Eilen sain vihdoin postimyynnistä tilaamani joulukukat :) Aivan ihana jouluruusu oli jo kukassa. Kovin myrkyllinenhän tuo on ja saa siksi "asustella" meidän ulkoeteisessä, mutta siellä onkin sille juuri sopivan viileää. Tässä vielä kuva:

Tasetit on myös istutettu ja haettiin Hessun kanssa hiukan jäkälääkin koristeeksi ;) Ainakin toistaiseksi on kissat (myös Timbe -tuholainen) jättäneet sipulit rauhaan. Tässä kuva, laitetaan sitten uusi kuva, kun noin kolmen viikon kuluttua kukkivat.

Timbe ja Rokki ovat treenanneet Eetun kanssa kissa -agilityä. Tässä yksi kuva, missä Timbe suorittaa estettä (Eetu käyttää apuna kohdennuskeppiä, mikä on Timbelle opetettu jo aikaisemmin).

Rokki odottelee rauhassa omaa vuoroaan ;)

Eilen oli vuorossa jälleen Milon ja Hessun hallitokot Veikkolan kaarihalleilla. Paikalla meitä oli kolme koirakkoa (minä siis vaihdan aina puolen tunnin jälkeen koiraa). Ennen treeniä jälleen koiruuksien kanssa pieni remmilenkki lähitiellä. Hessu sai myös hiukan leikkiä Eetu -göötin kanssa.

Milo-otus jälleen ensimmäisenä treenaamaan (se on melkoisen huvittava, kun sillä on ihan tajuton kiire halliin ja se ryysää täysillä ovelle ja oikein vinkuu, että pääsee sisään, heh :)

Aloittelimme hyppynoudoilla. Tein kolmeen kertaan ja kaikki meni aivan loistavasti (ei yhtään kosketusta ja askeleetkin Milolla hyvin). Keskimmäisellä perusasentoon asti ja muuten palkka suoraan edessä. Milo ei enään pureskele kapulaa (Jee).

Tämän jälkeen metallinouto. Ensimmäisellä kerralla luovutukseen asti ja palkka ja kaksi viimeistä kertaa niin, että sai narupallon palkaksi mun taakse, kun tuli metallikapulan kanssa. Ihan ok, mun vaan täytyy olla tarkkana etten rupea taskusta kaivamaan narupalloa ennenkuin Milo on tulossa takaisin, sillä ekalla kerralla se kuuli taskun kahinaa ja käänty kesken kapulalle ryntäyksen katsomaan, että joko sä heität. Jatkoi kyllä sitten, kun ei nähnyt palloa, mutta tarkkana siis.

Liikkeestä maahan meno loistava ja yllättäen Milo muisti myös liikkeestä istumisen ;) Ei sitten tehty kuin kertaalleen nämä jäävät.

Luoksetulon seisomaan -pysähdys tökki oikein kunnolla ja lisäksi Milo ennakoi ainakin kahdesti koko luoksetulon. Helpotettiin sitten roimasti ja lopetettiin onnistuneeseen seisomiseen ja vapautukseen takapalkalle. Kertaalleen myös loistava niin, että vapautin vastaa maahanmenemisen jälkeen takapalkalle. Tuota seisomista pitää nyt vaan muistaa treenata, maahanmenon kanssa ei mitään ongelmaa.

Ruutu meni hienosti, tehtiin eri matkalta ruutuun lähetyksiä. Välillä kävin palkkaamassa kun seisoi ja välillä käskin makaamaan ja kävin palkkaamassa. Pari kertaa niin että ruudussa lelu tai pieni nami, mutta suurimmaksi osaksi niin, että ruudussa ei mitään palkkaa. Seuraavalla kerralla täytyy muistaa ottaa se loppuosakin.

Tunnaria ensin kaksi kertaa niin, että haki vain piilotetun oman, sitten niin, että kasa muita kapuloita, mutta oma piilotettu lähistölle ja vielä kaksi kertaa niin, että oma siellä muiden joukossa. YES, Milohan osaa tämän ;) Kapulaa tuodessa vielä hiukan pureskelee, mutta ei enään luovuttaessa. Nyt vaan hienosäätöä ja vähitellen myös liikkurin kanssa.

Paikkamakuussa siis kolme koiraa, minä liikkuroin samalla, mutta se ei haitannut Miloa. Olin piilossa neljä minuuttia (Milo oli kääntänyt toiselle lonkalle sillä aikaa). Palasin taakse ja sieltä sivulle ja Milo käänsi toiselle lonkalle tässä kohtaa...hmmm ei hyvä. Pyysin "sivu" käskyllä ylös (rupeankin käyttämään tätä "istu" käskyn sijaan). Ei olla pitkään, pitkään aikaan otettu neljää minuuttia ja selvästi se oli Milolle hiukan vaikeaa, kun vaihteli lonkkaansa ja makasi muutenkin kaula pitkänä. Ensi kerralla taas.

Loppuun vielä kaukoja. Olin noin 10 metrin päässä ja Milo teki todella kauniisti maasta - istu -maahan -seiso ja siitä pallo pään yli palkaksi, ei tehty enmpää, kun kuitenkin treenataan aina ruuan kanssa. Illalla teki muuten ruuan kanssa myös todella hyvin ja pitkältä matkalta.

Sitten vaihdoin koiraa ja kyllä sillä Hessulla on ihan yhtä kiire halliin sisälle kuin Milollakin :) Hessu oli normaalia enempi täpinöissään ja haukkuikin pariin otteeseen, kun päästiin sisälle.

Aloitettiin taas noudon luovutuksilla niin, että minä istuin tuolilla. Hyvin meni, paitsi kun yllättäen ovesta tuli yksi nainen sisälle, niin Hessu paineli juuri maasta nostamansa kapulan kanssa ko. naisen luokse ja pudotti kaplulan sen viereen ja meni nuuskimaan. Taisi nainen sitä silitelläkin. Minä sitten hain Heben ja kapulan takaisin ja tehtiin uudelleen ja nyt menikin hienosti. Loppuun vielä pelkästään puukapulan pitoa. Tähän perään metallikapulan pitoa sekä myös noutoa ja luovutusta (edelleen minä istuen). Hessulla on jo lähes ellei parempikin ote metallikapulaan kuin Milolla.

Sitten otettiin perusasentoa ja seuraamista. Hessu piti jo yllättävän hyvin kontaktia ja käännöksetkin sujuivat sutjakasti.

Tämän jälkeen tehtiin luoksetuloa (suoraan sivulle). Ensin jätin Hessun istumaan ja palasinkin sen vierelle palkkaamaan. Ja toisella kerralla kutsuin luokse, ihan lositavasti. Nyt pitäisi matkaa vähitellen lisätä tuosta noin kuudesta metristä.

Hypyt taas hienosti. Aluksi ihan matalalla ja sitten vähän korkeammalla. Loppuun vielä vauhtihyppyjä ja lelun noutamista esteen yli. Kivaa oli Hessulla ;)

Paikkamakuu Pepin kanssa meni hienosti. Edelleen etupalkalla, koska viimetreeneissä oli niin vaikeaa. Nyt pysyi kyllä hyvin, kun meni maahan. Vaati kyllä ainakin kolme "maahan" käskyä ennenkuin totteli. Tehtiin kahteen kertaan, ensimmäisellä kerralla perusasntoon ja siitä vapautus ja toisella kerralla suoraan maasta. Yksi koirakko teki seuraamista paikkamakuiden aikana, eikä se Hessua häirinnyt.

Tunnarin alkeita tehtiin myös. Kaksi kertaa Hessun kanssa piilotetun "oman" hakemista. Hyvin hakee nenällä ja tuo ripeästi, pureskelua kyllä hiukan havaittavissa, vaikka noutokapulaa ei enään pureskelekaan. Täytyy vaan hiukan odotella, kun Hessu on sen kapulan kanssa mun edess, kyllä se sitten rauhoittuu. Pitäisi tätä tehdä nyt vielä kotipihallakin, kun saa lehtien alle hyvin sen kapulan piilotettua.

Lopuksi Hessu sai rallittaa narupallon kanssa, heittelin sitä ja leikittiin. Niin ja annetiin myös Hessun ja Pepin leikkiä hallissa. Hessu kylläkin vaan hiukan leikki Pepin kanssa ja palasi tosi nopeasti mun luo sillä ilmeellä, että mitä tehdään :)

Ai niin tehtiinhän me namin avulla agi pujottelukepitkin Hessun kanssa ;) Kovin se on nopea, piti hidastaa menoa.

Hyvät treenit, vaikka itse olinkin ihan puhki työviikon jälkeen, enkä olisi millään jaksanut lähteä treeneihin...! Ai niin, Hessu ei ole enään päästänyt inahdustakaan, kun auto pysähtyi(aikaisemmin siis haukkui aina, kun päästiin jonnekkin perille ja sammutin auton). Ollaan tätä treenattu starttaamalla ja sammuttamalla autoa useaan otteeseen...tämä siis tuottanut tulosta.

Tässä vielä pojat pimeällä lenkille lähdössä.