Hessun lääkekuurit on ohi ja lääkärin määräämä huilitaukokin on pidetty. Jalka on ollu  ihan ok, eikä mitään ontumisia tms. ole ilmennyt (olenkin haukan lailla Hessun jalkaa vahtinut). Eilen aamusella Hessu pääsi normiaamulenkin jälkeen pikkulenkille IRTI. Lujaahan se paineli (ja ilme oli onnellinen). Muut koirat eivät kyllä vielä olleet mukana. Minulla oli lomapäiväkin eilen, joten tehtiin päivällä myös kotipihalla hiukan ruututreeniä, seuraamista ja luoksetuloa.

Palkkana meillä oli uusi PiskiPajalta ostettu pehmeä vinkupallo. Ruutuun paineli kyllä lujaa, mutta jäi monta kertaa ihan etureunanauhan taakse. Saatiin kyllä välillä: ruutu, yes, pallo lentää -tyylillä Hepsula juoksemaan sinne oikeaankin kohtaan.  Pienoisen treenitauon huomasi mm. siitä, että ruutuun lähettäessä koira roikkui mun hihassa, mikä ei liene suotavaa...

Seuraaminen oli erittäin täpäkkää ja hyvää...wau mitkä käännökset. Tämä liike on vain parantunut tauon aikana :) Hessu oli niiiin intona. 

Luoksetuloa ensin minun kierron kautta suoraan lelulle ja sitten seisomaan -stopilla. Hyvin meni. 

Iltapäivällä tehtiin Hessun kanssa 5 km ylimääräinen remmilenkki. Hyvin jaksoi ja jalka ok, edelleen nyt aamulla jalka ok :) Kotiinpäin käveltäessä meidän edellä meni iso sammari omistajansa kanssa, se vähän tempoili ja haukkui Hessulle, niin Hessuhan vastasi heti haukkuun. Piti vähän muistutella Hessulle noita käytöstapojakin, ei esim. saa vetää niin, että mun käsi irtoaa...! Hessulla on ollut ilmeisen tylsää ja tylsistyttävää pakkolevossa, vaikka olen sitä pienillä aivojumpilla yrittänyt piristää päivittäin. No, eiköhän se tästä tasaannu, kun maanantaina pääsee riekkumaan hallitreeneihin ja keskiviikkona olis taas paimennusta :)

Viime sunnuntain ratsitunnilla meillä oli aivan mahtavaa ja hypittin taas esteitä. Tällä kertaa opettaja ei "kiduttanut" meitä sen kevyen istunnan kanssa, vaan ruvettiin heti harjoittelemaan esteitä. Minulla oli jälleen ratsuna Eemeli. Ensimmäinen harjoitus oli sellainen, että hypättiin kolmea peräkkäin olevaa estettä ja jokainen este kahteen kertaan, kun esteiden kohdalla tehtiin voltit vasemmalle. Tarkkana sai olla, että voltin jälkeen sai hevosen suoristettua ja menemään täysin suoraan seuraavalle esteelle. Tämän jälkeen tehtiin kaikkia kolmea estettä peräjälkeen ja tarkkaan sai laskea hevosten askeleet. Eemeli on iso hevonen ja se menisi mielellään lujaa ja parilla askeleella. Sain sen hyvin pidätettyä niin, että mentiin neljällä askeleella ja laukan tempo pysyi kuitenkin hyvänä ja tasaisena. Näitä harjoituksia aina molempiin suuntiin.  Tämän harjoituksen jäkeen mentiin okseria ja ristikkoa, tiukkojenkin mutkien kautta. Lopulta sitten viittä estettä niin, että ensin nämä kolme estettä, sitten okseri ja lopuksi vielä ristikko :) Ihana tunti ja Eemelikin hörisi mennessään! Ensi sunnuntaina meillä onkin näistä kahdesta normiopettajasta poiketen sijainen, saas nähdä kuinka kouluratsastus sujuu pitkästä aikaa.