pm7.jpg

Kerrankin kunnon kuvia meidän tokokokeesta :) Kuvat on ottanut Tuija Hurmekoski, kiitos hänelle! Heti tähän alkuun kuva Hessusta suorittamassa hyppynoutoa metallikapulalla ja tuomari Tuija Sere tarkkaavaisena vieressä. 

Viime yönä ukkonen jyrisi ja salamoi ja Hessu vinkui, koska pelkää ukkosta (ja minä en juurikaan nukkunut). Onneksi ukkosta ei kestänyt montaa tuntia, joten saatiin edes vähän nukuttua. Aamulla sitten kaatosateessa (ja minä flunssassa) auton nokka kohti Nummelan Pesäpallostadionia, missä kokeet pidettiin. Niin ja minä onnistuin jopa eksymään sinne Nummelaan, onneksi on kännykässä navi, joka opasti lopulta perille. EVL -luokkaa yritin seurata, mutta kaatosateessa se ei kovin mukavaa ollut. Tosi kurjaa, että EVL:n paikkis sattui kaikkein kovimpaan sadekuuroon. Kun meidän VOI -luokka alkoi, ei enää ukkostanut saatikka salamoinut, mutta satoi kyllä. 

Tuomarina oli Tuija Sere, jolta piti kyllä jokainen piste ansaita, eli tiukka ja tarkka. Niin ja meidän eka kerta tokokokeessa uusilla säännöillä. Tässäpä sitten pisteet liikkeittäin, selityksineen ja osittain myös kuvilla höystettynä.

1. Ensimmäisenä paikalla makaaminen = 8,5 pistettä. Hessu oli jäänyt vinoon makaamaan, meni tuomarin mielestä hitaasti maahan (minusta normi Hessu) ja oli myös tuomarin mielestä ollut jotenkin levottoman oloinen. Tuomari ilmoitti jo ennen paikkiksen alkua, että hän liikkuu koirien lähellä sateenvarjon kanssa (se ei onneksi ollut meille ongelma). Tässä pari kuvaa paikkamakuun alusta. 

pm1.jpg

pm2.jpg

2. Toisena oli ruutu = 7,5 pistettä. Hessu löysi ruudun hyvin, luoksetulossa juoksi ensin oikealle puolelle ja korjasi siitä vasemmalle seuraamaan (tuntuu muuten tekevän tätä kokeessa, mutta ei treeneissä). Tuomarin mukaan Hessu ei pysähtynyt heti seisomaan ruudussa, kun käskin ja lisäksi pisteitä meni tuosta väärälle puolelle juoksemisesta. Minä vaan olin niin onnellinen, että löysi ruudun :) Tässä ruutu -kuvia. 

pm3.jpg

pm4.jpg

3. Varmasti en muista, mutta olisiko sitten ollut L (seisominen ja istuminen) = 7 pistettä. Olin antanut voimakkaan vartalonavun istumisen yhteydessä (varmasti totta, alla olevasta kuvastakin näkee miten varmistelen). Hessu teki oikeat jäävät ja minusta seurasikin ihan ok. Tosi tiukka tuomarointi tässä liikkeessä. 

pm6.jpg

4. Seuraaminen = 7,5 pistettä. Taaksepäin peruutuksessa meni noin viisi askelta hienosti ja sitten rupesi poikittamaan, tästä meni pisteitä. Muuten tuomari sanoi, että oli hyvää seuraamista. Alla yksi kuvakin. Muistelen kyllä, että yksi käännöskin meni tosi huonosti. 

pm5.jpg

5. Luoksetulo = 7,5 pistettä. Hessuksi ihan loistava luoksetulo ja pysähdyskin (otti kyllä pari pientä askelta ennen stoppia). En yhtään muista, mitä tuomari tästä sanoi. Hessu tuli kyllä hyvällä laukalla molemmat pätkät. Olisin kyllä itse antanut tästä paljon paremmat pisteet ;)

6. Hyppynouto metallilla = 8 pistettä. Hessu hiukan sähläsi kapulaa ottaessaan, muuten hyvä. Heitin vielä onnettomasti ihan vinoon oikealle, mutta hyvin Hessu hyppäsi myös takaisin päin. Tästä kuva postauksen alussa. 

7. Kauko-ohjaus = 7,5 pistettä. Olin jättänyt Hessun jo makaamaan ja edennyt 10 m päähän, kun huomattiin, että kauko-ohjaus laitteessa ei ollutkaan sähköt päällä. Tuli hiukan ylimääräistä odottelua. Tämä ei kyllä meitä haitannut (vaikka pelkäsin, että Hessu rupee pian katselemaan muualle, kun mitään ei tapahdu). Kaikki vaihdot tosi hyvät, nopeat ja täpäkät, mutta eteni n. puoli koiraa.

8. Tunnistusnouto = 5 pistettä. Voihan pöh! Meni hienosti siihen asti, kunnes Hessu meni jo löytämänsä "oma" -kapula suussa haistamaan tuollaista samanlaista valkoista kylttiä, mikä tuossa kuvassa on meidän vasemmalla puolella (sellainen oli myös kapuloiden vasemmalla puolella, jää juuri kuvan ulkopuolelle). Hessu laski oman siihen eteen ja haistoi kylttiä, otti sitten oman takaisin suuhun ja toi hienosti. Kuvasta näkee hyvin kuinka Hessu tähyilee johonkin ihan muualle ja mullakin on aika jännä ilme ;)

pm8.jpg

9. Ohjattu nouto = 7 pistettä. Saatiin oikea puoli. Seuraaminen kapuloille päin oli huonoa (Hessu bongasi sen vasemman viimeiseksi laitetun kapulan ja oli kokoajan lähdössä sitä hakemaan). Takaisin päin oli hyvää seuraamista, jäi hienosti seisomaan ja oikean nouto oli ihan loistava ja nopea. Hiukan pureskeli kapulaa, mistä tuomarin mukaan meni pisteitä (minusta kyllä Hessuksi pureskeli tosi vähän, mutta tähän täytyy nyt selvästi kiinnittää huomiota enemmän). Tässä kuvakin ja kuten näkyy, vauhtia riitti (takajalat ilmassa).

pm9.jpg

10. Kokonaisvaikutus = 8 pistettä. Hessu oli tuomarin mukaan levoton, niin minustakin. Luulen, että ukkonenkin vaikutti edelleen, kun se alkuun jyrisi koepaikallakin. Hessu haukkui aika paljon ennen kehään menoa ja oli tosiaan levottoman olonen, vaikka teki kyllä kaikki mitä pyysin. 

Yhteensä 231,5 pistettä II -tulos ja luokkavoitto! Muita tuloksia ei VOI -luokasta tullut. 

Tässä kuvia palkintojen jaosta:

pm10.jpg

pm11.jpg

pm12.jpg

pm13.jpg

Ja mikä parasta, meidän  Veikkolan Koirakerho (joukkuenimenä oli Veikkolan Rakit) voitti Uudenmaan Kennelpiirin piirinmestaruustottelevaisuuskokeessa joukkuekultaa :)

Tässä vielä meidän joukkueessa kisanneet:

VOI Borderiinan Hulivili, Katja Karhinen 231,5 

VOI Borderiinan Hulda Huoleton, Eva-Maria Sipilä 174 

ALO Minimonsin Shocking Crisis, Ilari Heikkinen 166,5 

ALO Maiskis Kamyra, Sari Hujanen 171 

ALO Myytin Maailma On Sun, Karoliina Myllyoja 181

YHT 794,7