Frodon kanssa treenattiin taas eilen. Ensin treenasin Frodon kanssa yksikseni. Aloitettiin ruudulla. Mentiin isolle, isolle nurmikentälle ja laitoin ruudun hiukan alamäkeen. Merkillekin oli matkaa kisamittoja enempi. Ainakin neljällä ensimmäisellä kerralla Frodo yritti istua sinne merkille, mutta lopulta se muisti, että ai niin tässä kuuluukin seistä Päättämätön Sen jälkeen merkki sujuikin tosi hyvin. Ruutuun menot molemmista suunnista erittäin hyvät. Tein kertaalleen ilman palkkaa koko EVL -ruudun ja se meni tosi hyvin. Välillä tehtiin ihan läheltä ruutuun juoksuja (treenattiin sitä oikeaa keskipaikkaa) ja pallo lensi Frodolle palkaksi. Vettäkin satoi välillä kaatamalla, mutta se ei meitä haitannut.

Ohjatussa noudossa ei Frodo enään yrittänyt istua merkille ja ohjattu oikealle sujui hienosti, vaikka ruutu oli siinä vieressä. Frodo kerran vilkaisi ruutua, mutta jatkoi sitten hienosti kapulan luokse. Vasemmalle tehtäessä yritti ensin hakea keskimmäisen, mutta kielsin. Tehtiin uudelleen ja nyt meni ohjattu myös vasemmalle hienosti. Hyvä Frodo :)) Frodo oli innoissaan ja palautti kapulan molemmista suunnista laukalla.

Pitkältä, pitkältä matkalta kaukojen maasta - istu (heti palkka) ja maasta - seiso (heti palkka).

Frodo pääsi tässä vaiheessa palkaksi UIMAAN ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Voi että Frodo nautti. Sitten Frodo saikin odotella autossa, että vedettiin Eveliinan kanssa yhdessä tokotreenit.

Ryhmän jälkeen jatkettiin Eveliinan kanssa omien koirien treenaamista. Frodon kanssa tehtiin seuraamista, ihan pitkiäkin matkoja. Hyvin se Frodo tuolla treeneissä kyllä tekee. Tehtiin myös kontaktiharjoitusta sekä takapään "vetreytys" treeniä. Palkkasin paljon.

Sitten tein Frodon kanssa suoralla peräkanaan kaikki jäävät liikkeet ja kiersin oikealta takaisin Frodon taakse ja sivula, kohdalla "seuraa" käsky ja nami. Tämä jokaisen jäävän liikkeen kohdalla. Josko auttaisi Frodoa idioottiringissä tulemaan tiiviimmin ja nopeammin sivulle ja seuraamaan.

Luoksetuloja täysillä ilman pysäytystä ja kaksi kertaa pysäytyksillä, jotka ihan ok. Loppuun vielä pari suoraa tuloa ja palkka lensi mun taakse.

Kaukoja pitkältä ja läheltä hinkattiin aika paljonkin (pallo takapalkkana). Eveliinan avustuksella keksin ne vaikeimmat liikkeet. Frodolla riippuu siitä, missä järjestyksessä vaihdot menevät se mikä vaihto menee vaikeaksi ja aiheuttaa etenemistä. Hyvin Frodo kyllä jaksoi, vaikka tahkottiin pitkään. Tässä viikolla täytyy vielä kotona tehdä pari pelkkiä ensimmäisiä vaihtoja ja palkata oikein hyvin. Hyvä keino on treenata parin metrin päästä niin, että mulla on pallo toisessa kädessä, kun näytän käsimerkit. Johan tulee ripeät vaihdot ja palkatessa heitän pallon koiran yli ja vapautan pallolle.

Tunnarikin pitää tehdä kertaalleen kotona, jotta pääsen palkkaamaan. Se on kyllä kisoissa sujunut ihan ok, mutta hyvä sitäkin on vahvistaa.

Ihan lopuksi juoksutin Frodoa lelun perässä niin paljon kun jaksoin heittää :) Pääsipä juoksemaan täysillä. Frodon jalka ei ole edelleenkään onneksi vaivannut ja se tuntuu todella energiseltä. Toivottavasti vire jatkuu kisoihin asti.

Frodon ja Iitun pennut syntyivät vihdoin Pusu Pentuja syntyi kaksi poikaa ja kaksi tyttöä. Tuskin maltan odottaa pentujen kasvamista ja näkemistä. Onneksi on jo pian luvassa kuvia.