Tähän alkuun se lupaamani kuva Frodon lapsen lapsesta (kuva Carina Olenius). Oi että on Frodo -papan näköä!

Frodon%20lapsenlapsi-normal.jpg

Pentusia taitaa olla 2 poikaa vapaana. Jos ei olisi koirakiintiö täynnä, niin tuon kävisin kyllä nappaamassa kainaloon.

JEE, siis eilisistä hallitreeneistä. Meitä oli 3 koirakkoa paikalla (kaksi muuta ohjaajaa treenailivat eri koirien kanssa). Alkuun tehtiin (kerrankin) aivan koemainen VOI -paikkamakuu. Koirat irti seuraten paikkamakuupaikalle, sitten 4 min paikkamakuu (me kaikki piilossa ja aivan koirien takana häiriönä frisbee treenit koirille) ja lopuksi irti seuraten pois "keähästä". Hessu oli ihan extra energinen koko treenien ajan, mutta paikkamakuu meni silti hyvin (ikkunaheijastuksesta näin, että kolmisen kertaa laski pään hetkeksi maahan ja sitten taas ylös). Ennen liikkeen alkua lösähteli kyllä sivulta maahan ihan ittekseen pari kertaa. Seuraaminen paikkamakuusta pois pomppiva, mutta hyvä kontakti ja sa namipalkan vasta hallin ovella. Tehdään tästä nyt sellainen liike Hessulle, että mennään irti seuraten paikkamakuuseen, siellä hetki perusasentoa, sitten paikkamakuu itsessään, sitten melko pitkään perusasentoa (arvostelujen aika), sitten seuraaminen pois kehästä ja sitten MAHTIPALKKA :)

Seuraavaksi liikkeenohjaaja käskytti meille koemaisen ruudun kokonaisuudessaan (ruudun oli tehnyt vieraat ihmiset ja vierailla välineillä eli mun hajuvanaa ei sinne mennyt). Hessu lähti ruutuun TOSI lujaa, seisoi heti käskystä, meni maahan heti käskystä. Liikkeenohjaajan "käsky" -sanasta oli pylly vähän nytkähtänyt, mutta pysynyt maassa. Tuli myös TOSI lujaa sivulle joten joutu jarruttamaan hulluna ja hiukan keuli siinä sivulla. Lopuksi perusasento hyvä. Siis JEEES, ihana Hessu on oppinut ruudun. Seuraavalla treenikerralla muistutamme sitä ruudussa makaamista ja käyn palkkaamassa sinne sekä Niinan oppien mukaan ruudusta tultaessa minä käännyn heti vasen ja seis, kun Hessu tulee, joten se joutuu vähän mietimään ja ennakoimaan sitä sivulletuloa eikä sitten tule niin täysillä. Tehtiin vielä lopputreeneissä kiritysjuoksu ruutuun ja taas meni kyllä tosi lujaa...tämä on kyllä pienoinen ihme, kun aikasemmin meni ruutuun tosi löysästi. 

Sitten meille käskytettiin kaukot noin 10 metrin päästä. Hessu epäröi (vaati pariinkinkohtaan kaksi käskyä), koko liikkeen aikana eteni ainakin puolet omasta mitastaan. Tästä ei siis tullut palkaa. Tehtiin sitten uudelleen käskytettynä pari kertaa ihan läheltä ja nyt saatiin vaihdot ilman millinkään takavarpaiden liikkumista. Nyt täytyy kotona ruokakupilla keskittyä tuohon etäisyyteen ja hallilla (joka on paljon vaikeampi kriteeri Hessulle) läheltä tekniikkaa ja pitkältä aina vain yksi vaihto (jolloin ei voi tehdä väärin) ja sitten halissa pitkältä, pitkältä niita AVO -kaukoja, jotka osaa ihan unissaan. 

Tunnari liikkeenohjaajan käskyttämänä. Tehtiin koemaisesti muuten, mutta vain 2 - 3 metrin matka. Kapulan merkkasin kynällä, enkä tiennyt missä se on. Pyysin tekemään ympyränä, mikä on Hessulle helpompi. Tunnari oli ihan loistava :) Eedes pienen pieni kapulan suussa pyörittely ei haitannut. Mahtavat kehut, eikä tehty uudelleen. Tuolla hallissa on Hessulle ollut tosi vaikea keskittyä tunnariin (kuten kaukoihinkin), mutta nyt oli hieno. Ensi kerralla tehdään niin, että kapulat jonossa, eli se vaikeampi. 

Tehtiin vielä käskytettynä luoksetulo ja ekalla kerralla tuli taas täysillä ja seisomiseen stoppasi vasta puolessa välissä matkaa... Sitten uudemman kerran ja nyt annoin käskyn lisäksi käsimerkit ja otin askeleen Hessua kohden seisomaan pysäämisessä. Nyt pysäs, hyvin maahan ja sivulle tullessa törmäsi. Täytyy taas tuota sivulle tuloa treenata sillä Niinan opilla, että kädessä nami ja käsi suoraan sivulle (siis vasen käsi). Hessun pitää tulla siististi katsekontaktiin ja sitten saa namin. Nami on kuitenkin sen mielessä sen verran, että ei tuolla tavalla treenaten törmää. Lopuksi vielä Tikin neuvolla luoksetulostoppia, eli lelu sivulle kutsu ja ihan mun edessä "seiso" ja sitten vapautus taakse jääneelle lelulle. Nyt täytyy tästä vähitellen siirtää sitä stoppia sinne pitemmälle.

Omin nokkinemme tehtiin liikkeestä istumista, hyvä oli.  Tasamaanouto metallilla, hyppynouto puu- ja metallikapulalla. Hessu suorastaan lensi nuo noudot, se on aina hieronnan jälkeen ihan eri koira (kiitos vaan Marille). Ehkä tuli nyt liikaa treenattua heti hieronnan jälkeisenä päivänä, mutta ensi kerran jälkeen luvataan ottaa rauhallisemmin. Tehtiin myös seuraamista ja täyskäännöksissä sain huomautella, kun alkuun Heben kontakti katkeili ja se haahuili ties minne.

Seuraavaksi kun saadaan taas liikkeen ohjaaja, niin tehdään taas tunnari, ruutu ja pitkä VOI -seuraaminen. Jos ehditään niin se luoksetulo ja kaukot. Tänään olisi vuorossa Vekoran pikkujoulut. Pikkujoulut alkavat koirien kanssa Kaarihalleilla ja siellä saa tutustua eri lajeihin. Jos vaan ehditään haluisin ohjatusti tutustua agilityyn ja koira frisbee -treenailuun. Näytöksiä on edellämainittujen lisäksi tokosta, hausta ja koiratanssista. Sitten koirat kotiin ja ohjaajat juhlimaan.