Eilen pääsi treeneihin mukaan Frodo ja Hessu. Alkuun taas pientä lenkkeilyä lähimaastossa.

Frodo pääsi ensin treenaamaan ja voi hurja, kuinka innoissaan Frodo-otus oli :) Tehtiin alkuun vähän seuraamista ja EVL luoksetulot pariin kertaan. EVL -kaukoja tehtiin myös sekä namin avulla hitaasti agi -pujottelua. Tehtiin viitisen kertaa ja tämä tekee todella hyvää Frodon selkärangalle, joka spondyloosin takia on osasta kohtaa melko jäykkä. Täytyy vaan pitää huolta, että Frodo kulkee todella rauhallisesti. Frodo muisti myös EVL -ruudun hienosti :)

Hessu pääsi sitten seuraavaksi. Aloiteltiin puu- ja metallikapuloiden luovutuksella ja pitämisellä niin, että minä istuin tuolissa. Ihan hyvin, eikä kovin pahaa pureskeluakaan havaittavissa. Luoksetuloja tehtiin aina siellä täällä ja ne menivät kyllä täydellisesti :) Hyppyä tehtiin tällä kertaan Toko ALO -mallilla, joskin en ottanut perusasentoon asti vaan palkkasin joka kerta, kun seisoin Hessun vierellä ja Hessukin pysyi seisomassa. Hyvin nämäkin. Erittäin ylpeä olen kuitenkin paikkamakuusta. Hessun toisella puolella oli vieras sakemannisekoitus (nuori myös) toisella puolella Eetu ja myös Peppi oli rivissä. Hessulla oli kyllä "etunamit", mutta meni hyvin maahan ja pysyi kuin tatti ;) Ensimmäisellä kerralla palasin pari metriä Hessun taakse ja vapautin suoraan maasta ja toisella kerralla muuten sama, mutta otin perusasentoon, mistä vapautus. Liikkeestä seisominen edelleen apujen kanssa, mutta tuntui sujuvalta. Liikkeestä maahan, vielä paljon apuja. Miten tämä onkin Heben kanssa niin haasteellista, kun muiden koirien kanssa aina ollut helpoimpia liikkeitä (heh). Noutoa myös käskytyksessä, mutta Hebe karkasi kapulalle, toisella kerralla pysyi sivulla, kun annoin ylimääräisen käskyn. Kiemurtaa / rallittaa kapulan kanssa hiukan liikaa tullessaan. Tein niin että jätin Hessun istumaan ja laitoin kapulan mun ja Hessun väliin. Sitten käsky "nouto" näin tuo todella hienosti, suoraan ja tiiviisti. Täytyy nyt ruveta tekemään näitä enempi. "Oma" tunnarikapula löytyi myös hienosti pariin kertaan, eikä pahemmin pureskellut. Jotenkin tuntuu, että junnaan Hessun kanssa samoja juttuja. Ensi kerraksi lupaan tehdä hyvän suunnitelman liikkeittäin, jotta päästään vähän kartalle missä mennään ja miten edetään.

Frodo kävi vielä lopuksi vähän treenailemassa ja leikkimässä lelun kanssa :) Jos säät sallii, taidan ensi kerralla ottaa kaikki kolme, katsotaan. Milolla sitten eilen riittikin virtaa...ja paljon! Ne juoksivat Hessun kanssa aivan mieletöntä vauhtia pitkin kalliota ja välillä painivat. Annoin poikien juosta ainakin 15 minuuttia ja sen jälkeen kyllä oli sisällä hiljaista ;)