Hessun kanssa tehtiin taas eilen tokon VOI -liikkeet läpi, tai ainakin osia kaikista liikkeistä. Vihdoinkin keksin, miten saan Hessulle lisää vauhtia ruutuun menoon :) On siis mennyt tähänkin asti laukalla, mutta sillee hillitysti. Nyt tein niin, että vietiin yhdessä lemppari narupallo ruutuun, sitten sinne 20 metrin päähän. Pidin hessua pannasta kiinni ja kuiskailin ruuutu, ruutu ja sitten oikea käsky "ruutu" sekä pannasta irti ja samalla lähdin myös itse juoksemaan täysillä kohti ruutua. Kylläpä tuli Hessulle vauhtia lisää ja oikein ampaisi ruutuun. Näiden treenien jälkeen, myös lähempää ruutuun juoksut olivat tosi nopeita :) Siellä se kuvassa kököttää, ei ihan keskellä, mutta ruudun sisällä kuitenkin :) Tehtiin myös ruudun loppuosaa ja Hessu osasi hienosti, tulee kyllä ihan sika lujaa ja hirvee jarrutus siinä mun sivulla. 

WP_20131025_001-normal.jpg

Luoksetuloa treenatessa innostui toisella kentällä ollut koira "tänne" käskystäni niin, että lähti tulemaan täysillä ja kaatoi osan väliseinääkin. Omistaja kyllä sai koiran heti hallintaan ja minä nappasin Hessua pannasta kiinni (kun oli ehtinyt jo mun luokse). Aita saatiin taas ojennukseen ja treenit jatkuivat. Tunnarikin meni kivasti, toi hyvin oman sekalaisesta kasasta, ympyrästä ja jopa riviin laitetuista, kun minä oli lähellä (se aina hiukan rauhoittaa sitä haistelua). Luovutuksessa on nyt taas ilmennyt kapulan järsimistä, täytyy yrittää puuttua siihen. Kaukot oli kivat, seuraaminen ok. Liikkeestä istuminen on nyt ollut tosi hyvällä mallilla. Noudotkin on parantuneet hurjasti, tehtiin VOI -noutojen lisäksi metallilla hyppynoutoa ja pidon parantamiseksi myös Hessu sai mennä suosikkiaan A-estettä metallikapula suussa edes takas :) A-este on Hessusta niin kiva, että ei edes metallikapula kolissut suussa :)

Lopussa tehtiin taas putkea, putkistoppeja ja sitä A-estettä. Hienosti "seis" käsky toimi myös A-esteellä, tässäpä tärähtänyt kuvakin.

WP_20131025_004-normal.jpg

Kotona lähdettiin sitten koko koiralauman kanssa sateiselle iltalenkille. Että olikin pimeää... Taidan olla reipas ja lähteä kohta Hessun kanssa tekemään pari tunnaria tonne sateeseen (saa niin hyvin lehtien alle sen "oman" piiloon, kun meillä ei ole kukaan haravoinut ;).

Huomenna olisi taas ratsastus, viime sunnuntaina oltiinkin ekaa kertaa kesän jälkeen maneesissa (meitä oli vain kolme) ja minulla Hessu -hevonen pitkästä aikaa. Tehtiin todella haastavaa taivutusta diagonaalilla ja taivutus piti sitten lopuksi muuttaa sulkutaivutukseksi. Lopulta onneksi pari onnistumistakin, toisaalta kyllä tykkäänkin, että on haastetta tuossa ratsastuksessa.