Eilen aamusella ajeltiin Milon kanssa Luukkiin treenaamaan tottista. Aloitettiin ihan kahdestaan. Ensin tehtin metrin hyppyä narupallolla ja lisäavuilla. Heitin pallon ja Milolle käsky "hyppy" kun oli saanut pallon suuhunsa taputin estettä, jotta muisti hypätä takaisinkin. Toinen kerta meni jo ilman apuja ja loppuun vielä noutokapulan kanssakin ilman apuja. Yes, tämä metrinen hyppy näyttää jo menevän ihan kivasti. Milo ei kertaakaan edes koskenut esteeseen.

Sitten pidettiin pieni juomatauko ja A-esteen kimppuun. Tehtiin alkuun niin, että vein narupallon toiselle puolelle ja lähetin Milon käskyllä "kiipee", sitten loikkasin esteelle itse niin, että Milo näki, kun taputin sitä harjaa ja se muisti kiivetä takasinkin. Näitä tehtin pari (ilman apuja Milo pyrkii vielä takaisin tullessa kiertämään...). Tehtiin myös kapulan kanssa + avuilla. Tämä vaatii vielä treeniä, jotta kiipeää itsenäisesti myös takaisin.

Tasamaanouto oli hyvä, tehtiin vain kerran.

Sitten tehtiin kaikki jäävät (maahan, seiso ja istu). Istuminen onnistui vasta toisella. Luoksetulo ensin täysillä pk -tyyliin ja sitten kertaalleen pysäytyksellä (toko -tyyliin).

Lopuksi vietiin yhdessä aivan kentän toiseen laitaan eteenmenolelu. Seuraaminen oli kerrankin hyvää ennen "eteen" lähettämistä ja eteenmenon Milo meni täysillä, vapautus lelulle.

Sitten juoksutin lelupalloa heittämällä Miloa ja kyllä se juoksikin :) Ilma oli kyllä ihan kamalan kuuma ja juoksutuksen jälkeen vesi maistuikin.

Siirrytiin sitten Milon kanssa siihen viereiseen Luukin koirapuistoon. Muita koiria ei ollut paikalla ja Milo juoksenteli omiaan. Samaan aikaan Iitu koiralle ammuttiin viereisellä kentällä ensin yksi lipas seuraamisessa, sitten pieni tauko ja kaksi lipasta paikkamakuussa taas tauko ja lopuksi vielä yksi lipas paikkamakuussa. Milo ei ampumiseen reagoinut laisinkaan se vaan touhusi löytämässään kuralätäkössä (makasi siellä kaulaa myöten ja välillä kyljellään). Sitten se painoi täysillä toiseen kuralätäkköön jne. En voinut sitä kieltääkään, kun oli kerran niin hieno mies, eikä reagoinut paukkuihin ;) Tämän jälkeen mulla oli kyllä harmaan mutainen ja pahalle haiseva koira.

Löydettiin onneksi yksi lampi, missä uitin Milon ja pahimmat mudat jäi sinne. Sitten takaisin kentälle. Milo oli hetken takapalkan kanssa paikkamakuussa, kun Iitu omistajineen treenasi loppuun. Myös Tahvo oli kentällä. Sitten otettiin ensin Tahvon kanssa ilmoittautumiset tuomarille (molemmin päin) ja sitten vielä Iitun kanssa (myös molemmin päin). Eipä mitään ongelmia.

Mulla olikin kyllä lopuksi todella väsynyt koira. Kotona Milo sai ison lihaisan luun kaluttavaksi (Frodo reppanalla on vielä tikit suussa, joten se ei saa mitään kovaa syötävää vielä pitkään aikaan).

Illalla harjasin molemmat koirat Furminaattorilla ja Milosta lähti muovikassillinen karvaa (olisi lähtenyt enempikin, mutta en jaksanut harjata...). Frodostakin lähti yllättäen pari kourallista karvaa :)

Tänään olisi tarkoitus iltasella tokotreenailla Milon kanssa, jos vaikka saatais kavereita paikkamakuutreeniin (niin, että minä olen piilossa).

Huomenna ratsastamaan :)