Eilen oli istuntakurssin ensimmäinen tunti. Minulla ratsuna "Lasssi" -heppa, mitä olin toivonutkin :) Eilen keskityttiin istuntaan, jalkoihin, käsiin, päänasentoon jne. Sain Lassille Arska -hepan satulan lainaksi, mikä olikin tosi hyvä. Tehtiin pääasiassa ravityöskentelyä. Mahdollisimman hidasta harjoitusravia, välillä nopeampaa ja pitkillä askelilla jne. Väliin pari askelta käyntiä ja taas ravia. Tempo ei saanut vaihtua vaikka askellaji vaihtuikin.

Lassi on todella pitkänmallinen ja melkoisen leveä hevonen. Ravi on pompottavaa jne. Mutta olipa aivan mahtava tunne, kun sain Lassin oikein kokoamaan itsensä, köyristämään selkänsä ylöspäin ja menemään kevyesti kuin höyhen. Omat jalat vain lepäsivät hepan ympäri ja käsissä kevyt tuntuma ja Lassi "liiteli" eteenpäin. Harvoin tuntuu tuo ratsastus niin täydelliseltä :)

Harmi, että eilen ei kuvattu vaan se tehdään vasta tänään. Olisin halunnut nähdä itse, miltä silloin meidän meno näytti, kun tuntui niin mahtavalta. Tänään on ohjelmassa laukkatyöskentely. Huomenna katsotaan sitten ennen viimeistä kurssikertaa ko. video.

Eilen kun hyppäsin alas hevosen selästä tuntui kyllä jalat melkoisen tönköiltä...kahden peräkkäisen päivän ratsastus tuntuu kyllä...ja kaksi päivää vielä edessäpäin.

Hessu on tehnyt ruokakipon kanssa paikkamakuuta ja metallinoutoa. Tänään ensimmäisen kerran hienosti onnistunut maasta - seiso (minä olin Hessun edessä lähellä). En houkutellut kädellä, namilla tms. Tästä palkaksi vapautus broilerin siivelle :) On se vaan oikeesti nyt siirrytävä niistä kaukojen tekniikoista jo "oikeisiin" kaukoihin. Ensi viikon ma on taas Niinan tunti, joten täytyy myös treenata sitä ruutua lisää (on kyllä aika kivalla mallilla, ainakin viime treeneissä).