hessun lihasmuistiin tämä haluttu liike. Istu - seiso on sillä mennyt paremmin jo aikaisemminkin.

Lopuksi vielä luoksetuloja sivupalkalla. Nyt on vauhti hyvä ja tasainen. Pitää tehdä vielä lähellä niitä pysähtymisiä, sillä pysähtyi kyllä pitkälläkin, mutta ei niin täpäkästi, kun haluan. Eli treeniä lisää. 

Oli todella kuuma sää, mutta Hessu teki innoissaan. Nyt kun antibiootit alkoivat, ollaan tehty ihan vaan pieniä juttuja, kuten ruokakipon kanssa metallinoutoa, paikkamakuuta ja kaukojen välimatkaa. Tänään voitaisiin tehdä sitä pitkältä ruutuun juoksua ja vaikka tunnaria. Ai niin viime viikolla tehtiin yhtenä päivän hyppynoutoakin ja se meni yllättäen ekalla niin loistavasti, että siitä mahtipalkka eikä enempää tehty. 

 

Molemmat-normal.jpg

Hessu ja treenikaveri lopuksi juoksemassa vapaana. Hessun mielestä niin hemaiseva typy että ;) 

Ihanaa nyt sataa, saisi nyt sataa hetken ihan kunnolla ettei kaikki nurmikot ja kukat kuole (en millään jaksa koko pihaa kastella). Ja tietty sitten sateen jälkeen taas sitä aurinkoa. Vielä viikko töitä ja sitten lomalle. Tässä vielä kuva herkuista, mitä väsäsin perjantain kunniaksi.

Herkku-normal.jpg