Tänään oli vuorossa toiseksi viimeiset maneesitokot ennen Joululomaa. Frodon kanssa tehtiin ensin pieni remmilenkki ja Frodo jäi sitten autoon odottelemaan, kun ensin vedin tokotreenit. Frodolla oli oikein takki päällä, ettei vaan tule kylmä...;)

Aloiteltiin Frodon treenit merkillä ja ruudulla. Paljon pelkkää merkkiä ja sitten merkille ja ruutuun eri suunnista. Yllättävän hyvin meni, vaikka taukoa onkin ollut parisen viikkoa. Otettiin myös pelkkää ruutua ja sitä "oikeaa" paikkaa ruudussa eli keskikohtaa. Tosi hyvin Frodon sen kyllä jo osaa etsiä. Ruudun ja merkkitreenin jälkeen otettiin kaukoja.

Aluksi kaukot pitkältä matkalta maasta - seiso ja heti taakse palkalle sekä maasta - istu ja heti vapautus taakse palkalle. Frodo eteni kovasti jos otin sarjaa kauempaa, joten otin sitten ihan läheltä vaihtoja ja ne menikin ihan hyvin. Nyt pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni noiden kaukojen kanssa....muuten niitä ei ikinä saa kuntoon siihen mennessä, kun kisakausi keväällä alkaa...huoh.

Idari oli Frodolla aivan loistava, siis ihan uskomattoman hyvä :))) Joten eipä siitä muuta.

Luoksetuloissa seisomaan pysäyksessä eteni askeleen..pari, joten otettiin pari seisomaan pysähdystä niin, että heitin heti pallon kun pysähtyi. Jopa parani pysähdykset ihan silmissä...lopuksi suora luoksetullo ja pallo palkaksi mun taakse.

Ohjattua noutoa ja merkkiä seuraavaksi. Merkki rupeaa sujumaan jo hienosti. Pari kertaa Frodo yritti karata suoraan noutokapulalle, mutta uskoi kun kielsin. Toisinaan piti antaa kaksi käskyä, että lähti noutamaan ja oli selvästi vielä epävarma. Lisää vaan treeniä. Hyvin nouti kyllä sekä oikealta että vasemmalta. Seuraavaksi täytyy ottaa liikkeenohjaajan avustuksella, niin on helpompi.

Seuraaminen oli aivan loistavaa ja kääntymiset ym. hyvät. Tehtiin myös sellaista treeniä että jätin Frodon istumaan ja siirryin sen oikealle puolelle niin että minulla oli rintamasuunta kokonaan koiraan päin ja siitä sivulle kutsuja sekä tänne (jolloin tulee eteen) kutsuja. Tarkoituksena saada Frodo sujuvasti siirtymään sivulta tänne -käskyllä suoraan eteen eli hahmottamaan se sivulla - ja edessä -paikka mistä suunnasta tahansa. Tämä olikin aika hauskaa treeniä.

Paikalla makuu muuten ok, mutta tarvitsi kaksi käskyä istumaan nousuun. Paikalla istuminen ok. Koirat olivat paikallaoloissa maneesin keskellä niin, että takana treenasi toinen ryhmä ja myös ovi josta koirakoita kulki oli siellä takana. Hyvin malttoi Frodo kuitenkin olla paikallaan.

Frodo oli kyllä todella innostunut treeneistä :)

Ensikerralla pitäis ottaa liikkeenohjaajan avustuksella sekä tunnari että ohjattu nouto ja nyt viikon aikana pitäisi tahkota niitä kaukokäskyjä täällä kotona.

Ehdittiin vielä Milon ja Frodon kanssa tekemään metsälenkki juuri ennen pimeän tuloa. Kylläpä ne pojat taas juoksivatkin, varsinkin Milo paineli kuin "lentäen".

Nyt saunaan...