Unohtuipa nämä toiset treenit. Elikä Frodon hakutreenien jälkeen tein koirien kanssa metsälenkin ja heti sen perään pienet kotipihatottikset.

Ensin Frodo

Aloitettiin noudoilla (650 g kapulalla). Näytin Frodolle taistelulelua ja annoin vähän "maistaakin". Sitten lelu piiloon ja Frodo sivulle. Kun olin heittänyt kapulan ja se oli pysähtynyt, odotin vielä hetken ja sitten käsky "nouda". Frodo lähti laukaten ja toi kapulan laukaten mun eteen. Frodo sai pitää kapulaa jonkin aikaa mun edessä ja koskettelin Frodon päätä ja kapulan päitä (ote pysyi hyvänä). Vasta kun käskin irti, Frodo irrotti ja taistelulelu lensi palkaksi mun taakse ja sitten vähän taistelua.

Otin vielä toisen noudon samalla systeemillä ja Frodo laukkasi (jos mahdollista) vielä nopeemmin takaisin ja tuli kapulan kanssa lähemmäksi. Oikein hyvät noudot Frodolla :)

Sitten seuraamista. Normaalia seuraamista noin 30 askelta, juoksua 15 askelta, hidasta 15 askelta, normaalia askelta, täyskäännös 10 askelta ja taistelut palkaksi. Erittäin hyvää seuraamista Frodolla tänään.

Sitten liikkeestä maahan (meni hyvin ja täsmällisesti), jatkoin vielä 30 askelta ja käännyin koiraan päin. Näytin Frodolle lelua ja sitten kutsuin. Frodo tulikin täysiä ja täysiä OHI (heh), se luuli että olin heittänyt lelun. No laitoin sitten Frodon uudelleen maahan ja etenin 30 askelta ja käännös. Laitoin taistelulelun leuan alle ja kutsuin. Frodo tuli nyt hyvin, mutta hidasti kovasti keskivaiheilla (muisteli selvästi tokoa ja odotti seiso -käskyä). Tuli kyllä siten hyvin eteen. Otin vielä kolmannen kerran ja juuri ennen keskivaihetta otin pari askelta taaksepäin ja nyt Frodo tulikin ihan täysillä hyvin eteen ja sitten palkaksi taistelut. Tätä luoksetuloa pitää treenata, no ei ainakaan juossut suoraan sivulle, kuten viime kisoissa.

Sitten vein Frodon auton taakse paikallamakuuseen ja kävin viemässä sillä aikaa eteenmenolelun pitkälle. Hain Frodon paikallamakuusta (oli pysynyt hyvin täsmälleen liikkumatta :). Otin Frodon sivulle ja sanoin että seuraavaksi "eteen". Frodo tajusi heti mistä on kyse. Seurautin 15 askelta ja käsky "eteen" Frodo meni tosi suoraan ja vapautin lelulle. Leikittiin vielä hetki.

Oikein hyvä treeni Frodolla. Ennen kisoja pitää päästä ottamaan esteitä ainakin pari kertaa, jotta muistuvat mieleen. Seuraamista en aio hinkata, jotta pysyisi yhtä hyvänä, kun tänään.

Sitten Milo the Mailou

Milon kanssa lähdettiin suoraan vauhdista seuraamiseen, seurautin noin 20 askelta. Seuraaminen oli todella hyvää ja palkaksi taistelut.

Sitten otettiin nouto. Milo meinasi varastaa, mutta kun sanoin ei palasi takaisin. "Nouto" käskyllä lähti ja toi erittäin hyvin kapulan ihan kiinni EIKÄ pureksinut laisinkaan. Palkaksi nakkia ja mahtavat kehut. En ottanut enempiä toistoja, kun luovutus oli niin mahtavan hyvä.

Sitten otin 15 askelta seuraamista ja liikkeestä istu (avustin pysähtymällä, sillä viime kerrasta on niin pitkä aika), jatkoin matkaa noin 20 askelta, käännyin ja palasin sivulle. Hyvin Milo pysyi. Otin vielä toisen kerran, mutta nyt vain vähän hidastin. Milo jäi vähän epäröimään sellaiseen puoli-istuvaan asentoon, joten annoin toisen käskyn. Sitten istui hyvin ja etenin, kuten ekalla kerralla.

Sitten jätin Milon makaamaan ja etenin 30 askelta. Luoksetulo ja Milo tuli erittäin kauniisti tiiviisti eteen. Palkaksi makkaraa ja vapautus.

Oikein tyytväinen olin Milon seuraamiseen. Sen kanssa pitäis vaan lähteä vieraille kentille treenailemaan. Jospa sitä nyt kevään korvilla piristyisi.