Otin taas molemmille "kotipihatottista".

Milo

Ensimmäiseksi paikallamakuu. Milo otti heti hyvän perusasennon ja meni reippaasti käskystä ja suoraan maahan. Etenin reilun 20 askelta ja jäin selkä Miloon päin. Laskin hitaasti mielessäni neljäänkymmeneen ja käännyin naama koiraan päin. Laskin vielä kymmeneen ja lähdin palaamaan hitaasti. Kerran Milo sanoi "wiuh" kun olin palaamassa, muuten oli hiljaa paikallaan. Palkkasin kun olin sivulla (makkaroilla maahan). Hyvin meni. Liike alkaa jo olla niin varma, että pitäisi siirtää treenikentälle ja häiriönä toinen koira liikkeitä tekemään. Näitä varmaan sitten treenataan, kun meidän teho BH-ryhmän treenit alkavat.

Sitten otettiin seuraamista. Milo seurasi oikein hyvin, ilman vaeltamista. Harjoteltiin loivia mutkia ja vähän tiukempiakin käännöksiä. Alkusähellyksen jälkeen nämäkin meni hyvin (ensimmäisessä käännöksessä Milo nimittäin korjasi minut kiertäen takaisin sivulle).

Sitten otettiin taas noin 18 askelta seuraamista ja liikkeestä istu ja heti palkkaa makkaroilla. Meni oikein hyvin. Ensi kerralla käännyn koiran eteen ja jatkan vielä hiukan etenemistä.

Seuraavaksi sama, mutta maahan, tämäkin meni hienosti. Seuraavalla kerralla voin edetä tämänkin kanssa.

Sitten otin 15 askelta seuraamista ja liikkeestä maahan (heti palkka). Palkkauksen jälkeen jätin koiran maahan ja jatkoin n. 40 askeleen eteenpäin. Sitten luoksetulo. Mulla oli pallo leuan alla, joten sain Milon tulemaan todella vauhdikkaasti ja suoraan eteen. Palkaksi pudotin pallon suoraan sen suuhun :)

Milo oli innoissaan ja leikittiin jonkun aikaa pallolla!

Frodo

Frodo oli valmiiksi tosi innoissaan, kun oli kateellisena kuunnellut Milon treenit.

Ensiksi nouto kilon kapulalla. Meni kaikin puolin täydellisesti, mutta ravasi kun toi kapulan. Otin uudelleen niin, että näytin taskussa olevaa tennispalloa ennen liikettä. Nyt Frodo lähti tosi vauhdilla ja kun oli tulossa otin pari askelta taakse ja näytin taas palloa. Nyt tuli laukalla ihan eteen asti ja hieno luovutus. Palloriehuntaa palkaksi.

Sitten tehtiin koko pk-seuraamiskaavio ilman henkilöryhmää (hiukan muokaten, pihan muotojen mukaan). En käyttänyt yhtään ylimääräisiä käskysanoja enkä palkannut yhtään välillä. Menin kuin kisassa tuijottaen eteenpäin ja Frodo meni ihan mielettömän hyvin :) Palloleikkiä palkaksi ja pari nakkiakin.

Sitten jätin Frodon auton takkse makaamaan, jotta ei näe kun vien pallon eteenmeno paikkaan. Kun tulin takaisin Frodo istui. Karjasin pitkältä maahan ja siihen putosi (heh). Lähdin uudelleen pois ja kun palasin oli Frodo hievahtamatta siinä makuuasennossa. Palkkasin nakilla siihen makuulle. Kuiskasin Frodolle sanan "eteen". Frodo oli heti aivan täpinöisään. Sain kuitenkin pidäteltyä ja otettua (ja vielä kontaktilla) 15 askelta ja sitten lähetin eteen ja vapautus kun oli pallolla. Sitten riehuttiin ja heitettiin palloa pitkin pihaa :)

Hyvä pihatreeni molemmilla! Pitäisi jaksaa lähteä välillä taas kentälle. Milolle häiriön takia ja Frodolle ottamaan esteitä.