Kuvassa Hebe malttamattomana odottamassa omaa vuoroaan. 

Pennelit%201759-normal.jpg

Olin valinnut meille liikkeiksi tunnarin, liikkeestä istumisen ja metallinoudon. Alkuun edellisen pikkukoiran kanssa paikkamakuu. Oltiin kiven takana piilossa, pikkukoira lähti paikalta ja Hessukin nousi ylös, mutta jäi seisomaan. Minä tulin piilosta ja komensin "maahan" ja Hessu meni heti. Käytiin kuitenkin laittamassa koirat uudelleen maahan vierekkäin. Pikku koira nousi ja lähti uudelleen kun oltiin päästy piiloon, mutta nyt Hessu makasi paikallaan kuin "tatti" tulin hetkeksi esille piilosta ja sanoin "hyvä". Kun pikkukoira oli palautettu paikalleen makasivat molemmati ihan rauhassa (Hessulla oli ollut pääkin maassa). Palasin Heben taakse, palkkasin rauhassa maahan nameilla ja poistuttiin paikkamakuusta irti seuraten. Harjoiteltiin myös paikkamakuuseen menoa irti seuraten. Heti, jos Hebellä ei pysynyt katsekontakti tai haahuili, pyshähdyin ja komensin takaisin sivulle. Päästiinhän me sitten nykien eteenpäin ;) Eikä Hessu karannut mihinkään, mulla oli kyllä namikin kädessä. Täytyy nyt aina tilaisuuden tullen treenata irti paikkamakuuseen menoa ja sieltä poistumista. 

Aloitettiin tunnarilla. Kapulat rivissä ja oma haudattuna hiekan sisään. Sivutuulesta johtuen, Hessu ei oikein saanut hajua ja toi viereisen. Lähetin liian hätäisesti uudelleen ja taas toi vaan jonkun. Sitten rauhoitin koiran ja itseni ja Hebe meni rauhassa, haisteli rauhassa ja kaivoi tassulla hiekasta esille sen oman ja toi minulle. Tämän jälkeen oli oma siellä joukossa esillä ja toi ihan hyvin joka kerta oman. Osaa jo hahmottaa mikä on homman nimi, mutta pitää olla rauhallisessa mielentilassa ja edelleen vahvistaa sitä nenän käyttöä. Saatiin hyvä idea, eli piilotetaan esim. kolme kapulaa, joista yksi on se "oma" jottei opi tuomaan vaan jotain piilotettua, täytyy siis käyttää tarkemmin sitä nenää. Tästä edetään niin, että osa kapuloista on esillä ja osa piilotettuna, oma voi olla joko piilotettu tai esillä. Eli meille nyt paljon, paljon lisää tunnaritreeniä.

Liikkeestä istuminen onnistuu meillä vartalon avulla, joka on tosi voimakas vielä. Kokeiltiin uudella tavalla, eli käytän käsiliikettä apuna, mutta jalat jatkaa matkaa (heh). Voi myös ihan imuttaa namilla, tällöin tuli tosi hyviä ja nopeita istumisia. Näitä namijuttuja tulisi nyt tehdä aina silloin tällöin pari, jotta tulee nopea istuminen ja vähitellen käsi mukaan heilumaan ja istu käsky silloin, kun käsi muutenkin heilahtaa taakse. Tämä käsi on sitten helpompi vähitellen häivyttää. Eli tämänkin liikkeen kanssa vielä paljon töitä. En saisi nyt unohtaa niitä liikkeestä maahan- ja seisomistakaan, jottei sitten taas EVL:ssä ole kamala homma Z:n opettelussa. 

Metallinoudossa ekalla kerralla Hessu KARKASI kapulalle, siis eihän se ole ikinä karannut metallille. Se on selvästi innostunut meidän ruokakuppitreeneistä. No minä jotenkin hämmästyin ja suusta pääs vaan "ei" mitä Hebe ei totellut ja sitten ajattelin, että olen hiljaa ettei taas rupea inhoamaan metallikapulaa. Olisi kuitenkin pitänyt komentaa takaisin, no toi kapulan hienosti, ei saanut palkkaa. Uudestaan käskytettynä ja nyt meni hienosti, Hebe siis myös palauttaa metallikapulan laukalla :) Joskin laukka on sellaista varovaisempaa, kun ei ole yhtä tiukka ote metallikapulasta mitä puukapulasta, niin sehän voisi pudota. Saatiin hyvä idea  tiukempaan pitämiseen, eli tehtiinkin vielä lopuksi metallikapula Hessulla suussa kiville hyppyjä ja alas hyppyjä. Alkuun pudotti kapulan aina kiven päälle, mutta sain pari onnistumista, missä ei pudottanut ja hyppyytin pari kertaa ylös - alas ja luovutus kivellä ja siitä nami palkaksi. Eli metallinouto oli ihan hyvän näköista ja hienosti muuten, mutta ei saa karata kapulalle ja pitoa kannattaa parantaa, jotta ei vahingossakaan pudota, jos esim. kompastuu tms. 

Tänään taidan pyytää lapset tunnaripiilotusavuksi, jottei niihin muihin kuin omaan tule mun hajuja ja istumistakin voisi tehdä lisää. Tänään olisi vielä urakkana pestä talon loput ikkunat...eikun hommiin.