Tähän alkuun pari linkkiä Milon edellisiin treeneihin (kuvasin itse videot treenatessa):

vimeo.com/21512644

vimeo.com/21512668

Sitten Hessun maanantaitreeneihin :) Hessulla alkoi siis neljän kerran pentukurssi. Treenattiin ulkona ja paikalla taisi olla 5 koirakkoa ja lisäksi enemmän ihmisiä. Kun haettiin koirat autoista, niin Hessu hiukan haukahteli ja katseli ympärilleen, mutta kun kaivoin namit esiin, niin muita ei enää nähnytkään. Onni on ahne koira ;) Oltiin alkuun rivissä ja kurssin vetäjä tuli moikkaamaan ja hiukan testaamaan luoksepäästävyyttä yksitellen. Hessuhan oli innoissaan ja ystävällisenä vastaanottamassa. Ensi kerralla yritän jo namin avulla pitää Hessun hiukan rauhallisempana. Treenailtiin siinä odotellessa Hessun kanssa katsekontaktia (katsekontaktista aina nami) ja perusasentoa mun sivulla. Seuraavaksi koirakot hiukan pujotelivat toisiaan ja me Hessun kanssa kierrettiin kahden koirakon välistä ja toinen koirakko ympäri. Käytin namia apuna, jotta Hessu piti oikean paikan ja etujalatkin maassa. Tässä välissä leikittiin, kun odoteltiin muiden suorituksia. Kertaalleen kurssin vetäjä katsoi myös meidän seuraamisen ja palkkauskin osui minulta ihan kohdilleen :) Tämän jälkeen me taas odotellessa Hessun kanssa leikittiin ja käveltiin muiden koirakoiden välitse hyödyntäen häiriötä ja minä aina palkkasin katsekontaktista. Hiukan myös leikitin Hessua treenipaikalla lelulla, mutta nami oli parempi palkka. Täytyy kuitenkin jatkaa tuota leikittämistä nyt eri paikoissa, jotta saan sen vahvaksi.

Hessulle tein myös sen ensimmäisen 1 metrin jäljen broilerin sydänpaloilla (lumella). Hyvin pysyi nenä maassa. Paikka siis kotipihalla.

Milo treenaili eilen taas hallilla. Paikkamakuu tehtiin nyt niin, että koirat jätettiin oven eteen makaamaan (Milo keskellä) ja menin piiloon toiselle kentälle aidan taakse (siellä ei siis ollut treenaajia). Oltiin piilossa 3 minuuttia. Laitettiin maahan ja nostettiin istumaan vuorotellen. Milo teki hienosti. Luoksetulon "seiso" -käsky toimii edelleen aivan lositavasti ja tein alkuun liikkeen kisamaisesti ja vielä toisen kerran niin, että vapautin seisomisesta syömään takapalkkana olevat namit. Seuraamisen istumisia ja pysähdyksiä treenailtiin myös. Nouto, liikkeestä seisominen ja maahan meno sekä kaukot kaikki hienot. Lopuksi Milo sai sitten hiukan leikkiä narupallonsa kanssa.

Frodo pääsi myös treenaamaan :) Alkuun EVL:n luoksetulo, joka hyvä. Sitten tehtiin 4 x keppien pujotusta (nyt saa jo tosissaan namin avulla hidastaa vauhtia). Kaukoissa teki vaihdot hyvin, mutta eteni kyllä metrin verran. Seuraaminen oli ok. Lelun hyppynoutoa tosi matalalla esteellä. Sitten Frodo sai tehdä ohjatun noudon kumpaankin suuntaan ja ihan kisamatkalta. Hyvin oli muistissa :) Lopuksi Frodo sai leikkiä "Eetu" -koiran ihanalla lelulla.

Milo valittiin Etelärannikon Tassutiimi ry:n (ERTTI) viime vuoden tokokoiraksi! Eli Milo sai nyt Frodolla olleen palkinnon. Täytyy laittaa pokaalipotretti -kuva tänne, kunhan saan palkinnot :)