Jäänyt kirjaamatta näitä treenejä...

Milo oli jälleen vuorossa ensimmäisenä. Ensin oli kolmen kouluttajan toimesta luoksepäästävyys. Ensimmäisellä kerralla Milo oli innoissaan ja hiukan hyppi. Toisella kerralla käänsin Milon huomion minuun ja heti luoksepäästävyyden jälkeen minulta nami palkaksi. Kolmannella kerralla samalla tavoin ja se menikin jo loistavasti.

Paikallamakuulla jatkettiin (rivissä 9 koiraa). Milo oli keskivaiheilla. Jätin Milon ensin pitkän narun päähän ja pidin päästä kiinni. Kävin välillä palkkaamassa. Lopuksi päästin narusta irti ja kävin edelleen välipalkkaamassa. Milo pysyi oikein hyvin hievahtamatta, vaikka ympärillä osa koirista lähti moneen otteeseen. Milo makasi myös kiltisti paikallaan kun olin palannut sen luo. Vasta käskystä nousi istumaan ja palkaksi pikku taistelut.

Sitten otettiin aloluokan hyppytreeniä. Milon kanssa edettiin siihen, että se on perusasennossa mun vieressä ja käskyllä hyppy hyppää esteen yli. Kehun ja kierrän esteen sen viereen ja sitten avustaja palkkaa lelulla. Ei varmaankaan tuota kovasti vaikeuksia saada Milo pysähtymään seisomaan ja odottamaan minua.

Sitten treenattiin seuraamista ja käännöksiä. Aluksi Milo vaan haahuili, mutta lopulta sain sen taas kontaktiin ja kouluttaja käskytti meitä menemään seuraamispätkän käännöksineen ja istumisineen ym. Saatiin kehuja suoristuneesta perusasennosta :)

Lopuksi vielä liikkeestä seiso ja se meni tosi hyvin. Jätin Milon seisomaan ja etenin reilun matkan. Palasin vierelle ja palkkasin seisomaan :)

Frodon kanssa aloiteltiin ensin EVL:n paikallaistumisella ja sitten paikallamakuulla. Molemmat liikkeet loistavasti. Erityisen tyytyväinen olin siihen, että Frodo jaksoi maata paikallaan siihen asti, kunnes oli meidän vuoro ja annoin "istu" käskyn.

Otin pari luoksetuloa "tötterö" merkkien vierellä ja tuli molemmat laukalla (ei hidastanut merkeillä). Pallo oli minulla leuan alla ja palkkasin siitä suoraan, kun istui edessä.

Ruutua jouduttiin tahkoamaan enempi (ei meinannut millään osata mennä ilman palkkaa ruutuun). Lopuksi meni, käskin maahan (meni aika lähelle reunaa) ja palkaksi lensi pallo. Tämän jälkeen otettiin pitkältä matkalta ruutuun juoksuja (eri suunnista), niin että vapautus palkalle heti ruudussa. Näitä pelkkiä ruutuun juoksuja aionkin nyt ottaa jonkin aikaa ja palkka heti.

Sitten "liikkeenohjaaja" käskytti meille seuraamiskaavion (sisältäen juosten ja hitaasti seuraamiset ja askeleet sivuille ym). Frodo hiukan edistää, mutta pitää paikkansa hyvin ja tiiviisti, kunhan vaan muistan itse olla heiluttamatta hirveesti käsiä. Huomattiin nimittäin, että heti kun heilutan käsiä, muuttuu Frodon seuraaminen ilmavaksi. Ja kun pidän kädet paikallaan, on seuraaminen tiiviimpää. Ihan hyvin meni kuvio muuten, mutta oikealle parin askeleen siirtymisessä jäi vinoon perusasentoon. Minun itse täytyy muistaa, että en pysähdy täyskäännöksen jälkeen.

Tunnarin otin vain kerran. Minä olin oikeaoppisesti selkä liikkeenohjaajaan päin, joka laittoi kapulat. Kapuloita oli kuusi ja oltiin noin 5 metrin päässä. Kapulat vieraat (liikkeenohjaajan hajut) minulla oma kapula vain hetken kädessä. Frodo meni ja otti heti oikean kapulan suuhun, laski kyllä hetkeksi maahan ja nuuhkaisi kahta viereistä. Toi sitten oman hienosti. Palkaksi pallo ja kehut. En ottanut enempää, hyvä! Eiköhän Frodo nyt ole tajunnut tämän liikkeen jujun.

Nouto vieraalla metallikapulalla (ensimmäistä kertaa) ja tämäkin meni ihan hyvin, joskin ravasi ekalla kerralla tullessaan. Tokalla sain palloa näyttämällä laukkaamaan.

Kaukokäskyjä treenattiin myös, ihan hyvin muuten, mutta itse menin sekaisin käskyissä....! Lopulta sain itse käskytettyä oikein ja meni hyvin, palkaksi pallo.

Kyllä itse olen aina ihan puhki kahden koiran treenaamisen jälkeen, mutta koirille tekee hyvää :) Frodohan on aina niin nätisti autossa odottamassa omaa vuoroaan, mutta Milo kyllä pitää aikamoista meteliä aina välillä.