Eilen oli pitkästä aikaa Sirken tokotreenit. Ohessa kuviakin, joista iso kiitos Jenni Kalliolle  :)

Aloitettiin Hessun kanssa kiertoliikkeellä (seisominen ja maahanmeno siis onnistuvat suht helpostikin, mutta istumiseen on aina tarvittu kaksi käskyä). Sirke muisteli, että tässä uudessa liikkeessä saa käyttää käsimerkkiäkin, eli ajattelin sitten jatkossa tehdä niin, että maahan ja seisomaan suullinen ja istumiseen (jos saa) niin käsimerkki + suullinen. Tällähän Hessu istui joka yrityksellä hienosti :) Ainakin nyt treenatessa käytän käsimerkkiä, jotta saadaan onnistumisia. Välissä tehtiin suoria kiertoja palkalle, jotta ei vauhti rupea hidastumaan. Hessu ajautuu välillä  oikealle, mutta kun tätä tehtiin ilman pysäytystä teki kyllä hienot tasaiset kaaret ja tuli suoraan loppumatkan. Eli kannattaa myös pysäytyksiä treenata niin, että minulla on lelu kädessä, silloin Hessu ei kaarra, kun luulee, että pääsee suoraan lelulle. Sirken mielestä tuossa sivulle ajautumisessa ei ole ainakaan vielä korjattavaa. Oikea liikehän kierrätetään paljon pidemmällä matkalla mitä eilen tehtiin ja lisäksi, jos annan Hessun tulla hiukan pidemmälle, niin suoristuu kyllä.

Ensimmäisessä kuvassa Hessun lähetys kiertoon (en tiedä miksi minä olen kuin hyppyrimäkeen lähdössä, pitänee tosissaan kiinnittää huomiota näihin omiin asentoihin...).

sirken%20tokot2.jpg

Tässä toisessa kuvassa istumisen jälkeen vapautus ja palkkakin tulossa.

sirken%20tokot3.jpg

Kolmannessa kuvassa kuunnellaan lisää ohjeita.

Sirken%20tokot.jpg

Toisena liikkeenä meillä oli ohjattu nouto. Sirke muistutti mieliin hauskan leikin ohjatuilla kapuloilla ja tämä olikin tosi hyvä juttu. Eli Hessu mun eteen seisomaan sitten heitän toisen kapulan oikealle ja toisen vasemmalle. Sitten lähetys hakemaan jompi kumpi (kerätään vähän jännitettä ennen lähetystä). Tämän jälkeen heitetään vain se haettu ja lähetetään hakemaan se mikä oli heitetty edellisellä kierroksella. Vähitellen siirretään kapuloita kauemmaksi taakse, sekä lisätään ihan koiran selän taakse näkyviin kolmas kapula. Jos koira lähtee väärälle, pinkaistaan itse sinne oikealle kapulalle. Tästä leikistä vauhtipalkka. Hessu oli innoissaan, luulen, että juuri tämä auttaa siihen sen tarkkaavaisuuteen. Merkkiä ruvetaan treenailemaan ihan erikseen. Vaikeuttaa voi myös niin, että se kolmas kapula laitetaan selän taakse näkyviin ja sivukapulat heitetään pöpelikköön piiloon. Tällä saadaan koira vähän etsimäänkin, jolloin se ei kokeessakaan hae niin helposti sitä keskikapulaa, joka usein on jopa parhaiten näkyvillä.

Porukassa tehtiin EVL:n uutaa paikalla istumis-, makaamis- ja luoksetuloyhdistelmäliikettä :) Tästä onkin kuvia (ei menty piiloon istumisessa). Ensimmäisellä istumiskerralla kävin useaan kertaan välipalkkaamassa, eikä Hessu mennyt kertaakaan maahan. Toisella kerralla ei enää välipalkattu ja hyvin pysyi edelleen.

Koirat istumassa (Hessu tuossa tötterön vasemmalla puolella).

sirken%20tokot4.jpg

Ohjaajat palaavat koirien eteen yhdeksi rintamaksi ja käskevät koirat yksitellen maahan. Saa käyttää kaukojen tapaan myös käsimerkkiä.

sirken%20tokot5.jpg

Paikkamakuun jälkeen kutsutaan koirat yksitellen luokse. Liikkeenohjaaja menee aina sen koiran taakse, joka kutsutaan seuraavaksi. Tässä on meidän vuoro.

sirken%20tokot6.jpg

Sieltähän se tulee :)

sirken%20tokot7.jpg

Kerran Hessu meni maahan viereisen käskystä (tätä siis muistettava treenata). Muistettava treenata myös rauhassa perusasennossa odottelua, jos esim. kokeessa on ensimmäisenä kutsumassa koiran luokse, jatkuu liike vielä siihen asti, että kaikki ovat kutsuneet koiransa (osa koirista voi olla tosi hitaitakin).

Lopuksi sitten treenattiin Hessun kanssa eteenmenoa. Ei me sitä "ympyrä" käskyä nyt pidetäkään, kun kuulin, että onkin päätetty olla merkitsemättä ympyrää mitenkään. Eli ilmeisesti vain jokin keskikohtamerkki tai korkeintaan jokin ei kohollaan oleva esim. piirretty merkki tai hahmotelma. Eilen tehtiin ensin yksi lelulle eteenmeno ja sitten vein istuma-alustan Hessun kanssa ainakin 30 metrin päähän heinikkoon (ei näkynyt lähetyspaikkaan yhtään). Sitten Hessulle käsky "eteen" ja kun oli kohdilla käsky "seiso". Meni kyllä ihan loistavan hyvin täysillä suoraan ja hieno seisominen juuri kun käskin. Narupallo palkaksi.

Sitten tehtiin kertaalleen lähetys vieraan rakentamaan ruutuun (vaaleanpunaiset nauhat ja tötteröt). Käskytin itse seisomaan ruudun taakse, mutta uudella "ruutu" käskyllä korjasi hienosti. Sitten jätin Hessun seisomaan noin 20 m ruudusta ja etenin itse n. 15 metrin päähän (kuten EVL -lähetyspaikka) ja sieltä lähetys ruutuun ja sinne käskyllä seisomaan. Sitten pallopalkkaa, oli kyllä aivan loistava!

Oli kyllä erikoisen hyvät treenit, kyllä noiden uusien EVL -liikkeiden kanssa tarvitseekin paljon apuja ja ideoita. Vetäjän lisäksi niitä saa myös muilta treenaajilta. Harmi, etten eilen pystynyt jäämään treenejä loppuun, muiden katsomisesta ja Sirken opastuksesta oppii niin paljon (ensi kerralla toivottavasti pystyn jäämään).