Eilen oltiinkin sitten Lauran & lauman kanssa päivällä treenaamassa. Oltiin hiekkakentällä ja oli kyllä ihan mielettömän kuuma ja paahteinen ilma.

Hessu pääsi ensi kentälle ihmetelemään. Lauralle heilutti häntää, mutta Lauran koirille piti alkuun haukkua ja taisi olla Hara, joka autosta vastasi haukkuun. Kyllä se Hessu sitten hiljeni, mutta Haran treenaamiset kiinnosti sitä ihan täysillä. Sain Hessun käskystä sivulle ja se otti hienosti katsekontaktin, josta namipalkka. Tämän jälkeen se aina singahti niin pitkälle, kun hihna antoi myöten katsomaan Haran treeniä (ei kyllä haukkunut). Hetken kuluttua katsoi minua ja tuli jälleen käskystä sivulle. Tätä ei sitten toistettu kuin pari kertaa, jotta ei tulisi vahvistettua tällaista käytösketjua... Pientä seuraamista ja leikkiä tehtiin myös. Hessu taistelee ja puree ja ravistaa lelujaan ihan täysillä ja tällä hetkellä ei irrota (enään) käskystä, mutta vaihtaa onneksi namiin. Pariin kertaan jouduin heittämään nameja pienen matkan päähän, jolloin irrotti narupallosta (tämä asia täytyy kyllä saada kuntoon). Luoksetulossa Laura piti Hessua kiinni (Laura osasi pitää hienosti, eikkä Hessu rimpuillut lainkaan). Tuli kuin tykinsuusta, kun kutsuin ja suoraan eteen istumaan (kyllä se jotain muistaa...). Sitten Hessu saikin mennä autoon huilimaan.

Milo (joka on Frodon jälkeen tununut hankalammalta treenata) tuntui nyt aivan unelmalta murkkuikäisen ja joka suuntaan sinkoilevan Hessun jälkeen :) Taidetiin tehdä muut avo -liikkeet, paitsi paikkamakuu ja hyppy. Keskityttiin lisäksi erityisesti (läheltä) siihen, että "tänne" käskyllä Milo tulee suoraan mun eteen tiiviisti. Näitä tehtiin sarja ja välissä kertaalleen myös sivulle käsky ja taas sarja. Tehtiin myös erikseen edestä sivulle siirtymisiä sarjana ja vielä kertaalleen molemmat peräjälkeen ja vielä loppuun eteen tuloja. Luoksetulon pysäytykset olivat tosi hyvät tällä kertaa :) Loppuun vielä heittelin Milolle lelua ja leikittiin. Milo ei Harasta ottanut juuri häiriötä (hiukan kyllä katseli kaihoisasti perään, kun Haralle heitettiin leluja).

Hessu pääsi vielä lopuksi kentälle ja tehtiin taas vähän seuraamista, perusasentoa ja katsekontaktia. Seuraamista lähinnä niin, että kävelin reippaasti ja kun Hessu itse asettui oikeaan kohtaan ja kontaktiin tuli palkka. Nyt Hessu olikin huomattavasti rauhallisempi, vaikka Haran lisäksi kävi myös Miki treenaamassa. Lopuksi, kun muut koirat olivat autossa treenattiin Hessun kanssa irti ja myös leikin sen kanssa leululla ym.

Hessu painaa 20,5 kiloa ja on jo hiukan korkeampi Frodoa (Frodo painaa myös 20 tai hiukan alle). Kylkiluut kyllä tuntuu hyvin, mutta vyötärö ei sillä oikein ole näkyvissä (johtuneekohan valtavan tuuheasta ja pitkästä turkista?). Täytyy kysyä kasvattajalta, kun tulee käymään, että pistetäänkö Hessun hiukan laihdutuskuurille. Hessu on nyt kyllä syönyt oman kuivamuonanasa lisäksi raakaruokaa, kun olen sitä vähitellen totuttanut kaikkeen raakaruokaan mitä Frodo ja Milokin syövät.