Eilen oltiin Hessun kanssa Veikkolassa häiriötreeneissä. Meitä oli 3 koirakkoa ja Senni olikin suunnitellut meille oivat treenit. Aloitettiin paikkamakuulla eli siirryttiin jonossa paikkamakuupaikalle, Hessun laitoin vieraan tolleriuroksen viereen. Hyvinhän Hessu makoili ja yli puolet ajasta oli pääkin maassa. Liikkeen jälkeen "tuomari" antoi pisteet ja Hessulikin joutui istumaan rauhassa pidempään. Arvostelun jälkeen siirrytiin pois "kehästä" ja vasta sitten palkka.

Sitten aloitettiin varsinaiset häiriötreenit ja Hessu oli vuorossa ensimmäisenä. Ensin suora luoksetulo noin 30 metrin matkalta, puolivälissä kaksi ihmistä kädet levällään edessä (Hessu ei nähnyt minua ko. henkilöiden läpi). Kutsusta Hessu tuli täysillä ja sujahti keskeltä ihmisten välistä (vähän taisi toista hirvittää, että törmääkö, mutta ei törmännyt). Toisella kerralla "häiriöihmiset" liikkuivat luoksetulolinjalla ees ja taas, eipä tämäkään Hessua häirinnyt yhtään. Hessu tuli taas täysillä ja suorinta tietä.

Toisena häiriötreeninä oli ruutuun juoksua. Ensimmäisellä kerralla niin, että Hessu näki kun lelu vietiin ruutuun, ruudun eteen jäi kaksi henkilöä seisomaan kohden minuna ja Hebeä. Kun lähetin Hessun ruutuun, niin ko. henkilöt lähtivät juoksemaan Hessua kohden, tämäkään ei Hessua hetkauttanut vaan paineli sinne ruutuun suorinta tietä. Toisella kerralla henkilöt seisoivat kädet levällään ruudun edessä, mutta myös sillä kerralla Hessu painoi suoraan ruutuun jostain välistä, eipä väistellyt.

Lopuksi oli vielä häiriöseuraaminen eli levällään oli merkkejä ja paljon erilaisia leluja. Hyvin Hessu seurasi, pari kertaa taisi kontakti herpaantua, mutta asia korjattiin heti. Tehtiin erilaisia seuraamiskuvioita lelujen ja noutokapuloiden ympärillä. Hyvä Hebe.

Sitten Hessu joutui odottamaan kiinni puussa, kun muut treenasivat ja minä olin avustamassa. Ihmeiden aika ei ole ohi, sillä Hessu tökötti siellä puskassa ihan hiljaa :) Lopuksi tehtiin vielä puukapulalla noutoa, metallikapulalla noutoa ja liikkeestä istuminen sekä seuraamista. Toinen koirakko treenasi samalla seuraamista. Ihemttelin myös, että täisin vieras tolleriuros (aktiivinen sellainen, jopa häntä ylhäällä) ei aiheuttanut kuin liveää ilman haistelua aluksi, sitten Hessu keskittyi meidän treenaamiseen.

Tänään Merin & Ryytin kanssa AgiMestan treeneihin.