Eilen iltasella oli jälleen vuorossa Hessun hallitokot. Kaverina kelpietyttö sekä toinen ohjaaja, jolla 3 bortsua vuorotellen. Pakkasta oli ihan hurjasti...kyllä tuntui hyvältä treenata lämpimässä hallissa :) Hessulle saatiin hyvää häiriötä täysin vieraasta kelpietyttösestä, pariin kertaan nenä vei Hessua kelpietä kohden, mutta palasi kyllä heti kun komensin.

Luoksetulon stoppeja aloiteltiin agi -putken kanssa. Sitten tehtiin takapalkalla täydeltä koematkalta. Kertaalleen ilman apuja koemasiesti koko liike, joka meni aivan upeasti :) Tämän jälkeen vielä kertaalleen takapalkalla. Nyt Hessu siis osaa luoksetulon stopin, mutta sillä saattaa vielä mennä pysähdys pitkäksi, jos otan kylmiltään ilman apuja, eli täytyy tehdä kertaalleen muistutus ja sen jälkeen onnistuu. Tätä treenaillaan nyt kotipihallakin paljon ja yritetään päästä kokeeseen mennessä siihen, että onnistuisi ilman muistutusta.

Liikkeestä maahan oli ok. Liikkeestä seisominen muuten hyvin, mutta kääntyi kelpieneitoa kohden, kun olin palaamassa. Tässä jouduttiin hiukan hinkkaamaan, kun kelpie oli niiiiin ihana. Tehtiin sitten niin, että laitoin Hessun seisomaan ja kiertelin sitä ympäriinsä, eikä tassukaan saanut hievahtaa. Tässä Hessu keskittyi paremmin ja saatiin liike kokonaisuutenaankin onnistumaan. Kotiläksyksi siis luoksetulon stoppien lisäksi liikkeestä seisomista häiriöissä.

Noudot oli ok, sekä tasamaa- että este. Niin ja kaukot olivat aivan mielettömän hyvät :) Tehtiin 7 metrin matkalta kokonaisuudessaan ja lopuksi vielä pallo palkkaa pelkästä maasta - istu. Tänään aamuruuallakin teki täyden sarjan hienosti (helpotin hiukan ja tehtiin vain 3 metrin päästä aamulla). Tätä liikettä ei nyt hirveesti tarvitse treenata, mutta pidetään rukailun yhteydessä kuitenkin treeniä, jotta hyvä vire pysyy päällä.

Paikkamakuu niin, että Hebe toisessa reunassa ja hehkeä kelpieneiti toisella puolella ja sitten vielä kolmas koira. Oltiin ulkona hallista. Hessulla pää pyöri ja häntäkin välillä ja välillä taas laski päänkin maahan. Juuri kun 3 minuuttia oli mennyt Hessu nousi istumaan. Avasin hallin oven ja huusin maahan (Hebe meni heti maahan). Menin takaisin ulos ja kun kurkin ikkunasta, niin Hessu laski heti pään maahan ja makasi kuin tatti. Hetken päästä palattiin koirien luo ja palkkasin Hessun maahan. Ihan treenien lopussa tehtiin vielä kelpien kanssa uusi paikkamakuu sisällä. Eetnimme noin 26 metrin päähän. Hessulla taas välillä pää heilui ja jos kelpieneiti heilautti häntäänsä tai jalkaansa, niin Hessulla heilui heti häntä ja ryhti parani. Välillä painoi kyllä päänkin maahan ja pysyi onneksi nyt hyvin maassa. Palasimme koirien taakse ja taas palkkasin maahan. Ensi torstaiksi on taas sunnitteilla parikin paikkamakuutreeniä. Täytyy siihen nyt panostaa, kun tuolla ulkona pakkasessa ei voi koiraa makauttaa hirveästi.

Hyppy ok, hiukan häiritsi joku hirmuisen hyvä haju juuri esteen kohdalla. Päästiin siitä sitten ohi ja meni ihan hyvin. Lähelle jää estettä, mutta nyt istuu kyllä heti käskystä. Hiukan pitemmälle jäi, kun rupesin heittämään palloa Hessun pään yli heti kun istui.

Seuraamista pätkinä ja ihan ok. Rentoutus taas treenien puolivälissä ja loppupuolella. Ihan täydellisesti ei rentoutunut, taisi käydä aika kierroksilla, mutta hetken malttoi maata kyljellään, myös pää maassa.

Olipas hyvät ja hyödylliset treenit. Onneksi on vielä yksi hallivuoro ennen kokeita!