Suunnittelin etukäteen, että koitetaan vihdoin koemaisesti ruutu sekä myös tunnari, kaukot ja luoksetulo. Saatiin vielä käyttöön edellisen treenaajan ruutu, eli vieraat hajut eikä Hessu ollut nähnyt ruudun rakentamista. Nina toimi liikkeenohjaajana ja Hessu paineli hyvällä vauhdilla suoraan ruutuun, meni käskystä maahan ja myös loppuosa ok. YES, ainakin tämän kerran Hessu osasi :) Toki viilaamista vielä on, tässä Ninan kommentit: Minun kiinnitettävä omaan asentoon huomiota, nyt olin käsmerkkiä antaessa oikein kumartunut eteenpäin (eikä sillä edes ole mitään vaikutusta Hessuun, eli turhia pistemenetyksiä tulisi). Lisäksi käskytin Hessun "seis" kun oli oikeassa paikassa ja sen jälkeen heti "maahan". Minun pitäisi käyttää "seiso" käskyä (millä siis olen treenannutkin) ja odottaa hetki, että tuomarikin näkee Hessun tosiaan seisovan siellä ruudussa ennen maahan -käskyä. Lisää treeniä myös siihen loppuosaan (mitä on kyllä tehtykin), Hessu oli hiukan nytkähtänyt liikkurin käskystä. Mutta kokonaisuudessaan jäi hyvä mieli. Liike on hyvällä mallilla ja jatketaan treenejä. 

Tunnarissa Hessu lähti hienosti laukalla ja toi oman myös laukalla. Tämäkin liike tosin kaipaa vielä hienosäätöä, tässä taas kommentteja: Hessu reagoi hienosti ja nopeast "omaan", kun sen löysi. Lievää pureskelua oli luovutuksessa ja oli hiukan levoton kapuloilla (osui nenällä yhteen kapulaan kun haisteli ja takajalka osui toiseen). Tyytyväinen olen kyllä tähänkin liikkeeseen :)

Kaukot, Hepsula teki kyllä, mutta eteni ainakin 1,5 metriä. Hessu taisi luulla, että oli luoksetulo kyseessä, kun rykäsi ekalla käskyllä reilusti eteenpäin. Tehtiin sitten vielä uudelleen takapalkalla liikkurin kanssa ja siitä vasta palkka. Hessu osaa nyt tehdä seiso - maahan oikealla tekniikalla, jos sillä on alusta tai kuppi etujalkojen kohdalla. Tätä ny treenattava lisää, mutta muistettava, että palkka kuitenkin suoraan kädestä kun makaa, sillä jos laittaa alustalle Hessu taas kurkottaa ja siirtää painoa takaisin eteenpäin. Erikseen treenataan seiso - maahan ja seiso - istu edelleen sekä maasta - istu ja maasta -seiso pitkällä, pitkällä matkalla ja takapalkalla. Myös pieniä sarjoja läheltä. Tämä on kyllä haastava liike VOI:ssa, AVO:ssa ei ollut mitään ongelmaa, kun seisomista ei ollut mukana.

Luoksetulossa ei sitten päästy alkua pidemmälle, kun Hessu karkasi joka kerta luoksetuloon..grr. Opetettava Hessulle nyt se, että välillä se saa "vapaa" käskyn kun makaa paikallaan ja palkka on SALAA viety sen taakse. Välillä taas tehdään seisomiseen asti, välillä molemmat pysät, välillä suoraan sivulle jne. Tällä hetkellä Hessu tekee hienot pysähtymiset eikä ennakoi, jos näkee, että takapalkka viedään. Nyt opetettava niin, että se ei koskaan tiedä onko palkka vai ei, avustaja voi myös heittää palkan vapautuksen jälkeen. Tuo, että välillä vapautetaan suoraan makaamisesta varmistaa sitä paikalla pysymistä. Minun kiertämisen kautta edelleen luoksetuloja ja stoppeja, silloin voi nähdä palkan, mutta sitäkin voi tehdä avustajan kanssa, niin että koira näkee palkan vasta vapautuksen tai kierron jälkeen.

Eli eniten treenattavat liikkeet kaukot ja luoksetulo ja ruutuakin pitää tehdä varmemmaksi. Eilen ei Hesun kanssa treenailtu, mutta tehtiin 5 kilsan reipas remmilenkki sateessa, jospa saatais molempien kuntoa kohotettua.