Kuvassa Milo odottelee omaa vuoroaan ukkoja etsimään.

Milo pääsi pitkästä aikaa sunnuntaina hakutreeneihin. Ilma oli todella kaunis, joskin lunta on metsässä edelleen todella paljon. Milolla oli kiintorulla, mutta ukoilla oli myös irtorullat.

Ensimmäinen lähetys vasemmalle etukulmaan (ukko oli umpipiilossa kaivossa). Kiintorulla tuli minulle hienosti, mutta Milo ei sitten osannut/halunnut lähteä enään näytölle. Hetki mietittiin ja tehtiin sitten alusta uudelleen ja Milo tuli jälleen vauhdilla kiintorullan kanssa ja nyt lähti myös vauhdilla näytölle. Minä rämmin sitten perässä. Ukolla kesti kavuta pois kaivosta sen verran kauan, että Milo otti vielä piilolla kerran kiintorullan suuhun, mutta se ei haittaa. Palkaksi namia.

Sitten lähetys oikeaan etukulmaan, missä roskiksen takana ukko. Ensimmäisellä pistolla teki valeen pieneen kuusikkoon ihan keskilinjan lähelle. Ei lähtenyt kylläkään näytölle ja oli nolona kun ihmettelin ääneen "mitä ihmettä oikein puuhaat...". Seuraavalla lähetyksellä sitten hienosti ukko löytyi etukulmasta ja irtorulla tuli minulle asti. Näytölle myös tosi hyvin ja vauhdikkaasti.

Kolmantena vielä lähetys vasemmalle ja valtavassa hangessa pomppien Milo eteni ja löysi ukon takakulmasta kuusien alta. Alkuun kyllä pysähtyi pariin kertaan ja oli sitä mieltä, että ei hangessa pääse eteenpäin... Suorapalkka ja taistelut palkkana.

Seuraavalla kerralla tehdään näytöllelähtötreenikimara, sitä tehdään ja treenataan nyt varmaan ainakin kolme seuraavaa kertaa. Jos meille tulee vielä pitkiä treenitaukoja, niin täytyy muistaa aina alkuun vahvistaa näytölle lähtöjä.

Ratsastamassa olin sekä lauantaina päivällä että sunnuntaina aamulla ennen Milon hakutreenejä. Lauantaina meni Ellalla ja sunnuntaina Sonjalla. Meillä oli sijainen molempina päivinä ja keskityttiin terävien kulmien tekemiseen sekä käynnissä että ravissa. Puolipidättetiä tehtiin siis paljon ja keskityttiin niihin. Laukattiin myös molempina päivinä päätyjen keskiympyröillä kahdessa ryhmässä. Niska ja hartiaseutu on kyllä selvästi kipeämpi, näin kahden peräkkäisen ratsastuspäivän jälkeen.

Lauantaina aloitettiin molemmille koirille lohiöljyn antaminen kerran päivässä. Milolla on kamala karvanlähtö ja turkki ihan hirveässä kunnossa, josko tuo lohiöljy auttaisi. Sunnuntaina saivat myös isot lihaisat luut kaluttavaksi :)