Eilen tehtiin Heben kanssa hiukan tunnaritreeniä kotona nurmikkoalustalla. Ensin taas pelkän oman etsimistä ja sitten kapulat koemaiseen riviin. Oma oli ensin takana, toi kyllä oman, mutta siirsi suullaan ensin toista kapulaa. Toisella kerralla haisteli kauniisti ja koski vain omaan :) Oma löytyi hienosti sieltä rivistä. Lopuksi vielä laitoin iso, ison kapula -kasan ja oma oli välillä siellä takana ja välillä kasassa mukana, tämä toimii jo hienosti. Näköjään hiukan vaikeampaa Hebelle, kun kapulat ovat järjestetty riviin. Luovutus parani joka kerta ja lopussa ote oli jo tiukka, eikä pureskellut. Ihan loppuun vielä pelkän oman etsiminen. Täytyykin seuraavalla Ninan tunnilla näyttää, mihin ollaan päästy tämän tunnarin kanssa. Edetty ollaan ainakin mun mielestä :)

Myöhemmin tehtiin vielä ruutua kalliolla. Ihan tyyytyväinen olen, hyvin hakeutuu läheltä lähetyksissä siihen oikeaan paikkaan, ei haistele maata vaan jää seisomaan ja odottaa, että palkka lentää. Pitkältä suoraan lelulle juoksuja. Meidän tavoite seuraaviin Ninan treeneihin oli, että Hessu osaa hakeutua sekä läheltä että kaukaa valmiiksi tehtyyn ruutuun (siis Heben näkemättä tehtyyn) ja oikeaan paikkaan. Ilman siis, että ruutua taputetaan tai siellä on lelua. Heh, onneksi niihin Ninan seuraaviin treeneihin on vielä aikaa. 

Tehtiin myös niitä seiso - istu - seiso vaihtoja niin, että korkea putki vatsan alla. Yhdellä kerralla jäi istumaan kuin jänis, etutassut putken päällä. Tämän jälkeen kyllä saatiin oikein hyviä vaihtoja eli nostaa ne etutassut oikein reippaasti ensin ylös ja sitten taaksepäin. Maasta - seiso - maahan tehdään jo niin, että annan ensin käskyn ja namin vasta kun on tehnyt, eli nami ei ole enää kokoajan nenän edessä. Nää kaukot nyt vaan on niin haastavia.

Hessu pääsi eilen aamusella pitkälle remmilenkille yksin ja sitten vielä koko koiralauma vähän lyhemmälle yhdessä. Täytyy mennä Frodon mukaan, kun se ei jaksa enää hirmu pitkiä lenkkejä varsinkaan helteessä. 

Tänään aamuruualla Hessulle paikkamakuu, niin että ruokakippo jäi etupihalle ja vein Hessun takapihalle makaamaan. Olin auton takana piilossa. Pitkästä aikaa oikein rauhallinen ja hyvä paikkamakuu (ehkä noin 3 min). Toisella ruualla ollaan tehty niitä metallinoutoja. Enään ei ääntele (alkuun "kitisi" kun se metalli oli niin ällö). Tuo reippaasti ravilla. Ollaan otettu pelkkiä tuonteja ja ihan koko liikkeenäkin. Näitäkin jatketaan edelleen. 

Puolentoista tunnin ratsastus olisi tänään myös ohjelmassa :) Onneksi ilma ei enää vaikuta yhtä lämpimältä kuin eilen.