Eilen Hessu sai kököttää (ja möykätä) pentukurssin pitämisen ajan autossa ja sitten oli meidän omat treenit. Alkuun otin seuraamistreeniä ja peruutukset sekä sivuille siirtymiset oli ihan kivat. Vasemmalle kääntymistä ja seis ollaa nyt treenattu ja se menikin hyvin, mutta oikealle käännös ja seis oli Hebestä tosi vaikea, jäi joko seisomaan ja ihmettelemään tai sitten meni toooosi hitaasti istumaan. Tämä meni vasta useamman yrityksen jälkeen hyvin. Seuraamisessa oli kyllä monta huonoa kohtaa, jolloin kontakti hävisi. Kentältä poistui juuri ennen meidän treeniä pari ryhmällistä koirakoita, joten nehän oli Hessusta tietty tosi mielenkiintoisia.

Ryhmätreenit aloitettiin koemaisella paikkamakuulla, eli mentiin peräkanaa koirat iriti kehään ja jätettiin makaamaan 3 metrin välein. Kehään mennessä Hessu vähän haahuili, mutta tuli mukana kuitenkin (ja onneksi  kokeessakin saa koiralle puhua sinne paikkamakuuseen mennessä). Maahan meni hyvin. Oltiin piilossa muut paitsi yksi hlö. Hessu oli erittäin levoton, se oli RYÖMINYT puoli metriä ja nousi kaksi kertaa istumaan. Ei saanut minua luokseen istumaan nousulla vaan huusin piilosta "maahan" ja meni heti molemmilla kerroilla. Oli myös pyörittänyt välillä häntää. Jossain vaiheessa kyllä sitten laski päänkin maahan. Palattiin koirien luo, kun Hebe oli asettunut sinne maahan. Loikkasi kaksi kertaa istumaan, kun olin palannut sivulle, joten Hebe joutui sitten makaamaan sen ajan, kun muut koirat otettiin sivulle. Vasta kun muut oli vapautettu, käskytin Hessun istumaan ja poistuimme seuraten kehästä ja palkka kehän ulkopuolella. No voihan höh, nyt tehdään joka päivä yli 5 min paikkamakuut ruokakupin kanssa (tämä ainakin viimeksi toimi, kun oli levoton).

Ruutua tehtiin todella pitkältä matkalta (vieras ruutu) ja Hessu ajautui vasemmalle sivuun pari kertaa. Sen jälkeen tehtiin suoraan lelulle juoksu ja läheltä ruutuun seisomaan treeniä. Tehtiin myös sellaista treeniä, että Hessu makasi ruudussa ja minä tein kävelyosuuden ja kävin sitten palkkaamassa ruutuun. Kertaalleen ruutu kokonaisena onnistuneesti, joskin Hessu jäi kyllä tosi, tosi lähelle ruudun etunauhaa makaamaan. Nyt tehokuurilla pitkältä ruutuun juoksuja ja paikkaa ruudun takaosassa lätkällä.

Istuminenkin jäi kertaalleen seisomiseksi (siis mikään ei kyllä mennyt oikein putkeen). Tämän jälkeen kyllä pelitti. Luoksetuloa sivuopalkalla kokonaisena, mutta valui seisomisessa niin pitkälle, että en palkannut. Tehtiin uudelleen ja nyt hyvä seisominen, joten heti siitä palkalle.

Häiriötä ainakin riitti, sillä meidän 5 koirakon lisäksi rynnisti kentälle jokin "jumppakerho" vaikka kenttä siis oikesti meille varattuna. Pistivät musiikit täysille ja juoksivat ja loikkivat meidän ympärillä. Hessuhan oli tosi ihmeissään, ei kuitenkaan ampaissut kenekään "lahkeeseen" vaikka oli kyllä sen näköinen (varsinkin siinä vaiheessa kun loikkivat sivuttain ja heittivät vielä käsiä ylös ja alas ja ympäri...). Tehtiin sitten vielä Hessun kanssa pari puukapulan noutoa (ei karannut vaikka avustaja antoi "käsky" komentoja). Tehtiin myös kertaalleen takapalkalla kaukot (taisi nekin mennä kyllä aika surkeasti, kun Hessu katseli niitä loikkijoita ja kahvakuulien heiluttajia siinä vieressä). Toivottavasti kyseinen porukka pysyy jatkossa poissa ja varaa sitten vaikka ihan oman kenttäajan (lupaan olla tulematta sinne silloin treenaamaan koiria)!

Positiivista kuitenkin, että Hessu treenasi koko ajan irti, eikä karannut kenekään hemaisevan tyttökoiran luo :) Ei myöskään ampaissut jumppakerholaisten treeneihin mukaan. Hebe ei myöskään räyhännyt kenellekkään vieraista koirista ennen meidän treenejä, ainoastaan ihanalle Salsa -tytölle piti alkuun vinkua. Hessu myös pysyy yllättäen kentän laidalla kiinni ihan hiljaa makaamassa, jos rakennan kenttää tai avustan muita. Ehkä en jatkossa pidäkään sitä autossa, vaan loikoilkoon siinä kentän reunassa.

Tänään ohjelmassa kotipihatokoa: ruutua (ruutuun juoksua ja paikkaa takaosaan) , pitkältä kaukojen ensimmäistä vaihtoa takapalkalla ja luoksetulojen seisomaan pysäytyksiä (myös vauhtipysäytyksiä kierron ja frisbeen kanssa).