Tänään aamusella meillä oli Hessun kanssa ruhtinaalliset 50 min Ninan treeniä (käytettiin myös Jennin vuoro). Treenit oli ulkona Veikkolan koulun kentällä.

Aloitettiin ohjatulla noudolla. Kapulat vetävät Hessua hurjasti puoleensa, joten merkille meno on edelleen haastavaa (vaikka sitä on nyt treenailtu aika paljonkin). Joten tehtiin sitten "häiriömerkkiä", elikä merkin ympärille oli siroteltu noutokapuloita, mutta silti Hessun piti tehdä merkkiä. Vähän aikaa veivattiin, mutta lopulta rupesi toimimaan. Hessu siis lopulta osasi mennä merkin taakse kapuloista huolimatta. Parin onnistumisen ja hyvän palkkauksen jälkeen tehtiin niin, että ensin ohjattu nouto kokonaisena liikkeenä (mistä ei palkkaa). Sitten perään lähetys merkille, josta huippupalkka. Tällaista treeniä nyt tulisi Hessun kanssa tehdä, tarkkana myös, että kriteeri säilyy joka kerta siinä, että Hessun on mentävä merkin taakse haluttuun kohtaan. Olipas hyödyllinen treeni.

Sitten tehtiin Z. Vaihdot ok, mutta ennakoi ensimmäisessä ja viimeisessä seuraamista. Treenattava paljon niin, että kävelen ohi, ilman "seuraa" käskyä ja palaan palkkaamaan. Muistettava myös, että Hessun tapauksessa sanon seuraa VASTA, kun olen sen PÄÄN kohdalla! Kiinnitettävä huomio myös siihen, että seurautan Hessun tarpeeksi läheltä merkkejä (niin läheltä, kuin mahdollista ilman kosketusta). 

Perusasentoa rukattiin myös kuntoon. Hessun tapauksessa Hessun varpaiden tulee olla mun kantapäiden kohdalla, jotta koko koira on oikeassa kohdassa.

Peruutusta etupalkalla. Ei saa päästää aina suoraan leulle peruutuksesta vaan välillä pysähdyksiä, koiran silitystä, kun perusasennossa. Peruutus jatkuu, taas pysähdys jne. Koira saadaan näin rennommaksi, eikä se ole ryntäämässä etupalkalle, jolloin rupeaa poikittamaan. Palkalle päästetää vasta, kun on hetken istunut rentona sivulla ja minä olen silitellyt.

Luoksetulossa nykimistä ja ennakointia. Hessu saatiin rauhallisemmaksi niin, että kolmisen kertaa palasinkin Hessun viereen silittämään ja kehumaan sitä, kun makasi maassa. Sitten taas jätin makaamaan jne. Vasta kun oli rentona kutsuin. Vain hyvästä vauhdista pysähdyksiä. Jatkossa aina loppuun niin, että palaan silittämään viereen ja palkkaan siihen nameilla rauhallisesti. Mielentila tärkeä! Nyt on niin innoissaan, että nykii odottaessaan luoksetulokäskyä ja saattaa hiippailla ennakoidessaan pysähdyksiä.

Kyllä huomaa, että on meillä ollut reenaaminen vähän sitä sun tätä...nyt tuli paljon asiaa ja treenattavaa. Maanantaina oltiin omatoimitokoissakin ja siellä tehtiin ohjattua, merkkiä, ruutua, peruutusta, eteenmenoa sekä paikalla istumiset ryhmässä. Oli ihan ok treenit. 

Viime sunnuntaina oli ratsastusopena pitkästä aikaa Sari ja minulla pitkästä aikaa Virma -heppa. Virma oli kyllä alkuun tosi jäykkä, mutta pitkällä vastalaukkaharjoituksella saatiin heppa rentoutumaan ja olikin tosi hyvän tuntunen sen jälkeen. Vähän Virma villiintyi, kun Sakke -heppa pääsi tekemään laukanvaihtoja ja Virma olisi halunnut myös. Ihan siis pieni laukkapyrähdys, uskoi heti, kun ilmoitin, että me ei nyt mennä. Kiva tunti ja väistö- sekä tempoharjoitukset jatuvat varmaankin tänään. Sari on vielä tänäänkin opettajana. Tähän loppuun vanha kuva minusta Arska hepan selässä.

arska2.jpg

Voi kun tuli suuri ikävä Frodoa :( Katselin vanhoja kuvia, tässäpä jotain kuvia meidän haku- ja tokokokeista.

2008_05_04-PaHa-073.jpg

toko11.jpg

toko8.jpg

Lopuksi vielä vanhoja kuvia myös Milosta :)

irtiseuraaminen2.jpg

me.jpg

Milo%20pistolle.jpg

ilmeet.jpg