Eilen otin Frodon tokotreeneihin. Kun päästiin treenipaikalle otin heti alkuun ruudun kokonaisuudessaan ja Frodohan teki aivan täydellisen liikkeen :)) Palkaksi namia, kehuja ja palloleikkiä. Otin myös puolestavälistä matkaa ruutuun lähetyksiä ja käskystä "seiso" (katsoin miten löytää keskikohdan) ja aivan loistavasti myös nämä. Pallo lensi palkaksi Frodon taakse. Lopuksi vielä suoraan lelulle juoksu ruutuun ylipitkältä matkalta.

Tehtiin sitten pari puukapulanoutoa ja lopetettiin toiseen, kun Frodo teki aivan loistavan noudon. Lähti laukalla ja jopa toi kapulan minulle laukalla ja hyvä luovutusasento ja luovutus (jee). Palkaksi pallottelua.

Seuraaminen oli suhteellisen kivaa ja varsinkin sivuille ja taakse meni aivan loistavasti.

Kaukokäskyjä läheltä ja kaukaa. Vähän takkusivat, mutta kyllä sitten tuli jo ihan hyviäkin vaihtoja. Lopuksi ylipitkältä matkalta maasta - seiso ja takapalkka. Pitää muistaa treenata kaukoja kotona terassin reunalla niin, että Frodo ei pääse etenemään. Saan sen sitten palkattua hyvin ja se oppii siirtämään itseään niin, että ei tule eteenpäin (jospa jo tänään muistaisin).

Sitten pallon heittoa Frodolle ja leikkiä ja vein sitten Frodon uimaan ja Frodohan ui aivan innoissaan hakemaan palloa vaikka kuinka pitkältä. Sitten Frodo saikin lepäillä autossa sen ajan, kun vedin tokoryhmän.

Varsinaiset Frodon treenit aloitin jälleen suoraan ruutuun lähetyksellä ja käskyllä "seiso". Tämä taas ihan todella loistavasti ja vauhdilla. Kävin palkkaamassa nameilla ja vielä toisen kerran suoraan ruutuun lähetys ja vapautus ruudussa olevalle pallolle. Ruutu tuntui sujuvan ihan mahtavan hyvin eilen. Liekö tauko tehnyt terää.

Sitten liikkeenohjaajan kanssa tunnari ruohikolla. kapuloilla suhteellisen pitkä väli. Tämähän meni paremmin kuin hyvin, Frodo jopa laukkasi kapulan kanssa takaisin  (puolessa välissä kehaisin että "hyvä") ja toi suoraan sekä tiiviisti mun eteen. Otekin oli kerrankin todella jämäkkä ja hyvä. Käskystä irrotus ja palkka pallolla. Ei otettu enempää. Harvoin näkee Frodon tekevän tunnaria noin innoissaan. Noudotkin olivat eilen tosi reippaita. Tauko ja pallopalkka varmaan syynä. Frodo sai olla paikallamakuussa sen ajan, kun itse toimin liikkeenohjaajana.

Liikkeestä istuminen hyvä, palkkasin heittämällä pallon Frodon taakse yllättäen kun olin palaamassa sen luokse.

Hinkattiin seuraamisen liikkeelle lähtöjä. Frodolla yleensä putoaa kontakti kun lähdetään liikkeelle (eli se katsoo eteenpäin) vaikka siis pysyisi oikealla paikallakin. Otettiin sellaista treeniä, että Frodo perusasentoon ja sanoin "seuraa" ja vähän nytkäytin itseäni (jotta Frodo luuli että olin lähdössä). Alussahan se kontakti tippui heti, mutta hetken päästä Frodolla pysyi kontakti ja se oli tarkkana että lähdetäänkö vai ei, palkkasin siitä heti nameilla. Lopuksi saatiin jo ihan hyviä liikkeelle lähtöjä niin, että Frodo piti kontaktin ja oli oikeassa kohdassa. Tätä treeniä täytyy tehdä lisää. Lopetettiin palloleikkiin, kun Frodo oli oikein  tarkkana seuraamisen ja kontaktin kanssa.

Luoksetuloja seisomaan pysähdyksillä. Tehtiin noin neljä kertaa ja sitten Frodo pysähtyi kuin seinään ja pallo lensi sen yli palkaksi. Lopuksi vielä kaksi suoraa luoksetuloa ja pallo lähti palkaksi mun taakse, kun Frodo oli parhaassa vauhdissa.

Sitten me leikittiin ja riekuttiin kentällä hetki. Saatiin mun ryhmäläiseltä kesälahjaksi aivan mahtavan hieno vedessä kelluva dummy. Eli sitten vielä rantaan, jonne Frodo kantoi dummyn polleena. Heittelin sitä sille niin pitkälle kuin jaksoin ja Frodo ui aivan innoissaan (naama naurussa). Harmi, että ei ollut kameraa mukana.

Sitten uitettiin vielä yhtä nuorta koiraa, joka ei ollut ennen vedessä ollut. Rohkeasti se vaan sinne meni ja ihan pari vetoa taisi jo uidakin. Otettiin sitten vielä tälle koiralle yksi ilmasutreeni ja sitten lähdettiinkin Frodon kanssa kotia kohden. Milo olikin meitä kotipihalla vastassa ja vielä se Frodo jaksoi hetken Milon kanssa riekkua :)