Säät on olleet upeat ja mun & Hessun kunnonkohotuslenkit on jatkuneet. Viime viikolla tehtiin viitenä päivänä ylimääräinen 5 kilsan lenkki (viikonloppuna oli hiukan pidemmätkin lenkit). Tälläkin viikolla ollaan muina päivinä lenkkeilty paitsi maanantaina, jolloin oli Hessun hallitokot. Olo on kyllä hyvä ja molemmilla nousee jalat jo paljon keveämmin. Nyt pitäisi ruveta oikeasti juoksemaan (nyt ollaan juostu vain pieniä pätkiä) tai pidentää lenkkejä huomattavasti. Tässä pari satunnaista otostakin kahden viikon lenkeiltä:

WP_20150317_001.jpg

WP_20150315_001.jpg

WP_20150314_018.jpg

WP_20150314_015.jpg

Hyvästä säästä on nauttineet myös kissat. Molemmat oli kerran yhdessä ulkona ja sen jälkeen Timbe on vaatinut päästä joka päivä edes hetkeksi ulos ;) Tässä pari kuvaa kissoista sisällä. Viime viikonloppuna imuroin ulkoa ja sisältä tuon kissojen kiipeilytötterön ja kylläpä siitä lähtikin karvaa (kuten kuvasta näkyy), Rokilla oli jokin aika sitten valtava karvanlähtö. 

kisutb.jpg

kisuta.jpg

Paavali -kilpikonnakin on nyt täysin jo kesärytmissä ja kolina on kova, jos ei pääse joka päivä vapaasti juoksentelemaan pitkin taloa. Kissoista se tykkää kovasti ja köpöttää niiden perässä. Onneksi Timbekin on nyt rauhoittunut, eikä läpsi sitä enää tassulla (joskaan Paavali sitä ei edes huomannut, kun kilvessä ei ole tuntoa ja läpsäisyt olivat aika sieviä). 

Viime sunnuntaina oli ratsuna Virma (varmaankin vuoden tauon jälkeen). Tässä kuvakin ennen tuntia.

WP_20150315_004.jpg

Jossain vaiheessa menin Virmalla aika paljonkin ja tykkään kyllä sen askellajeista ja se on myös kivan isokokoinen ja osaava heppa. Joskin se on tosi säpsy aina välillä ja sanoinkin Sarille (joka oli meillä pitkästä aikaa opettajana), että näin vanhemmiten tykkään mennä rauhallisimmilla hepoilla ;) Sain Virman liikkumaan ihan kivasti ja se käyttäytyikin ihan hyvin, paitsi kerran kun Arska ampaisi laukkaan, jolloin tietysti Madde ja Virmakin sai laukkahepulit. Virma on kyllä aina boksissa niin ihana, nytkin se nuoli mun käden ja olkapään :) Sitä edellisenä sunnuntaina oli ratsuna Eemeli, jolla en pariin kuukauteen mennytkään, tuntui kovin kotoisalta :) Saapi nähdä kuka on huomenna ratsuna?

Hessun kanssa ollaan siis käyty maanantaitokoissa. Kännykästä löytyi tällainen tärähtänyt kuvakin, missä osa tekee paikkamakuuta ja osa istumista. Hepsula tuossa vasemmalla.

WP_20150309_004.jpg

Ollaan tehty isoja liikkeitä, viimeksikin tehtiin paljon ruutua, luoksetuloa, ohjattua noutoa (joka takkusi kyllä tosi pahasti), hyppynoutoa, noutoa ja sitten liikkeestä istumista, maahanmenoa ja seisomista. Viimeksi Hessua kovin jännitti poron värinen riisenipoika, jonka vieressä sitten tehtiin seuraamista ja paikkamakuuta, jolloin Hessu rauhoittui. 

Hessu on nyt täysin toipunut kastraatiosta ja sen luonne on jonkin verran tasaantunut. Edelleen se kyllä huomaa kaiken, mutta reagoi mielestäni selvästi laimeammin tai ainakin palautuu nopeammin. Edelleen se saattaa haukkua esim. kolmen koiran jengille täällä meidän kylällä (jotka haukkuvat aika paljon Hessulle jos sattuvat tiellä kohdakkain), mutta kun sanon, että rauhoitu ja mennään, niin Hessu jättää sen siihen (saattaa ehkä loikkia hihanassa innoissaan, mutta ei murise ja raivoa). Muutosta on myös siinä, että nyt jos se haukkuu toisille koirille, sillä useimmiten heiluu häntä (tätä ei ennen tapahtunut, vaan häntä sojotti taivasta kohden kunnon uhoamisasennossa). Kotonakin Hessu on rauhoittunut ja ainoa, joka meidän koirista enää hösää on Milo (Frodo ja Hessu menee ihan rauhassa ja ovat selvästi enemmän kavereita, mikä sekin outoa. Suorastaan haukottelevat Milon hösläämiselle). Treeneissä on Hessu yhtä energinen kuin ennekin, mutta hiukan helpompi, kun ei kyttää kokoajan muita koiria. Niin ja Hessu ei ole KERTAAKAAN karannut naapurin Daisy -tyttösen luo kastraation jälkeen (eikä siis tietty muidenkaan työttöjen hajujen perään). Taisin tehdä siis ihan oikean ratkaisun tämän kastraation suhteen. Niin ja lenkkeily on niin paljon miellyttävämpää, kun ei pysähdytä kokoajan merkkailemaan (tosin, kyllä Hessu haistelee edelleen innokkaan, mutta sen pystyy tekemään vauhdissakin). Hessu ei ole lihonut, päinvastoin, kun ollaan nyt lisätty niin paljon liikuntaa ja olen ollut myös tarkkana sen ruokamäärien kanssa. Olen lisännyt kasviksia ja marjoja toiselle ruualle reilusti. 

Tulipas pitkä päivitys, jos joku jaksoi urheasti lukea loppuun asti, niin erittäin hyvää viikonloppua!!!