Eilen aamupäviällä oltiin Lauran ja koiruuksien kanssa treenailemassa tokoa. Oli muuten ihan loistava ilma, ei satanut eikä ollut liian kylmäkään (läheltä menevät junat olivat myös hyvä häiriö). Kenttä oli hiekkakenttä. Aloiteltiin häiriöseuraamisella, eli Hessua ja Haraa seuruutettiin vierekkäin, peräkkäin, rinnakkain, laitettiin vierekkäin istumaan, makaamaan ym. Eipä muuta ongelmaa, kuin että alkuun Hessun kontakti ei ollut kohdillaan. Ihme juttu, että Hebe ei välitä vaikka Hara vinkuisi, haukkuisi, hyppisi tai juoksisi. Hessu ei reagoinut edes Haran tuijotukseen. Vähän jopa yritin, että olisi tullut Hessulta jotain reaktiota, kun välillä on tosi "kärppänä" haukkumaan ja möykkäämään, jos vastaantuleva koira jotain sanoo tai tuijottaa. 

Jatkettiin sitten treeniä tekemällä vuoron perään pitkiä luoksetuloja stopeilla tai ilman. Kun Hara teki, laitoin Hessun maahan makaamaan siksi aikaa ja  kun Hessu teki niin Hara liikkui lähellä hyvänä häiriönä. Kerran Hessu nousi ylös, kun Hara meni aivan täysillä lelun kanssa ohi, mutta meni heti käskystä takaisin maahan. Ilman pysäytystä tuli tosi lujaa suoraan sivulle, mistä KARKASI lelulle. Seuraavalla kerralla hyvä stoppi, mistä käsky sivulle ja vasta luvalla lelulle. Pari pysäytystä meni pitkäksi, mutta saatiin pari nopeaa seisomaan pysäytystäkin. 

Sitten Laura liikkurioi meille tunnarin. Tehtiin ensin vain 5 m päästä ja kapulat ympyrässä. Hessu lähti taas hutiloiden ja näin, että sillä ei ole nenä mukana touhussa lainkaan, joten toi väärän. Otin kapulan pois ja yritin saada paljon rauhallisemman käskyn "oma", nyt haisteli todella pitkään (jopa sen hiekan siinä kapuloiden keskellä). Ainakin kolme kertaa haisteli myös sen oman muiden mukana ja sitten toi hienosti oman. Tämän jälkeen pitennettiin matkaa sinne 10 metriin ja kapulat laitettiin nyt riviin (käytettiin sitä samaa omaa, jolloin haju oli jo vahvempi). Tehtiin koemaisesti ja Hessulla oli nyt selvästi nenä hyvin auki ja minä maltoin antaa rauhallisen käskyn. Hessu ohimennen haisteli senkin kohdan, missä kapulat olivat edellisellä kerralla ja sitten jatkoi sinne pitemmälle ja löysi hienosti oman. Siitä hyvä palkka ja lopetettiin siihen. Hessu osaa jo olla hyvin liikkeen alussa, kun minä käännyn ympäri. Pikku ongelma on se, että jos Hebe on väsynyt (kuten nyt, kun olin juoksuttanut sitä pitkissä luoksetuloissa ainakin 7 kertaa...niin se lösähti makaamaan ihan lopussa). Käskin sen kuitenkin takaisin istumaan. Laura totesi, että meidän pitäisi Hessun kanssa päästä treenaamaan paljon liikkurin kanssa, sillä Hessu selvästi hämmästeli voimakasta "vieraan" hajua niissä muissa kapuloissa paitsi siinä "omassa". Se aiheutti sen, että se halusi haistella niitä selvästi pitempään ja ekalla kerralla jopa siirteli. Elikä lisää treeniä ja liikkuri mukaan aina kun mahdollista. 

Hessu huilasi hetken autossa ja sitten oli vuorossa ruututreeniä. Tehtiin suoraan ruutuun juoksuja, treenattiin ruudussa makaamista, niin että palasin aina palkkaamaan, kun makasi siellä. Laura häiriköi antamalla käskyjä milloin missäkin kohtaa. Treenattiin myös sitä ruudusta tuloa niin, että juuri kun Hessu on mun kohdalla käännyn tiukasti vasemmalle ja siihen seis, tämä selvästi auttoi siihen törmäämiseen. Kertaalleen liike koknaisuudessaan ja loppuun vielä täysillä ruutuun ja lelulle. 

Hyvin oli Hessu kotona väsynyt, kun tehtiin niin paljon noita isoja vauhtiliikkeitä. Ensi viikolle (niin ja tässähän ehtii vuosikin vaihtua) on suunniteltu kahdet treenit ja sitten ollaan ilmottauduttu Drive in -kisatreeneihin ja siellä tehdään ilman muuta ainakin tunnari, ruutu ja luoksetulo. Huomenna Hessulla ja ehkä myös Frodolla jo aamutuimaan hierontaa :)