Nii-i, kyllä se Frodo treeneissä tekee. Eiliset tokotreenit meni todella hyvin. En palkannut kertaakaan namilla, enkä pitänyt taskuissa nameja tai leluja. Palkkana oli Frodon lemppari kongo, jolle vapautin sen satunnaisesti yhden tai usemman koko liikkeen jälkeen. Kongo oli repun takana piilossa, eli Frodo ei edes nähnyt sitä.

Ainoastaan idarin liikkeelle lähdöissä käytin vinkupalloa, eli kun sanoin "seuraa" samantien vapautus eteenpäin lentävälle vinkupallolle. Tämän tein sekä seisomisesta, istumisesta että maasta liikkeelle lähdöissä. Tuli ainakin vauhtia lisää. Frodollahan ei ole ollut ongelmana se paikalla pysyminen vaan päinvastoin reipas liikkeelle lähteminen.

Myöskin luoksetulossa käytin vinkupalloa. Muutin myöskin ensimmäisen käskyn sellaiseksi, että sanon myös Frodon nimen, eli "Frodotänne" ja pallo lensi palkaksi heti, kun lähti tulemaan. Yritän myös käyttää iloisempaa ääntä käskyttäessä. Viime kisassahan Frodo tuli vasta viidennellä "tänne" käskyllä, eli siksi tähänkin yritetään saada vauhtia.

Kaikki muut EVL -liikkeet tehtiin useampaankin kertaan ja ihan huippuhyvin Frodo teki. Liikkeenohjaajan ja kouluttajan kanssa metallin hyppynouto pari kertaa, tunnari pari kertaa, paikalla makuu erilaisilla häiriöillä, kaukokäskyt pariin otteeseen, luoksetuloa ja idaria.

Yksikseni treenasin ruudun, ohjatun noudon ja seuraamisen. Ruudussa ei ollut palkkaa laisinkaan, mutta aina se sinne löysi hienosti. Merkit myös erittäin hyvät.

Hienosti Frodo teki, jospa se joskus menee kokeessa yhtä hyvin.

Frodo pääsi myös uimaan välillä.